/i/Tespit

  1. 151.
    +31 -2
    Dediğim gibi benim gittigim yer öyle buyuk bi yer deil. Yerin sahibi 40li yaşlarda bi kaç kez Türkiye siralamasina girmiş isinin ehli bi adam her kisiye aynı şekilde özen gosteriyor. Yeri kendi gibi yetistirdigi ogluyla beraber işletiyor. Malzemelerin fiyatı 100den 150 tlye değişir. ilk basvurdunuzda sadece oturup seyrediyorsunuz. Hoca size geliş gidiş saatlerini söylüyor. icerde nasıl davranilacani (küfür, hakaret vs vs). Boyle ciddi yerler için önemli bi kural ogrendiniz hareketleri çok zor durumda kalmadınız sürece disarda sırf zevk için kullanıp kavga cikardiniz ortaya çıkarsa orayla isiniz biter. Bi konuda giyim öyle üst çıplak alt şort onlar sadece filmlerde. Normal geliyosunuz üst tişört alt eşofman. Bide spora asla tıka basa çok yemek yemiş bi halde gitmeyin. Bi kaç şey atistirip gidin. ilk hafta sadece yürüme ve direkt öğretilir. Yumruk hafif sıkılır çok sert veya çok yumuşak sıkılmaz. Gard almanın temelde 3 şekli vardır:
    1.Yumruk yanaklarda birleşir dirsekler birbirine yaklastirilip göğüs hizasında birleşir. Yumrugu yanaklara yapıştırmak çok önemli eğer arada boşluk kalırsa bir darbede yumruk geriye itilir yüzünüze çarpar.
    2.Gozun tam altına koyulan yumrukla gard alınır. En çok kullanılan gard yöntemidir.
    3.Anla yapistirilan yumrukla yüz tamamen kapanır. Kollar arasındaki boşluktan rakip görünür. Bu gard yöntemiyle vücudun üst kısmının büyük bolumu kapandindan en başlarda bu yöntem çok işe yarayacaktır.
    Bu 3 yöntemde öğrenmeniz gereken en temel kural 'ASLA GOZLERINI RAKiPTEN AYIRMA VEYA KAPAMA' nolur sa olsun gözler maç boyu kapanmamalidir. Çünkü gözünü kapayan taksör kafasını kuma gömen devekusuna benzer. Tehlikeden kactini düşünür ama bunu yaparak daha büyük bir tehlikenin içine girer rakibine kolay lokma olur. Şimdilik bunlara çalışın gelecek ders yürümeyi ogrenicez..
    ···
   tümünü göster