/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +1 -1
    Beyler malum ortalık karışık hiç beklemediğiniz şeyler beklemediğini anda opabilir. Bu yüzden bu tarifi paylaşma gereği duydum. Zor zamanlarda bayağı iyi iş görür.

    Gerekenler :
    Potasyum nitrat 60g,
    Toz Şeker 40g,
    kırmızı gıda boyası miktarı size kalmış,
    eski bir tava,
    çok isterseniz bir eldiven,
    karışımı yakmak üzere koyabileceğin bir kap,
    bir avuç pamuk,
    fitil,
    kibrit veya çakmak.
    • (60 gr 40 gr ,bu bir oran. yani 1 kilo yapıp akşama kadar yakmak istersen 600 gr potasyuma 400 gr şeker koy amk)

    Yapılış:
    şekeri eskimiş gözden çıkarabileceğiniz bir tavada iyice ısıtın. homojenize(her yeri aynı) olup bal kıvdıbına geldiğinde ocağı söndürün. Dikkatlice PotasyumNitrat ı ekleyip karıştırın. karıştıktan sonra gıda boyasını da ekleyin ve yine karıştırın. iyice karışmadıysa, karıştırıken biraz daha ısıtın. Ayrıca karışıma alüminyum tozu eklerseniz daha dehşet bi görüntü oluşur bulabilirseniz onuda ekleyin. Sona bu karışımı bir kaba tabanı kapatılmış tuvalet kağıdı kartonu olabilir yada yine tavada olduğu gibi gözden çıkardığınız silindirik bir kap olur, boru olur, ne bileyim amk dökün biyere sonra ortasına fitilden daha kalın bir çubuk sokun kurumaya bırakın. kuruduktan sonra çubuğu çıkartıp ortasına fitili sokun pamuk yardımıylau fitili sabitleyin. bomba hazır. beyler mümkünse bu tarifi dışarda yapın ortalığı batırsınız falan sonra çıkmaz bide. anneniz babanız azar çeker sonra bana gelmeyin.
    dikkatli olun yaktıktan sonra elinizde tutmayın yanarsınız amk. eğer yanarsanız da yumurta akı yanıklara iyi gelir. denendi fazlasıyla duman çıkıyor mümkünse boş arazide falan yakın. evde zaten yakmayın
    bu bombayı bir videoda izlemiştim youtube de olabilir. isteyenler izlesin daha kalıcı olur.ama fazlada zor değil. ayrıntılı bişey değil.

    potasyum nitratı nerden bulcaz derseniz tarım ilacı satan yerlerde ziraatçilerde falan bulunur. potasyum nitrat demeyin vermezler amk gübre lazım deyin.
    ···
   tümünü göster