/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +6 -2
    15-Altın - Gramı 56$

    Altının fiyatı özellikle ekonomiye göre dalgalanmasına rağmen, bu madde binlerce yıldır zenginlik ve refahın sembolü olarak görülüyor.

    14-Rodyum - Gramı 58$

    Bütün rodyumların %60’ı Güney Afrika’dan çıkarılır. Platinyum metal gurubundan olan bu metal dayanıklılık, sertlik ve yansıma gibi özelliklere sahip olmasına rağmen, platinyumdan daha az yoğunluğa ve dayanıklılığa sahiptir.

    13-Platinyum - Gramı 60$

    Platinyum esnek olma özelliği nedeniyle kullanılan beyaz metallerden biridir. Rodyum ve altına benzer olarak mücevherlerde, motorlarda, kimyasal reaksiyonlarda, kablolarda, tıpta ve elektrotlarda kullanılır.
    Platinyum havadaki oksitlenmeye dayanıklılık gösterir. Hidroklorik ve nitrik asitte erimez. Bu element MÖ. 1200’lerde Mısır’da mücevher olarak kullanıldıktan sonra 1735’de yeniden keşfedildi.

    12-Metamfetamin - Gramı 100$

    Uyarıcı özelliği olan sentetik maddedir. Yüzlerce yıldır Kuzey Amerika’da ciddi sağlık problemlerine yol açan ve en çok bağımlılık yapan maddelerden biridir. Beyinde dopaminin hızlı bir şekilde yayılması, şiddet, ruh hastalığı, paronaya, endişe, uyku bozukluğu ve yoğun tutarsızlık gibi davranışlara yol açar. Acı bir şekilde, aşırı bağımlılık ‘yüz erimesi’ ve ölümle de sonuçlanabilir.

    11-Gergedan Boynuzu - Gramı 110$

    Kanserleri ve alkolikleri tedavi etmesi en önemli özelliğidir. Fakat henüz bulunmayan birçok özelliği olduğu iddia ediliyor. Bazı Asya ülkelerinde, rhino horn değerli bir kaynak olarak görülür.
    Eşsiz rhino horn apaçık zenginliği göstermesine rağmen, geleneksel Çin tıbbında güç arttırmak için kullanılır.

    10-Eroin - Gramı 130$

    Bu günlerde eroinin %80’ni Afganistan’da bulunur. 1990’lar da ise Latin Amerika en büyük kaynağa sahipti.
    Eroin direkt olarak beyne salınır ve yaşam için gerekli olan otomatik bilişsel süreçten ve nefes almadan sorumlu uyku sinirinden geçer. Zevk verici özelliklerinden dolayı eroin, dünyada bağımlılık yapan en tehlikeli maddelerden biridir.

    9-Kokain - Gramı 215$

    Bir başka inanılmaz bağımlılık yapan ve pahalı madde, Güney Amerika’da kokain yapraklarından oluşturulan kokaindir. Tedavi dozundan fazla kullanıldığı zaman solunum sistemini felce uğratarak ölüme neden olur. Kokainin sakıncalı tarafı alışkanlık yapmasıdır.

    Kokainin etkisi kısa süreli olduğu için kullanan kişiler sıklıkla eğlence ortamlarında kullanırlar.

    8-Lysergic Asic Deithymide (LSD) - Gramı 3.000$

    En yaygın bilinen asit olan lysergic asit deithylamide, 1938’de Albert Hoffman tarafından isviçre’de, pgibolojik bir tedavide kullanırken keşfedildi. Timothy Leary gibi Hintli bilge insanların bu asidi bilinci geliştirmesi için denenmesini önerdi. LSD, güçlü halüsinasyonlar yaratır, pgibolojik problemlere ve ciddi fiziksel yaralanmalara neden olabilir.

    7-Plütonyum - Gramı 4.000$

    Plütonyum nükleer reaksiyonlarda kullanılan uranyumdan elde edilmiştir. Bu madde doğal süreçler boyunca nadiren oluşur.

    Nükleer güç bitkileri, nükleer süreçlere devam etmek için uranyum reaksiyonlarında plütonyum kullanılır.

    6-Painite - Gramı 9.000$

    ilk 1950’lerde Burmada keşfedilen painite pembemsi, kırmızımsı veya kahverengimsi olan nadir mineraldir. Çok az painitenin var olmasından dolayı, o dünyadaki en nadir mineral olarak bilinir.

    Son keşifler Mogok’ta Myanmar’da meydana gelmiştir, fakat çok az painite bulunmuştur.

    5-Taaffeite - Gramı 20.000$

    Taaffeite taşı bir başka son derecede nadir mücevher taşıdır. Sadece koleksiyoncular tarafından satın alınır. 10’dan daha az bilinen kırmızı taaffeite taşı olmasına rağmen, bu maddenin en dikkat çekici renkleri kırmızı ve mor karışımlı olanıdır.

    Keşfedilen taaffite taşının ölçüsü ortalama bir fincanın yarısı kadarını doldurur.

    4-Tritium - Gramı 30.000$

    Tritium, deuteriyum ve nitrojen atomları kozmik radyasyona uğradıkları zaman, doğal olarak biçimlenir.
    Hidrojenin radyoaktif formu olan tritium, hassas sinyaller, silah görüşü ve saatler gibi diğer özel ürünler için kullanışlıdır.

    3-Elmas - Gramı 55.000$

    Elmas dünyada nadir olmamasına rağmen, onun güzelliğinden ve değerinden dolayı en pahalı mücevher taşıdır. Dünyanın altında derinlerde yoğun baskı ve ısıdan oluşan elmaslar, dünyada en zor dönüşen karbon molekülleridir. Bazı elmaslar 3,2 trilyon yıl kadar öncesine aittir.

    istismar edildiği bilinen yüksek değerdeki elmaslar, dünya kaynağı olarak tartışma konusudur. Bu mineral yaygın olarak yasal olmayan silahlar için kullanılan yer olan Afrika’da bulunur.

    2-Kaliforniyum - Gramı 27.000.000$

    Kaliforniyum 1950’de Kaliforniya’da keşfedilen doğal yolla gezegende oluşmayan nadir bir dünya metalidir. Bir mikrogramda yüksek radyoaktif bulunan Kaliforniyum, birçok organik yaşam için büyük tokgib oluşturan 170 milyon nötron parçasını etrafa yayar. Bu elementin kullanım alanları; altını, platinyumu tespit etmesi ve petrol kuyuları için nem ölçmesidir.

    1-Antimatter - Gramı 6.250.000.000.000$

    Fizikçilerin çalışması için yeterince küçük miktarlar yaratması için CERN gibi birçok gelişmiş teknoloji için elverişli olan antimatter, dünyadaki en pahalı maddedir. Antimatter düzenli maddelerle karıştırıldığı zaman inanılmaz yıkıcı bir özelliği olduğundan dolayı bilim vasıtasıyla antimatter fikri insanlara tanıtılmıştır.
    ···
   tümünü göster