/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +3
    Aslında Beynimizin bize yaptığı en büyük oyunlardan biride Zaman yolculuğudur.

    Nasıl mı ?

    Hiç yatağa yatmadan önce hayallere düşüncelere daldığınız oldu mu (kesinlikle olmuştur).Veya hiç çocukluğunuzu ortaokul veya lise vehatta üniversite zamanını düşünmediniz mi?işte buda beynimizin bir oyunudur bize.
    Bizi ister istemez zamanda yolculuk yaptırır.Anılarla geçmişe hayallerle geleceğe.işte tüm oyunda burada

    Bizi banyoda,tuvalette,yatakta ve minibüste bile düşüncelere dalıyoruz.Anılarımızı,yaptığımız yaramazlıkları,eski sevgililerimizi aklımızı getiriyoruz.Ve düşünülünce geçmişe gidiyoruz.Seyehat ediyoruz.Tamamen olmuş bitmişin yanına zütürüyor bu düşünce bizi.Gitmemizin sebebini hiç düşündünüz mü?Evet stres.Yarından kaçmak istememiz aslına bakılırsa.

    Veya hiç yatmadan önce yatakta yarınki sınavı,yetiştirmeniz gereken işeri,yarın neler yapacağınızı ve olabilecekleri hiç düşünmedinizmi inanıyorum ki düşündünüz.Ve hala düşünmeye devam ediyorsunuz.Kaygı bizi geleceğe seyehat ettiriyor aslında.Ve belkide bu gecede gideceksiniz anılarla geçmişe kaygılarla yarına.Evet bunun sebebide stres.Yarının stresi.

    Şimdiye dönmek için ne mi yapıyoruz?Aslında kolay bir soru.Herşeyi öteliyoruz.Yarın yapacağımız işi yarın sabaha erteliyip yatıyoruz.Beynimizi boşaltmaya çalışıyoruz ama doğru olduğunu kim söylemişki yapabildiğimizi

    Tüm insanlarla anlık iletişimi beynimizle yaptığımız iletişimden daha kolay yapıyoruz.Tüm teknolojik aletler,olaylar ve aklınıza gelebilecek herşey engelliyor bunu.

    Stres kötü birşey değildir tam tersi sizin ve benim herkes için iyi birşeydir.Tersini düşünenler ise kötümser insanlardır.Stres bizi yarına hazırlar.

    Eski insanlarda da stres olmamasının en büyük nedenide budur.Yarının stresi yoktur ne yapacağım derdi yoktur.
    Hadi panpalar görüşürüz.Umarım iyi bir düşünce uyandırmışımdır.

    Arkadaşlar bazıları şimdi gelecek copy paste falan diyecek ama ister inanın ister inanmayın değil eğerki copy paste diyip kanıtlayamazsanız o sizin rezilliğinizdir.

    Ama esinlendiğim bir kaynak var.Hakkını yiyemem.
    https://www.youtube.com/watch?v=Fuv59BhKf_Q
    Barış abimizin son videosu.
    ···
   tümünü göster