/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    0
    bak hac suresinde ki yaratma orada bahsi geçen yaratma değil. onu anlatıyorum. hac suresinde doğumun evreleri olduğu gibi önce diyor toprak sonra su sonra alak(kan pıhtısı) yani burada bir farklılaşma mevcut.
    başkalarının düşüncelerini okumuyorum ne demek lan? kimsin amk sen? dıbına kodumun bilimi nasıl gelişti? felsefe nasıl ilerliyor?(felsefe ilerlemez falan de tam sıçayım altıma.) sen tamamen egoist bir ergenden ibaretsin. kusura bakma. ayrıca bana demişsin senin düşüncen yok. lan sığır ben bir kere dedim mi evrim kuranda var diye? he at yannanı? bir kere kuranda evrim var dedim mi beynini gibtiğim? caner taslaman var diyor oku onu diyorum onun görüşlerine bak. ben caner taslaman şöyle diyor dedim mi düşünmesini bilmeyen beyinsiz pekekent? ben caner taslamanın evrim görüşünü okumadım. ama sen öyle bir ön yargılı kendini beğenmişin tekisin ki insanları yargılamadan duramazsın. klagib egoizm davranışlarıdır bunlar. biraz araştırırsan görürsün. ama sen egoizm tanımını da kendin yaparsın şimdi :D gibtiğim malı.
    kuranda açık açık anlatılırdı öyle mi? elif,lam,mim? çok açık değil mi? hemen anladın mı? "Sana Kitab'ı indiren O'dur. O'nun bazı ayetleri (tek başına bile) muhkemdir ki bunlar kitabın anasıdır (aslı ve esasıdır). Diğerleri de (tek başına muhkem olmayan-benzer ve birbiriyle ilgili) müteşabihlerdir. işte kalblerinde eğrilik bulunanlar fitne çıkarmak ve (hevalarına göre) te'vil etmek için (tek başına muhkem olmayan) müteşabih olanlara uyarlar. Oysa onun (tek başına hak ve muhkem) te'vilini Allah'tan başkası bilmez. ilimde derinleşenler ise (müteşabihleri tek başına te'vil etmeyip) "Biz ona (Kur'an'a ve içindeki ayetlere bütünüyle) inandık, hepsi Rabbimizin katındandır" derler. Ancak ulul elbab (zikir, hikmet ve hayır sahibleri) hatırlayıp-öğüt alır." (3-Al-i imran 7)
    bak ne diyor. bazı ayetleri diyor allah'tan başka kimse bilemez diyor açık açık. açık açık evrim vardır mı demesini bekliyorsun? bu ateistlerin komik savunmalarından başka bir şey değil. kuran da yazıyorsa bulsaydınız mantığıyla tamamen aynı.
    edit: ayrıca demişsin ki sperm'den zigottan embriyodan bahseden kitap evrimden bahsederdi. ben sana tek bir şey söyleyeceğim git onu araştır. bak bakalım orada ki kelimenin yani kan pıhtısının embriyo olduğunu kim demiş, ne zaman o embriyodur denmiş araştır. evrim ile ilgili veya başka bir şey ile ilgili(bilinmeyen bilimsel bilgiler) bir ayet olabilir ama şu anda biz bunu anlayamıyoruz. çünkü manasını bilmiyor olabiliriz. ama sen öyle bir kafadasın ki evrimin ispatını kurandan bekliyorsun. evrim ispat edilmiş bir şey değil ki sen evrimin kuranda olup olmadığını anla. 10 yıl sonra evrim teorisi değişecek bazı yeni kalıntılar ile başkalaşacak bunu nereden biliyorsun? yok ispatladın ama sen kuranda evrim yok. aynen koçum en iyisini sen biliyorsun.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster