/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +93 -18
    Evet beyler bu aralar çok popüler oldu bu gök taşı mevzusu her yerde dolanıyor bir bakalım dedim aslı astarı ne bu işin sizin için araştırdım ve artık karşınızda, şimdi bu bahsettikleri gök taşı böyle basit bir şey değil dostum onu öncelikle kavra.

    12.000 m çapında bir gök taşı çarptığı zaman dinozorlar'ın nesli tükendi ve bu dinozor dediğimiz arkadaşlar kalın pullu bir deriye sahip arkadaşlardı sadece ve sadece küçük memeliler, böcekler, sürüngenler, deniz anaları falan kurtuldu ve günümüze geldi ve bu göktaşının içinde yatan yaşam formları sayesinde dünya ile tanıştı insan oğlu yani hepimiz gök taşının getirdiği yaşam formlarıyız.

    Apophis adında 400 metre çapındaki 2036'da çarpması beklenen gök taşı her ne kadar 30'da 1'i olsa da etkisi azımsanacak kadar değil 27.000 kilometre hızla çarpışma gerçekleşicek ve bu çarpışma 500 magatonluk TNT etkisi yaratıcak 500 megaton ne amk diyebilirsiniz çok çok fazla beyler.

    Hiroşima etkisinin 30.000 katı da diyebiliriz yani kurtuluş yok beyler biz uzağız çarpıcak yere muhahah onlar düşünsün deme şansınız yok.

    iNSAN NESLi TÜKENEBiLiR DiYORLAR AMA SÖZLÜKTE Ki BAZI EMBESiLLERiN HAYATTA KALABiLECEĞi SÖYLENiYOR

    Ve gelelim en ilginç kısıma bu göktaşını durdurmak için ne yapıcaz? Nasa düşünmüş ve planlamış işte bunlardan bazıları

    1.NÜKLEER BOMBAYLA iMHA: Göktaşı dünyadan fırlatılacak nükleer başlıklı füzeyle vurulacak. Ancak bu çözüm riskli. Patlamada oluşan binlerce küçük parça dünyaya düşecek yani bunu gibtir et.

    2.YÖRÜNGESiNi DEĞiŞTiRME: Yüksek tesirli bir bomba yardımıyla göktaşının yörüngesinin değiştirilmesi, bana mantıklı geldi.

    3.AYNALARLA PATLATMA: Dünya yörüngesine yerleştirilecek 20 metrelik dev aynalar Güneş ışınlarını göktaşına yansıtacak. Göktaşının yüzeyi 2100 dereceye kadar ısıtılıp patlatılacak, sanmıyorum be gülüm.

    4.ARMAGEDDON TAKTiĞi: Bruce Willis’in başrolünü oynadığı Armageddon filmindeki gibi göktaşının üzerine delici bir makine indirilecek. Makine göktaşının merkezini delerek yörüngesini değiştirecek (Yoh amuğaa)

    5.ROKET MOTORLARIYLA YÖRÜNGESiNi DEĞiŞTiRMEK: Dünyadan fırlatılacak bir veya bir kaç uzay aracı göktaşının üzerine inecek ve göktaşını iterek yörüngesini değiştirecek, bu da çok mantıklı.

    6.ASTEROiDi BOYAMAK: Göktaşları güneş ısısını emerek uzaya yayar ve böylece hız kazanırlar. Renkleri değiştirilirse yörüngeleri de değişebilir, zekice ama etkisi yönünü değiştiricek kadar çok olacağını zannetmiyorum.

    EVET BEYLER YARATICI FiKiRLERi OLAN ARKADAŞLAR DA AKILLARINA GELENi YAZABiLiRSE ÇOK GÜZEL OLUR iYi MUHABBET DÖNER BEN TOPU ATTIM ARTIK SiZDE

    edit: kürtleri yollayalım koloni kursun diyen yaratıcı arkadaşa buradan saygılar

    Adanalılar ateş açsın diyen var çok zekice
    ···
   tümünü göster