1. 7476.
    +8 -1
    beyler bir şeyler söyleyeceğim ama kızmayın, yada kızın ama önce bir okuyun, idrak edin lütfen. açık konuşalım dünya'da bizim kadar nankör bir millet yok. adam 2 yıldır yaşadıklarını, tecrübelerini ve hayata dair yapılması gerekenleri her gün olmasa da her hafta olmasa da ayda bir yazıyordu. o zaman "allah razı olsun panpalar, adamın dibisin kankalar, incideki en iyi başlıklardan biri böyle devam et" tarzında yazılar yazıyordunuz. bir kere sözünde durmadı diye adama yapmadığınızı bırakmadınız, bence bu kadir kıymet bilmemektir. öncelikle hayatını düzene sokmuş birinin böyle bir sitede fenomen olma gibi bir amacı olmadığı konusunda anlaşalım. daha sonra kimsenin neler yaşadığını bilmiyoruz, kaza,hastalık, ölüm vs. bu yüzden gelin insan eti yemeyi bırakalım ön yargılarımızdan kurtulalım. kendi adıma söylemek gerekirse bu başlığı takip ettikten sonra hayatımda olumlu anlamda 10'larca gelişme yaşadım. notlarımın artması(yüksek lisans notu bu arada), kitap okurken odaklanmamın artması, çevre ile ilişkilerimin gelişmesi, yalnız kaldığımda hayattan zevk almama durumumun sona ermesi, hatırlamada güçlük çekme sorununun bitmesi gibi bir sürü şey kazandım. bana kalırsa bu başlık incide bana en fazla tesir eden başlıktır. hala yazar panpama dualarımı borç bilirim bize bunları kazandırdığı için.

    bana kalırsa bu başlığı açan arkadaş yazılması gereken bütün şeyleri yazdı. bütün bunları okuyup uyguladıktan sonra hala zihinsel olarak kötü durumdaysanız suçu kendinizde arayınız.
    • ** "31 çekmiyorum kızlar bana neden yürümüyor" mentalitesinde olan arkadaşlar için söylenecek pek bir şey yok. zaten bu başlığın amacı karı-kız tavlamak değil, hayattan nasıl zevk alınacağını, yapay hazların insanları mutsuz edeceğini insanlara göstermektir.
    • **başka bir grup arkadaş da "30 gün çekmedim neden hala mutsuzum" modunda takılanlar. arkadaşlar yazarın da daha önce söylediği gibi eğer sadece 31 ve sigarayı bırakıp hayattan zevk alacağınızı düşünüyorsanız yine yanılırsınız. bu ikili hayatı için sokmak için yapılması gerekenlerden sadece birkaçı. sigara ve 31'i bırakırken diğer bağımlılıklara bulaşmamaya dikkat edin diye bas bas bağırdı adam.
    • **diğer bir grup da her şeyi bıraktığı halde ferre izleyip çekmeyen arkadaşlar. ferre çok büyük bir bağımlılıktır. 2-3 gün ferre izledikten sonra 4.gün bilgisayarı açtığınızda edimsel koşullanırsınız ve pavlov'un köpeği misali aklınıza ferre gelir ve izlersiniz. buna dikkat edin. burada asıl yasaklanan 31 değil ferredur. tabi bunu dedim diye 31 çekmeye de kalkmayın.

    deneyen arkadaşlar için söylüyorum bu başlığı yargılamadan ve yazara kızmadan önce hayatınızın loser dönemlerini hatırlayın. hiçbir şeyden zevk almayan, yüzünden tak akan ve depresyondan ağlayacak duruma geldiğiniz günleri. ancak bir şekilde bu başlığa denk geldiniz ve hayatınızda her şeyin dengeli bir biçimde olması gerektiğini yazardan öğrendiniz. bu yüzden siz siz olun yediğiniz kaba tükürmeyin kardeşlerim. yazar olmasa bunları öğrenemez miydiniz? tabi ki de öğrenirdiniz ama hayatımızın geç safhalarında öğrenirdiniz,iş işten geçmiş olurdu. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. bu başlığın altındaki entryleri okuduğumda birçok arkadaşın mutlu haberlerini gördüm ve ne yalan söyleyeyim ben de onlarla mutlu oldum. demek ki bizim ülkemizde de ferre ve 31 bağımlılığı bir şekilde aşılabilirdi.

    yaş itibariyle bir çoğunuzdan büyüğüm önce bunu belirteyim. entrynin altına saygı çerçevesi altında görüşlerinizi, sorularınızı ve eleştirilerinizi yazabilirsiniz. eğer küfür etmek isterseniz buyurun edin ancak bu yazdıklarımı görmezden gelerek ancak kendinizi kandırırsınız.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +5 -1
      Dostum burda kimse zaten yazara tak atmıyor. Haklısın ölüm, kaza v.s. şeyler olmuş olabilir ama bunların olmuş olma olasılığı, olmama olasılığından daha az. Ayrıca bu adam bu yazıyı incide değil başka yerde yazsa, sonrada haftaya salı gelicem diyip gelmese kimse burdaki gibi bir tepki göstermezdi. Ben en az 50 yazar görmüşümdür şu gün yazıcam diyip yazmayan ve sonra yazmaya devam eden. Onların hiçbirinde ölüm kaza gibi durumlar olmadığı için burdada o tip şeyler düşünülmüyor.

      Şimdi adam hayatını düzene sokmuş ama sonra gelip diyor ki birşeyler daha yazacağım. Bizde seviniyoruz işte birkaç şey daha öğrenicez diye. Ama sonra bakıyoruz adam yok. Tepki göstermekte haklı değilmiyiz ? En azından gelip beyler işim çıktı yazamıcam diyebilirdi. Öyle deseydi kimse sesini çıkarmazdı. Sonuçta adam burda 24 saatini geçirmiyor.
      ···
    2. 2.
      +1 -1
      Panpacım ben seni az çok tanıyorum. yani bu başlığı son 1 yıldır takip ediyorum ben ve çoğu entryde senin yazdıklarına denk geldim. belki buradaki birçok kişiden konuyu daha iyi anlamışsın, çünkü aktif olarak yorum yazıyorsun, soru soruyorsun, bildiğin konu üzerine açıklama yapıyorsun vs. ama benim anlamadığım bir şey var. olaya biraz da kadir kıymet yönünden bakmak lazım. dopamin ve reseptör hakkındaki bilgilerin birçoğunu öğrendik yani en azından ne yapıp ne yapmamamız gerektiğini biliyoruz. bunun dışında afedersin ama mal gibi seyrediyoruz burada. makale paylaşsak, çevirilerden yararlansak, konuyla alakalı videolar paylaşsak daha güzel olmaz mı? yazar farkındalık yaratarak konuya giriş yaptı, biraz da "31 çekmeyince kızlar teklif ediyor" modundan çıkmamız gerek. her şeyi devletten beklememek lazım. tamam bilgiye aç olabiliriz hepimiz yazsa benim açımdan da güzel olur yeni şeyler öğrenirim ancak biraz da olaya yazar yönünden bakalım derim ben.

      bu arada hepinizle aynı fikirdeyim salı günü geleceğim dedi. ben 4-5 defa giriş yaptım ertesi gün baktım herhangi bir entry yok. yalnız bir arkadaş "şu salağı takip etmeyi bırakın, prim vermeyin" tarzında yazılar yazınca bu entryi girme gereği duydum. yoksa sizin haklı tepkilerinize herhangi bir şey söylemiyorum:)
      ···
    3. 3.
      -1
      bizde 3 yıldır takip ediyoruz aga bu başlıkta anlatılan mevzular her zaman inci sözlük arşivinde onlarcasına rastlarsınız sadece bu başlığın sahibi 31-bağımlılık konusunu diğer yazarlardan daha ön plana alarak anlattı ve genelleme yapıcak olursak başlık sahibide yazdı yazdı diğerleri gibi ortadan kayboldu 6 yıldır inci sözlükte bu başlıkları okuyorum her zaman insanları yüzüstü bıraktılar
      not:önüncülükle alakası yok 5.nesil hesabım silik 6.nesil hesabımın şifresini unuttum
      ···
    4. 4.
      -1
      değerli dostum bu bir hikaye değil ki zaten bırakıp gittiğine kızalım. hikaye yazsa yarım bıraksa sonunu merak edebiliriz. ancak bilginin sonsuz olduğu düşünüldüğünde 3 yıl istikrarlı bir şekilde yazmak her babayiğidin harcı değil bence. ben kimseyi nesil olarak ayırmam, kaliteli yazılar yazan herkes birinci nesildir benim gözümde:)
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster