/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +13 -2
    1-72 yaşındaki hâli ile bir gün geçiren adam: Hakan Nordqvist
    30 Ağustos 2006 tarihinde evinde musluk tamir ederken kafasına hafif bir darbe alan, daha sonra ise gelecekten gelen kendisi tarafından ziyaret edildiğini söyleyen Hakan Nordqvist, hiç de deli gibi görünmeyen bir insan aslında. 2042 yılından gelen 72 yaşındaki hâli ile çok güzel bir gün geçiren Hakan, bunun bir kısmını videoya kaydedip YouTube’da yayınlamış sağolsun(vay amk adam kendi gibini yalamışmıdır diyenler olcaktır)
    https://www.youtube.com/watch?v=qBUv4j3DINE

    2-2038’den gelen adam: John Titor
    Bu en popüler zaman yolcusu en ilginç, en eğlenceli ve en gerçekçi hikâyeye sahip olanı kuşkusuz. 2000-2001 yıllarında çeşitli forumlarda dolaşarak 2038 yılından geldiğini ve o dönemde bulunamayan 1975 model bir IBM 5100 modelini almak için gönderildiğini iddia eden Titor, bilgisayarı bulamazsa 2038 yılında çıkacak olan büyük bir problemden bahsetmiştir. iddiasına göre 2015 yılında başlayan III. Dünya Savaşı’nın ardından gelen kötü sisteme karşı ortaya çıkan direnişin bir askeridir. Geçmişe dönüp almak istediği bilgisayarın eski programla dilini debug etme özelliği sayesinde savaşı kendi lehlerine çevirecek bir adım atacaklardır. Ama kendisi bir sapma yüzünden kazara 2000 yılına gönderilmiş ve burada mahsur kalmıştır.

    Forumlarda birkaç kehanette de bulunan bu ilginç arkadaş, 2004 yılında arkasında birçok gelecek bilgisi, görsel ve tasarım bırakarak ortadan kaybolmuştur. Ardından birçok tartışma ve teori üretilmiş, hatta Titor’un “Douglas Adams” olduğunu ve ölmeseydi yayımlayacağı kitabının ön hazırlığını yaptığı bile iddia edilmiştir. Titor, 2038 problemini çözdü mü bilinmez ama en kötü ihtimalle internet tarihinin en eğlenceli ve yaratıcı trolü olarak tarihe geçtiği kesin.(bilmeyen liselidir)

    3- 70 yıl sonra ortaya çıkan adam: Rudolph Fenz
    Fenz, 1870’li yıllarda Philadelphia’da yaşayan 29 yaşında bir Amerika vatandaşıdır. Sıradan yaşamı bir anda 1950 yılında New York’da bulunan Times Square’de belirip kendisine araba çarpması ile alt üst olmuştur. Üzerinde 19. yüzyıl kıyafetleri, cebinde 1876’dan kalan bir mektup, yine o tarihe ait 70 dolar para ve bir kartvizit ile ölü bedeni yere yığılan bu adama çarpan kişi, onun bir anda ortaya çıktığını belirtmiştir. En ilginç tarafı ise; Rudolph Fenz’in 1876 yılında gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğuna dair ilan vb. kanıtların olduğudur. Bu olay daha sonra komple yalanlansa da hâlâ gizemini korumaktadır.

    4-Kaybolup geri gelen geminin sırrı: Philadelphia deneyi mağdurları
    28 Ekim 1943 yılında Philadelphia’da tarihin en gizemli deneylerinden biri yapıldı. Bir savaş gemisini görünmez yapmayı amaçlayan bu deneyin sonucunda anlatılanlara, tanıklara ve mürettebata göre savaş gemisi ortadan kaybolup 640 km uzakta belirdi ve kısa bir süre sonra geri geldi. Mürettebatın bir kısmı deneyden sonra hâlen zaman-mekândan kopmakta, görünmez olmakta ve geri gelmekteydi. Bir kısmı geminin içerisinde metal duvarların içinde sıkışmış ve feci şekilde can vermişti. Şehir efsanesi hâline gelen bu deney esnasında tam olarak ne olduğu hâlen bilinmiyor ve/veya gizleniyor.

    5-2256’dan gelen borsacı: Andrew Carlssin
    2002 yılında 800 dolarla girdiği New York Borsası vasıtası ile birkaç hafta içerisinde 350 milyon dolar kazanan bu kişi, FBI tarafından içeriden bilgi aldığı yönünde suçlamalar dâhilinde yakalanmış ve ömür boyu hapsi istenmiştir. Carlssin bu suçlamalar karşısında kendini 2256 yılından gelen bir zaman gezgini olduğunu ve borsadaki işlemleri önceden bildiğini söyleyerek aklamaya çalışmış, sonunda delil bulunamadığından 1 milyon dolar kefaletini ödeyip serbest kalmıştır. Her şeyden daha ilginç olanı Andrew Carlssin’in 2002 yılından önce yaşadığına dair hâlen hiçbir kanıt bulunamamasıdır. Şu anda da nerede olduğunun bilinmemesi, bu hikâyenin ya sahte ya da tamamen gerçek olduğunu gösteriyor. Hangisine inanmak istiyorsanız, bu tamamen size kalmış.

    6-Vonhelton
    ilk fotoğrafı 1857’de çekilen ve bu tarihten itibaren günümüze kadar birçok fotoğrafta karşımıza çıkan bir kişi Vonhelton. 1916 yılında I. Dünya Savaşı esnasında, 1945 yılında II. Dünya Savaşı esnasında ve günümüzde Amerikan bayrağı önünde çekilmiş fotoğrafları olan bu kişinin vampir olduğunda dair teoriler de dolaşmakta ama bir kısım insan da savaş savaş gezen daha sonra da hayatına Amerika’da devam eden bir zaman gezgini olduğu görüşünde. https://www.youtube.com/watch?v=f5Jdeatfgib

    7-Charlie Chaplin in zaman yolcusu
    2010 yılında YouTube’a yüklenen ve Chaplin’in “The Circus” isimli filminin galası sırasında çekilen bir videoya yansıyan yaşlıca bir kadın, elinde cep telefonuna benzeyen bir aletle konuşuyor. 1928 yılında hangi aletin o şekilde kullanıldığı hâlen çözülemedi.
    https://www.youtube.com/watch?v=Gj3qesTjOE8
    ···
   tümünü göster