/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -2
    Bu mantığa göre bakarsan her var olan şeyin yaratıcısı vardır dersin. Yaratıcı da sana göre varsa onunda yaratıcısı olmalı ama yok dersin sen o zaman kendinle çelişmiş olursun
    ···
    1. 1.
      0
      O zaman ben seni göremiyorum sen bana bende sana göre yokum sen yoksun diyince sen yok oluyor musun ? Hayır tabikide sen her ne kadar sizin için "olmayan tanrıyı" aşağılasan da kabullenmesende o sonsuza kadar var olacaktır.
      ···
    2. 2.
      0
      Panpa zebaniler senin icin öbür tarafta çavuşu sıvazlıyor kendini hazırla
      ···
    3. 3.
      0
      Neyse pnp cevap versene maddeyi kim yarattı
      ···
    4. 4.
      0
      Yaratıcı'nın nasıl yaratıldığını hiçbir insan anlayamaz peki senin delilin ney kardeş Allahın olmadığı hakkında
      ···
      1. 1.
        0
        yaratıcının nasıl yaratıldığını hiçbir insan anlayamaz, bu mu bilimsel argümanın ? Böyle bilimsel argüman, somut kanıt mı olur ?

        Benim kanıtım çok açık, bilim. Bilim bize gösteriyor ki bilim ilerledikçe ve aşama kaydettikçe tanrıya duyulan ihtiyaç azalıyor.Bir tanrı yok çünkü tanrıya ihtiyaç yok.Big bangten(ayrıca big bang teorisinin ne kadar gerçek olduğunu da tartışabiliriz) önce ne olduğunu daha bilim bilmiyor ortaya atılan fikirler var ancak geçerli olan bir şey yok henüz.Bu demek değil ki tanrı var, sizin savunduğunuz boşlukların tanrısı.

        Eski insanlarda şimşekleri zeusun yaptığını söylerdi ama bugün görüyoruz ki biz dünyayı ve doğal olayları tanrı olmadan da açıklayabiliyoruz ve siz çürütemiyorsunuz çürütebilseniz bugün o fikirler geçerli olmazdı. Bilim insanları, bilimi bir din addıbının dini savunduğu gibi savunmazlar yani ortaya attıkları bir teoriye asla kusursuz demezler, aksine ona saldırırlar onun ekgiblerini ve hatalarını tespit etmeye çalışırlar.

        Her şeyi tanrı yarattı demek mi bilimsel argüman yoksa dünyanın ve evrenin nasıl oluştuğunu bilimsel olarak anlatmaya çalışmak mı daha doğru ?
        ···
    5. 5.
      0
      Kardeş sen zaman mekan kavrdıbına bağlı olan beyninle yorum yapiyosun. Ama zaten mekan ve zamani tanri yarattığı icin onu yaratan diye bişey olamaz
      ···
    6. 6.
      0
      Navelsons gerizekalisi kendisiyle celismis falan olmaz Allah diyorku ben size benim varligimi tam anlayacak kadar zeka vermedim diyor sen onu akil mantigina sigdiramazsin tanrininda bir yaraticisi yoktur senin beynin her zaman o vardi algisini alamiyor kafasina o yuzden boylesiniz amk
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster