/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +25
    Yaşı Çinli, ayrıca zaman zaman piramitlerin üzerinde büyük ışıklar gördüklerini anlattı. Biz bu anlatılan olaya, temkinli yaklaşıyoruz. Askeri bir faaliyet olabilir diyoruz.

    Yere uzamış manzarayı seyrederken, yaşlı Çinli, bize mezarlığı işaret ediyor. Bu arada birimiz gizlice fotoğraf makinesini çıkarıp yüksekten, piramidin resmini çekiyor. Çinli ihtiyar, mezarlığa gitmek istediğini söylüyor. Bizimde istediğimiz bu. Mezarlığa doğru yürüdük. Nihayet mezarlığa vardık.

    Burası kıraç ve çorak bir yer. Anıta benzer bir şey yok. Dedesini sorduk, buralarda bir yerde diyor. Ihtiyar Çinli, mezarlıkta 20 dakika kadar oyalanıyor. Bu arada, ihtiyar Çinli ile konuşan Uygurlu rehberimiz, bize müjdeyi veriyor: Piramide gideceğiz.

    Yaşlı Çinli'yi, nasıl ikna ettiğini? soruyoruz. Rehberimiz, bir hastamız olduğunu ve o şifalı bildikleri ottan (maddeden) almak istediğimizi söylemiş. Bu bir bahane tabii ki. Maksadımız piramide girmek.

    Yaşlı ihtiyarın hiç itiraz etmemesine şaşırdık. Hava da kararmak üzere. Yürümeye devam ettik ve nihayet Piramit tam önümüzde... Etraf kıraç ve kayalıklı bir yer. Yaşlı Çinli'nin daha önce bahsettiği, Piramidin yakınında, hayvanları otlattıkları otları da göremiyoruz.
    ···
   tümünü göster