/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +95 -10
    Ay nasıl oluştu?

    Evet dostlar. Bugün sizlerle 3. başlığımda Ay'ın nasıl oluştuğunu ele alacağız. Sadece astronomi ile ilgili yazıyorum, ve genelde Bilim altincisine açıyorum. Umarım başlığım onca gereksiz başlık içinde kaybolup gitmez. Diğer başlıklarım:
     
    Evrenimiz hakkında bir kaç bilgi
    http://incisozluk.com.tr/...hakkında-bir-kaç-bilgi/

    Evrenimiz hakkında yanlış bilinen 8 şey
    http://incisozluk.com.tr/e/181972096/

    Keyifli okumalar *

    Ay... Canlı,mavi gezegenimizin ölü uydusu. Yıllarca içinde büyük gizemler barındırdığı düşünüldü. Bunlardan birisi de nasıl oluştuğuydu. Şimdiki yıllarda kesin olmasa bile birkaç teori var Ay'ın oluşumu hakkında. Şimdi sizlerle onlardan birisini, beni en çok etkileyeni paylaşacağım dostlar.

    Güneş sisteminin ilk oluşum aşamaları... Dünyamız adeta cehennem gibi; lav denizleri,yanardağ patlamaları, asit yağmurları vs. Ama güneş sisteminde unutulmuş bir gezegen var. Onun adı Tia.

    Tia, Plüton benzeri, küçük bir cücegezegen. Rutin olarak kendi yörüngesinde dönüyor. Fakat unutulmuş birşey daha var; Dünya ve Tia'nın yörüngeleri çakışık. Tia ve Dünya'nın çarpışma vakti geliyor. Tia Dünya'mıza hızlı bir şekilde çarpıyor.

    Bunun sonucunda Dünya'nın ve Tia'nın parçaları uzaya saçılıyor. Tia neredeyse tamamen yok oluyor ve kalan parçaları güneşe doğru gidip yok oluyor.

    Dünya'nın çekim kuvveti bu parçaları topluyor, kendi çekim alanı içine katıyor. Ve bunun sonucunda 'Ay Dede' doğuyor. Yaklaşık 4.5 milyar yıl önce...

    '''Ay'ın litolojik yapısının Dünya'ya çok benzemesi bu yüzdendir.'''

    Okuduğunuz için teşekkürler.

    edit:Bazı arkadaşlar olmuş, 'bize ne oç', 'çok gerekliydi' vs. demişler.
    Başkalarının kuzenini, halasını, yengesini becermesi umrunuzda oluyor da her gece sizi aydınlatan, yalnızlığı temsil eden Ay'ın oluşumunu öğrenmek mi gereksiz oluyor?

    edit 2: (bkz: yaktin beni muharrem)
    Istek ve şikayetlerinizi nick6'mdan belirtebilirsiniz.

    edit 3: Bazı arkadaşlar yok internetten buluyorsun, yok çalmışsın, emek yok falan demişler. Iftira atmadan önce bir kez daha düşünmelerini istiyorum. Madem çalıntı kanıt getirsinler?
    ···
   tümünü göster