/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 26.
    0
    Ölüme karşı duyduğun bu korkunun veya kendine zarar vericek davranışların, ölüme karşı bir faydası var mı?

    Hayatta bir harekette bulunurken, karar verirken, yaptığımız seçimlerin faydalarını ve zararlarını durup bir düşünmemiz gerekiyor. Senin bu korkunun, sana faydası ne? Aklına olumsuz bir cevap gelmeden şunu bir düşün; Bu korku sevdiklerinin senin için ne kadar değerli oldukları anldıbına geliyor. Ölüm korkusunu kendin için hissettiğin zaman, hayatının ne kadar değerli olduğu anldıbına geliyor. Bu iki durum için faydalı olarak ne yapabilirsin? Sevdiklerin ile olabildiğince fazla vakir geçirebilirsin. Onlara faydalı bir birey olmak için, onları gururlandırmak için okuyup, çalışıp iyi bir iş-hayat sahibi olabilirsin.

    Hayatın için olan korkun için ne yapabilirsin? Güne gözünü açtığın ilk dakikadan, gece uyuyana kadar geçen her dakikanın ne kadar değerli olduğunu düşün. Sevdiklerinle geçirdiğin zamandan kendine kalan zamanda hobi edin. Sevdiğin uğraşlara yönel. Kitap okumayı dene, film izlemeyi dene. Müzik dinle. Müzik insan pgibolojisi üzerinde çok etkili bir sanat dalı. Günümüz teknolojisinde her yerde ulaşma imkanına sahipsin.

    Ve şunu unutma içinde bulunduğun şu an ki yaşın en güzel zamanların. Bu endişelerin yerini, ileride hayat akışının hızı ile başka endişelere bırakıcak. O zaman şu an ki kadar vaktin olmayabilir. Şartlar gereği sevdiklerin sana şuan ki kadar yakın olmayabilir. Şu anın zevkini çıkar.
    ···
   tümünü göster