/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +18 -1
    merhaba arkadaşlar,

    geçtiğimiz haftalarda sizlere kurmaya karar verdiğimiz şirketten bahsetmiştim. entry aşağıda, şimdi de sizlere bu yolda karşılaştığımız zorluklarla ve son olarak ne yazık ki türkiye'de bu işe başlamadan nasıl bitirmek zorunda kaldığımızı anlatacağım.

    entry: http://www.incisozluk.com.tr/e/182492626/

    büyük heveslerle girdiğimiz bu yolda çok destek gördük, gerek şirketler gerekse devletten. aynı zamanda sizlerin de ilgisi bizi çok fazla mutlu etti. fakat daha açılışımızı yapamadan yurtdışına yönelme kararı aldık.

    her şey çok güzel başlamıştı, daha şirketi kurmadan anlaşmalar vs yapmış, ücretsiz malzeme temin etmek isteyen şirketler ve kişiler bile olmuştu. ofisimiz bakamayacağımız kadar çok katalogla doldu. o dönemde de sizlere açıklama yapmıştım. ancak işler istediğimiz gibi gitmedi ne yazık ki.

    yaklaşık 2 3 hafta önce tehditler almaya başladık. gerekli yerlere başvuru yaptık fakat bir sonuç alamadık. hepimizin sonuçta sorumlu olduğu insanlar vs. var fakat yine de biz vazgeçmedik. bir süre sonra büyük bir şirketten gelerek patentlerimizi onlara çok ucuz fiyatlara vermemizi istediler. kibarca geri çevirdik fakat bu sefer bizi tehdit etmeye başladılar. kendilerini kapı dışarı ettik.

    buradaki yazdığım entry'i bile bana karşı kullanmaya kalktılar. sen bu düzeni değiştiremezsin izin vermeyiz gibisinden konuşmalar geçti. biz yine de vazgeçmek istemedik fakat aynı zamanda almanya'daki üniversiteler ile iletişime geçtik. arkadaşlarımızın hocaları vs yardımcı oldu ve almanya ofisini daha erken açmaya karar verdik.

    bardağı taşıran son damla geçtiğimiz cumartesi oldu. cumartesi akşamları bizim için özeldir çünkü o geceler iş stresinden uzaklaşır ve topluca eğlenmeye gideriz. fakat o gece öyle yapamadık. ofisimize kendi tasarımımız olan bir alarm sistemi kurmuştuk. o gece yoldayken bir müdahale olduğunu haber aldık ve hemen jandarmayı da arayıp geri döndük. normal alarm sistemleri olsa belki deaktive edebilirlerdi fakat farklı bir tasarım görünce bunu başaramamışlar. buna rağmen ortalığı savaş alanına çevirmişlerdi.

    laboratuvara vardığımızda çevrenin darma duman edildiğini gördük. bilgisayarlarımız ve tasarımlarımız parçalanmış, işe yarayabilecek tarzda evraklar ise kayıptı. bir süre orada oturduk ve konuştuk, her şeyi yeniden toplarız diye düşündük. birkaç saat sonra gizli numaradan arandım ve bir dahaki sefere sizler de içindeyken geliriz, istediklerimizi yapın dendi.

    bu bardağı taşıran son damlaydı ne yazık ki. bizler de çalışmalarımızı birkaç gün içinde derleyip toparladık ve tamdıbını almanya'ya gönderdik. oradaki bağlantılarımız da buna çok sevindi, biz de sevindik tabiki fakat buruk bir sevinç oldu bu. aldığımız desteklerin iadesi veya ne yapılabilir onun için bir arkadaşımız da türkiye'de kalacak bir süre daha. kimseyi dolandırmış gibi olmak istemeyiz.

    önümüzdeki hafta almanya'ya gidiyor ve biraz büyüdükten sonra Türkiye'ye tekrar dönmeyi planlıyoruz. umarız istediklerimiz gerçekleşir. buradan umutlandırdığımız arkadaşlarımızdan özür diliyorum. gelecekte daha güzel günler göreceğimize dair umudunuzu kaybetmeyin sizler de lütfen.

    Almanya şartları bizim için daha iyi olacaktır diye umuyoruz. kullanabileceğimiz daha yüksek teknolojili laboratuvarlar vs bizim açımızdan daha iyi olacaktır.

    başlığın anlam ve önemine gelince ise; türkiye'de bilimde ilerlemenin az olmasının sebebi bilimin ilerlemesinin istenmemesidir. yakın gelecekte bu değişecektir umarım.

    hepinize başarılar dolu bir hayat diliyorum.
    ···
   tümünü göster