/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +52 -4
    Venüs

    Hepimiz Venüs gezegeni hakkında bir kaç şey duymuşuzdur illaki. Dünya'nın ikizi denildiğini bilirsiniz mesela. Peki "Neden Dünya'nın ikizi denir?" sorusuna pek bir cevap bulabilir misiniz? Belki boyutları benziyor diye düşünmüşsünüzdür, belki de tipi benziyor vs. demişsinizdir.

    Peki bunun asıl nedeni nedir? Venüs'e neden Dünya'nın ikizi deniyor?

    Venüs'ün milyonlarca yıl önce Dünya gibi atmosferi ve okyanusları vardı. Fakat zamanla ısınan Venüs'ün, içinde bulundurduğu katı haldeki CO2 gazı açığa çıktı. Atmosfere doğru yükselen bu gaz sera etkisi yaptı. '''Tıpkı Dünya'daki küresel ısınma gibi.''' Venüs ısındıkça ısındı, ve yüzey sıcaklığı adeta fırın gibi oldu. Atmosferi de aynı şekilde.

    Tüm okyanusları kurudu, cehenneme döndü. Atmosferi o kadar kalınlaştı ki, uzaydan Venüs'e bakıldığında yeryüzü görünmüyor.

    Hatta eski zamanlarda gönderilen uzay araçları bile Venüs'ün sıcaklığına dayanamadı. Kısa sürede bozuldular.

    Bir tane Dünya'mız var beyler bayanlar. Kullandığımız şeylere, yere çöp atmamaya lütfen dikkat edelim. 

    Bu yazıda aslında toplumsal bir meseleye değinmek istedim. Venüs de bunun için kusursuz bir örnek.

    Eğer Venüs gibi olmak istemiyorsanız, çevrenizi koruyacaksınız. Bu güzel gezegeni kirletmeyeceksiniz. Evrenin en güzel gezegenlerinden birisi Dünya, biz kıymetini bilmiyoruz. Yaşam çeşitliliği çok fazla, tamamiyle kusursuz biz gezegen. Burası bizim evimiz, tek kalabileceğimiz, sığınabileceğimiz yer.
    ···
   tümünü göster