/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +4
    Merhaba arkadaşlar başlıkta okuduğunuz gibi küresel felaket yaklaşıyor. Ama öncelikle bu konuyu anlamamız için bakterilerle ilgili bir şey öğrenmeliyiz.

    Arkadaşlar bazı bakteriler zor koşullar altında kaldığında Endospor denen bir yapı oluşturur. Kısaca bakteri hücrenin içinde çok kalın ve dayanıklı bir duvar örer içine gerek şeyleri aldıktan sonra bu yapı şeklinde çok uzun süre hayatta kalabilir. Geçen günlerde 10.000 yıl boyunca endospor halinde bulunan bir bakteri bulundu.

    Endospor oluşturmuş bir bakteri
    http://www.imgim.com/27_09bacterialendospore-l.jpg

    Bizim korktuğumuz şey ise küresel ısınma. Buzullar içinde binlerce yıl boyunca endospor halinde bulunan bakteriler erimeye başlayan buzullar sayesinde yeniden ortaya çıkma olasılığı oldukça yüksek. Daha hiç karşılaşmadığımız bakteriler yüzünden milyonlarca kişi hayatını kaybedebilir.

    Mağrur insan ırkı doğayı kontrol altına aldığını zannediyor. Kendini bir halt zannediyor ama kendisinin milyarda biri kadar bir canlı onu alt ediyor. Doğa ile savaş olmaz arkadaşlar.

    Edit 1: Virüsler

    Arkadaşlar bildiğiniz üzere virüsler çok tehlikeli canlılardır tek yaptıkları şey çoğalmaktır.
    Virüsler canlı olup olmadığı hala bilim adamları tarafından tartışılır. Çünkü canlı olmanın gerektirdiği bazı özellikleri yerine getirirken bazılarını yerine getirmiyor. Beslenmiyor ama ürüyor her neyse.

    Arkadaşlar virüsler üreyebilceği ortama göre şekillenmiş canlı türü diyebiliriz. Mesela HIV yani Aids e sebep olan virüs bizim akyuvar yani bağışıklık hücrelerimizde çoğalır. Virüs sayısı o kadar artar ki hücre dayanamaz ve basınçtan patlar. Bizim akyuvarlarımız öldüğü için savunmasız kalırız ve kücük bir gribe bile ölebiliriz.

    Ancak virüsler üreyeceği ortam bulamaz ise kristalleşerek bir nevi uyku moduna geçer. Ta ki yeni canlı türünü bulana kadar. işte eriyen buzulların içersinde binlerce yıl öncesine ait virüsler bulunabilir ve bu virüsler yüzünden insanlığın sonu gelebilir.

    https://www.cnnturk.com/b...-cikacak-olumcul-virusler

    http://www.bbc.com/turkce/vert-earth-39874249

    http://www.yaklasansaat.c...7_buzul_bakteri_virus.asp
    ···
   tümünü göster