/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    şimdi elbette insanlar huur çocuğu. nick cave de haklıydı. fakat pgibiyatrik hastlaıkların çoğu genetik faktörlere bağlı olarak gelişiyor. bunu yazmamın sebebi şizofreni olan birine "kendine inan halledersin" tarzında verilen tavsiyeleri görüp ibret almam. bizlerin, yani sağlıklı olarak nitelendirilen insanların doğrudan sebep olduğu veya tetiklediği hastalıklar da var. mevlana'ya atfedilen "kimse sana karşı değil, herkes kendinden yana" sözü de insanlar tarafından ötelenmişlerin akıllarına kazıması gereken bir cümle. öbür türlü empati duygusu gelişmiş birinin dünyaya katlanması çok zor. ben bunu oturduğum yerden sanayi devrimi sonrası toplumun bireyci olarak evrilmesine bağlıyorum. her ne kadar hiç hoşlanmasam da bir komünite halinde yaşamanın, biriyle beraber olmanın ya da grup aktivitelerine katılmanın(ciks de olur) insana takat verdiğini düşünüyorum. modern dünyada akıl sağlığını yerinde tutabilmek için ciddi bir çaba harcamak gerekiyor.

    senden her ne kadar hazzetmesem de hak verdiğim için + puan veriyorum.
    ···
    1. 1.
      +1
      Aslında sorun ne biliyor musun panpa, kendi hayatlarında bıkkınlık yaşayanların bir başka hayatlara da negatif enerji vermesi. Ben kendi adıma konuşacak olursam, sürekli her şeyi olumsuza çevirecek insan enerjisini düşürecek o tür vampirlerden olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum.
      insanların aktiviteleri de beni ilgilendirmez, herkesin mutluluk şekli farklıdır. Estetik geçirince mutlu olan da var hemcinsiyle cinsellik yaşayınca mutlu olan da. Bırakalım herkes mutlu olabildiği gibi yaşasın, bizim yüzümüzden kimsenin mutluluğu etkilenmesin.
      Keza bizim de mutluluğumuzu başka kan emiciler bozmasın. Bu hayat bir kere, tekrarı yok!

      Son olarak kimse kimseyi sevmek zorunda değil, sen de beni sevme ama negatif enerji de verme.
      ···
    2. 2.
      0
      mutlu olan insanların mutluluk saçması ve çevresini etkilemesi kadar doğal bir şey bu. ben öyle durumlarda yok sayıyorum. fakat benim yaptığım hareket otomatikman onları yalnızlaştırıyor. yani zincirleme reaksiyonla toplumun dışına ittiğimiz negatif insanlar bizlere hasta olarak geri dönüyorlar. iki ucu taklu değnek açıkçası. herkesin kendinden mesul olduğunu anladığı ve başkalarının davranışlarına saygı gösterdiği bir dünyayı göremeden göçüp gideceğimizi düşünüyorum. bak son cümlemle ben de negatif bir insan oldum.
      ···
      1. 1.
        0
        1500 yılında yazılan roman okuyorum emin ol insanlık hiç değişmedi, o dönemdekiler düşünce özgürlüğünü göremediyse ve biz de hâlâ göremediysek, bana göre 1500 yıl sonra daha görülemeyecek(insanlık yok olmadığı sürece).
        Bana göre insanlık yok olsun robotlara kalsın bu dünya. En azından onlar tecavüz etmez, savaş çıkarmaz ya da insanlık kadar tehlike arz etmez.

        Bence sen doğuştan negatif birisin ok kib bye 🖐🏻
        ···
   tümünü göster