/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +1 -2
    Havasız kaldığı ortamın yapıldığı şekle ve malzemeye göre değişir. Hava almıyor ve içinde bulunduğu yerde zamanla deformasyon veya ısıya dayalı olarak herhangi 1 değişim gözlenmeyecek ise aynı kalacağını düşünüyorum .
    ···
    1. 1.
      0
      Peki moleküler düzeyde düşündüğünde? Yani ısınma denilen mevzuu moleküler düzeyde ne demektir?
      ···
      1. 1.
        -1
        Isınma dediğim mevzu zaten yukarda yazıyor, moleküler düzey ile alakası yok. O maddenin yapısı ile alakalı. Koyduğun bu metal şey veya bulunduğu yerin içi ve dışı, herhangi 1 etmenden (ısı, darbe vs.) etkilenmeyecek ise sonsuza kadar bu şekilde kalır . Ama yok ısıdan 1 süre sonra madde başka 1 hâle geçiyor ise, o zaman o duruma göre konuşulur. Yok etkilenmiyorsa sonsuza dek aynı şekilde devam. 1 sürü koşul var, o koşulların hepsinin cevabı olumsuz ise, yine evet aynı şekilde kalır .
        ···
      2. 2.
        0
        Herşeyin moleküler düzeyle ilgisi vardır. Isınma nedir nasıl olur araştır bi panpam.
        ···
      3. 3.
        0
        Moleküler düzey dediğim şey zaten maddenin yapısı dostum, dilciyim ben. O yüzden benimle fiziksel isimlerle konuşma. Maddenin veya ortamın yapısında ısıdan veya darbeden kaynaklı deformasyon veya değişim olmayacaksa sonsuza kadar sürer diyorum, anlıyor musun ?
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      +1
      şöyle bir şey geldi aklıma. bir maddenin atomları arasında ne kadar boşluk varsa, atomlar birbirlerine ısı dağıtırken de soğuyabilirler. doğru mudur?
      ···
      1. 1.
        -2
        ananın amcığı
        ···
      2. 2.
        0
        Her maddenin kendi öz ısısı vardır. Yani ısınma ve soğuma hızı. Fırın 300 derece olsa da çıkardığında tepsinin sıcaklığı ile kekin sıcaklığı aynı olmaz. Tepsiye dokunursan elinde ciddi bir yanık olur fakat bu şekilde bir yanığı kek yapamaz. Maddenin ısınmasında da soğumasında da moleküler boşlukların etkisi büyüktür.
        ···
      3. 3.
        0
        Fastmachinenin dediğini baz alırsak yani iç ve dış maddenin etkisi bulunduğu konuma göre ise.
        Bu şekilde bir evi ısıtabilirim ve hiç doğalgaz-soba vesaire gibi şeylere ihtiyaç duymam.
        ···
      4. 4.
        0
        en son ben bunları tartışdığımda giblemediler olay EN TAL Pi entalpi molekülleri oluşturan atomlarin elektronegativite farkına göre bağ sağlamlığıyla alakalıdır su 50 derecede sıvıdır çünkü iyonik bağlı oksijense gazdır çünkü kovalent bağlıdır diğer değişken de mol kütlesidir her madde katı da olsa sıvı da olsa bir miktar gaz hale geçer her sıcaklıkta bu mümkündür ama az buharlaşır ama çok bir bardak su oda sıcaklığında eksilmeden kalır ama çamaşırları odada asarsanız bir günde kurur çünkü verilen ısı enerjisi önce moleküller arasında paylaşılır kütle azsa daha fazla entalpisi yükselir haliyle sonuçta verdiğimiz ısı entalpi şeklinde maddede saklanır 300 derece demir katı halde 300 dereceyi yüksek molnkütlesiyle ~~saklar bu şekilde bir yalıtım yapılırsa ısıyı aktaracağı bir yer olmaz enerji yok edemeyiz ısıyı başka bir forma çevirmiyoruz aktarmıyoruz da yani 300 derecede kalır
        ···
      5. diğerleri 2
    3. 3.
      0
      Bilgili gibi düşünmüş ya bide koduğumun salağı. Yok deformasyon yok bilmem ne. Bi gib bildiği yok ama
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster