/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +129 -4
    Afyon Kocatepe Üniversitesi bazı profesörler ve bilimle ilgilenen bir grup öğrenci tarafından 100 fare üzerinde denenilerek kanseri büyük ölçüde önleyen ve yaşamı uzatan doğal ilaç keşfedildi.

    Prof. Dr. Demirkan, "Çalışmamızda 100 adat fare kullandık. Bunları değişik gruplara ayırdık. Birinci grup, önce ürünü verdik tarafımızdan hazırlanan bu bitkisel kürü. ikinci gruba hem kanser tatbik ettik, hem de ürünü aynı anda verdik. Üçüncü gruba önce kanseri oluşturduk daha sonra bu ürünü tatbik ettik. Biz bunu kanseri önleyip önleyemeyeceği yönünde araştırma yapmak istedik. Neticede gördük ki önceden kullandığımızda bitkisel kürü kanser gelişmedi hiçbir şekilde. Ancak diğer gruplarda ikinci ve üçüncü grupta farelerin yaşam süresi yüzde 100-150 oranında arttı. Ayrıca farelerde yaşam kalitesi davranış bozukluğu diğer parametreler yönünden değerlendirildiğinde hiçbir yan etkisi olmadığını tespit ettik. Bu çalışma bilimsel camiada faz sıfır çalışması olarak değerlendirilir. Bundan sonra yapılacak çalışmalar insan üzerinde bu ürünün denenmesi gerekir. Buna da faz bir faz iki ve faz üç çalışması deriz. Klinik çalışmaları da kapsar" Şeklinde anlattı.

    "Kanser tedavisinin en zor yanının kansere neden olan odağın yok edilmesindeki güçlüklerdir" diyen Prof. Dr. Demirkan konuşmasında, "Kanser hücreleri cerrahi girişimlerle uzaklaştırılabilir, zehirli kimyasallar veya radyasyon ile yıkımlanabilir. Ancak kanser hücrelerinin her birini bölgede bir tane kanser hücresi kalmayıncaya kadar yok etmek çok güçtür. Bir tek kanser hücresi bile tedaviden kurtulsa hastalık yeniden ortaya çıkar. Son yıllarda yapılan çalışmalarda hedefe yönelik akıllı ilaçlar geliştirilmiştir. Nano parçacıklara yüklenmiş modern anti-tumor ajanlar doğrudan hedefe ulaşıp kitlenin içine penetre olarak ilacı orada hedefine bırakıp odakları yok etmek amacıyla tasarlanmışlardır. Dolayısıyla hasta bu sağaltımda minimum komplikasyona maruz kalmaktadır" diyen Demirkan, bayağı umutlu konuşarak kanseri bitirebileceklerini anlattı.

    Cerrahi müdahalelerle kanser hücrelerini yok etmenin büyük ölçüde işe yarayacağını anlattı.
    ···
   tümünü göster