/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 51.
    +11
    beyler tesla çagın degil bilimin ötesinde idi kendisi 20 yy nin başında kablosuz elektirik transferini bulmuştur kendi evinden yaydıgı elektirik ve özel tasarladıgı ampülle 4 5 km ötede ampülleri yakmıştır,

    ama en büyük buluşu yada insanlıgın kaderini degiştiricek buluşu ortdan kaldırılmıştır peki nedir o BEDAVA ELEKTiRiK, ama öyle böyle bir bedava elektirik degil.

    sınırsız ve bedava elektirigi kablolar yada direkler olmadan sıfır işletim masrafıyla halka sunmayı pilanlıyordu ama o sırada ona destek çıkan bir zengin iş adamı kendisinin de çeşitli elektirik dagıtım şirketlerinde hisseleri olması sebebiyle, teslanın bu pilanını ögrenmesiyle teslaya verdigi maddi destegi keser ve tesle bu hayalinden vaz geçer.

    sayısız icatları vardır ama her zaman orrrrospu çocugu henry ford un resmini ve isimini göörmüşüzdür kitaplarda hatta tesla zamanında ilk radar fikrini ortaya atmış bilim çevresi zaten kendisini sevmediginden, sen nediyon amk degişik der modunda teslayı terslemiş ve radar yapmamıştır (belki yaptı attı bir köşye).

    kendisi düşük kalitedeki ortalama sayılan bir otelde beş parasız ölmüştür, ama sanmayın ki tesla önemsenmeyen bir adamdı kendisi öldükten 5 dk sonra odasını FBI başmıştır.

    kendisi bedava elektirigi buldugunu ögrenen iş adamları bundan çok rahatsız olmuş ve ABD devleti kendisini yakın takibe almıştır ve teslaya ampül degiştirecegi bir iş bile buldurmamıştır, bir nevi teslayı ABD hükümeti öldürmüştür
    ···
   tümünü göster