/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +9
    Salvia divinorum Mekgiba'nın, Oaxaca Sierra Mazateca bölgesinde doğal olarak bulunan entojenik bir bitkidir.

    Bilinç değiştirici ve boyut atlatıcı bir bitki olduğundan dolayı Antik Mazatec ve Orta Asya şamanları tarafından kullanılmıştır.

    Kullanımı binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Aztek yerlileri, Mayalar ve inkalar da bu bitkiyi çeşitli ibadetlerinde kullanmıştır.

    Salvia Divinorum temel etken madde olarak Salvinorin A içerir ve kullanım dozajına bağlı olarak halüsünasyon görmeye yol açar.

    Selvia bu özellikleriyle sıradan uyuşturucu maddeleri gibi görünse de gerçek çok daha farklıdır. Uyuşturucu kullanımında birey kendini kontrol edebilse de Selvia kullanımında birey tamamen bitkinin emri altına girer.

    Mazatec şamanları Selvia'nın bir Geçiş bitkisi olduğuna inanır. Onlara göre Tanrı, kullarının kendisiyle iletişime geçmesini istiyorsa Selvia'yı kullanmalıdır.

    Kısaca özetleyecek olursak Mazatec şamanları Selvia kullandıkları an Tanrıyla iletişime geçtiklerini düşünürler. Bu kısmi açıdan doğrudur.

    Çünkü Selvia'yı diğer uyuşturucu maddelerinden ayıran noktaya değinmiştik. Selvia kesinlikle bir uyuşturucu maddesi değildir ve satışı dünyanın bir çok yerinde yasaldır.
    ···
   tümünü göster