/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +2 -2
    şimdi beyler,şu yazının devdıbına evrimi maymundan gelmek olan, senin deden maymun muydu diye soracak arkadaşlar devam etmesin, çünkü bunu diyen insan gerçekten kısıtlı kapasiteli kaypak bir insandır.

    insanların anlamadığı şu pampalar, evrim vardır gerçektir ve kesindir.
    bakın bu kadar açık, evrim kesinlikle vardır. evrim derken sonuna 'teori' eklememizin sebebi 'evrim var biliyoruz ama nasıl oldu tam olarak bilmiyoruz' durumu yüzündendir.
    size ilginç bir bilgi vereyim yer çekimi de aynı şekildir. aranızda yer çekimi yok diyen delikanlı çıkmaz ama bilim şu anda yer çekiminin varlığını mümkün olan en güçlü teoriyle açıklıyor ama kanıtlanmadı.
    yani evrim kesindir, varlıkların geniş zaman aralıklarında gelişimi ortama ayak uydurması ve çocuklarına geçiş için genetik değişikliğe uğraması yüzde yüz bir gerçektir. ancak bilim dünyası evrim nasıl oldu sorusuna yüzde yüz kesin bir cevap veremez, ancak bulgular doğrultusunda olabilecek en mümkün en olası cevabı verir.bu yüzden evrimin nasılı hala bir teoridir
    ha şimdi nasıl kesindir nerden biliyosun falan derseniz, orası cidden derin konu bildiğiniz bir çalışma alanı, kitabını alın okuyun internete güvenmeyin çünkü din yüzünden evrim inanılmaz çarpıtılmış ve yalanlarla doldurulmuştur.
    şunu da belirteyim, evrim dinlere karşıdır. yani açıkcası birine inanıyosanız birine inanmamanız gerekir çünkü semavi dinler tanrının her canlıyı mükemmel yarattığını söyler, mükemmel yaratılmış varlıkların ortama ayak uydurmak için daha gelişkin yapılara dönüşmesi saçmadır çünkü mükemmel sayılmaz eğer gelişiyorsa. hepsini geçtim ademle havva meselesi var zaten.
    eğer bu konuda bilgi edinmek istiyosanız, interneti değil üniversite makalelerine başvurun derim.
    hani merak eden arkadaşlara da neden maymundan gelmediğimizi kısaca anlatayım, maymunların ve insanların atası aynıdır. yani aynı canlının farklı şekillerde evrimleşmesiyle oluşan iki farklı bambaşka türdür. yani bundan bilmem kaç milyon yıl önce primal bir canlı varken bu canlıların belirli kısmı farklı koşullar yüzünden tırmanmayı ve dört ayak üzerinde yaşamaya alışırken bir başka kısmı da ovalarda barınmaya çalışmıştır sonra dallanmıştır falan filan.
    ···
   tümünü göster