/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    Size rüya kontrolünü anlatıcam daha önce bu başlık açıldı mı bilmiyorum . Ruyaları kontrol etmek mümkündür. Çoğunuz inception filmini izlemişsinizdir filmedeki gibi olmasada bu mümkün.

    Lucid rüya denilen bu olay herhangi bir günde uyuduğunuzda da başınıza gelebilir . Ama bunun olma olasılığını arttıran şeyler vardır.

    Ben şuan haftada 2-3 kereye kadar kontrol etme sayısını arttırdım. Öncelikle her sabah uyandığınızda rüyanızda ne yaptığınızı hatırlamaya çalışın ve hatırladığınız herşeyi not alın . Kendinize bi cisim yada soyut bişeyde olabilir mesela renk olabilir . Diyelim ki mavi rengi seçtiniz her mavi rengi gördüğünüzde ruyadamıyım diye sormalısınız. Böylece rüya görürken de beyin bunu alışkanlık haline getirdiği için kendi kendinize rüyada mıyım diye sormuş olucaksınız .

    Şundanda bahsetmeliyim her ne kadar eğlenceli de olsa sağlam bi pgibolojiniz olması lazım gerçek hayat ve ruyayı karıştırmamak için. içe kapanma sürekli uyuma isteği gibi yan etkileri olabilir.

    Rüyada yapmak istediklerinizin resmini çizin ve uyumadan önce bunlara bakın ve önceki günlerde yazdığın rüya anılarını okuyun. Bunların arasındaki bağlantıları anladıkça ruyalarınızda aklınızda kalmaya başlıcak ve sureyi bu şekilde arttırabiliceksiniz .

    Son olarak yatmadan önce rüyanızı kontrol etmek için kendinizi şartlandırmayın her zaman nasılsa öyle uykuya dalmaya çalılın buda rüya görme olasılığınızı arttırır.
    ···
   tümünü göster