/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +4
    !!!UST EDIT!!! Sunada bakmanizi onerim (bkz: agzinizi acik birakacak bilgiler) Yeni bi yazarim destek olmus olursunuz haydi selamatle

    Bu da vidyosu beyler ( https://youtu.be/P4Cmd6ZNMUk )

    Yeni gezegen keşfi dün akşam itibariyle NASA tarafından açıklandı ve tüm dünyada oldukça büyük merak uyandırdı. NASA yaptığı açıklama ile heyecan yarattı. Dünya benzeri 7 farklı gezegen olduğunu keşfeden NASA, bunların 3'ünde su bulunduğunu açıkladı. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan NASA yetkilileri heyecan veren gelişmenin detaylarını da anlattı. Özellikle bulunan gezegenlerin 3'ünde su bulunmuş olması oldukça dikkat çekti. Peki, NASA tarafından keşfedilen yeni gezegenlerin detayları neler? işte, NASA tarafından bulunan 7 gezegenin özellikleri

    Yeni gezegen keşfi için özel bir doodle hazırlayan Google, NASA'nın gece saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından ilgi topladı. Yeni gezegen keşfi konusunda NASA'nın yaptığı açıklamada, 7 farklı gezegenin bulunduğu ve bu gezegenlerden üçünde su olma ihtimalinin açığa çıktığı öğrenildi. NASA'nın yeni gezegen keşfine dair yaptığı açıklamanın bir diğer önemli detayı ise yaşam belirtisi oldu. işte, keşfe dair detaylı bilgiler

    NASA yaptığı açıklama ile heyecan yarattı. Dünya benzeri 7 farklı gezegen olduğunu keşfeden NASA, bunların 3'ünde su bulunduğunu açıkladı. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan NASA yetkilileri heyecan veren gelişmenin detaylarını da anlattı.

    Bilim adamları, gezegenlerden üçünün su varlığını ve canlı yaşdıbını destekleyebilecek yapıda olduğunu ifade etti. Yaklaşık Jüpiter büyüklüğünde sönük bir yıldız olan TRAPPIST-1’in etrafında sıkı bir ağ oluşturan gezegenlerin karasal ve kayalık yapıda olduğu, canlı yaşdıbına olanak verip vermeyeceklerinin anlaşılması için atmosferlerinin daha detaylı incelenmesinin gerekeceği belirtildi.

    Keşfi yapan Liege Üniversitesi Öğretim Üyesi Michael Gillon ve ekibi, yıldızın etki bölgesinde Dünya'ya benzeyen daha fazla gezegenin olabileceğini ileri sürdü.

    Trappist-1 sistemine bakıldığında boyutunun Güneş Sistemi'nde yer alan Jüpiter'le aynı olduğu dikkat çekiyor. Dünya'nın boyutlarına göre de yeni sistemdeki gezegenlerin büyüklükleri ya yüzde 25 daha küçük ya da yüzde 10 daha büyük bir yapıda. Gökbilimciler şimdi gezegenlerin atmosfere sahip olup olmadıklarına odaklanmış durumda. Bilim adamları Hubble teleskopu aracılığıyla havada metan gazı ve su arayacak.

    TRAPPIST-1 sistemi içinde bulunan gezegenlerden birinin yüzeyinden temsili görüntü

    "Tüm bunlardan çıkarılacak sonuç şu ki dünya dışındaki yaşamları keşfetme yolunda tarihi bir adım attık." diyen araştırma ekibinden Cambridge Üniversitesi Öğretim Üyesi Amaury Triaud, "Samanyolu Galaksisi içinde Dünya büyüklüğünde çok sayıda başka gezegen olduğunu öğrenmek inanılmaz bir şey." dedi.

    Diğer bir ekip üyesi Liege Üniversitesinden Emmanuel Jehin de "Galaksimizde 200 milyar yıldız var. Bunların her birinde 10 tane Dünya benzeri gezegen olsa artık gerisini siz hesap edin." diye konuştu. Gillon ve ekibi geçen baharda TRAPPIST-1 ve çevresinde üç gezegen keşfettiklerini bildirmişti. Şimdiyse sayı yediye çıktı. Ekip, sayının yakın zamanda daha da artabileceğini vurguluyor.
    ···
   tümünü göster