/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 76.
    +13 -2
    Sadece takılıyordum ancak düşüncelerimi paylaşmak adına giriş yaptım. Neler hissettiğini az çok tahmin edebiliyorum. Şimdi sen günlerdir bu konuyu düşünüyorsun kafanda senaryolar oluşturuyorsun fakat kızlar pek bizim gibi düşünmüyor malesef. Kafaları çok farklı çalışıyor. Bence burda kızın niyeti önemli olan. Şimdi tamam doğru diyorsun sana kendini öptürmezken başkasıyla böyle bir şey yapması... hoş değil doğru ama kız seninle öyle bir ilişki düşünmeden 1 yıl çıktıysa ve çok mutluysanız kızın seni çok sevdiği aşikar. Burda esas mühim nokta kızın bunu sana 1 yıl gecikmeli söylemesi. Ben henüz flört dönemindeyken sorarım bu soruyu bakire misin diye. Sonradan aşık olmamak için * . Kız sana en başta ne dedi bilmiyorum ya da sakladı mı? Pek de farketmez; kız kesinlikle senden ayrılmaktan, seni kaybetmekten korktuğu için bu gecikme yaşanmış. Zaten söylerkenki pgibolojisini sen daha iyi biliyorsun. Hiç söylemeyedebilirdi ve bu çok daha kötü olurdu senin için. iyi ki söylemiş. Şimdi sen de takdir edersin ki bir erkek için “Ben bu kızla evlenicem aga” demek çok zordur, imkansıza yakındır. Sen o kızı bulmuşsun ve diyorsun ki “Ben hiçbir kızla zina etmeme erdeminde bulunmama rağmen kızın yaptıkları canımı yakıyor”. Çok da doğru diyorsun ancak senin buna rağmen kıza karşı bir büyüklük göstermen, kızın bu tecrübesini alttan almak senin için bambaşka bir erdem olacaktır. Gelelim bana göre en önemli hususa: sen bu kızdan ayrılmazsan eğer, en azından bunu bilerek evleneceksin. Ayrılırsan şayet, çok pişman olup, ona haketmediği bir yanıt vermiş olduğunu zaman geçtikçe kavrayıp üzüntüye boğulabilirsin. Kız sana anlatmak için 1 yıl içinde tutmuş, içi içini yemiştir kimi zaman. Tabii herkesin zina konusundaki görüşü bir değil. Kız da yapmış bir hata gençlik işte. Ve yine eğer ayrılırsan, o kızın yerini doldurmak çok ama çok zor olacak bunu sen de biliyorsun... Bakire kız bulmak kadar karakterli kız bulmak da çok zor.. Farkındaysan sana bir karar biçmedim son kararı lütfen iYi DÜŞÜNÜP KENDiN VER! Çünkü 1 yıllık bir ilişkiyi 1 haftada, başkalarının gazıyla bitirmek istemezsin. Hayırlı günler panpam sıkma güzel canını
    ···
    1. 1.
      0
      Fikirlerin için teşekkür ederim ustat. Şu yazdıklarının hepsini ben düşündüm kafamda. Hepsine tam olmasa da kendimce kabul gören cevaplar bulabildim. Evet 1 sene düşündü ve öyle anlattı. Belki kendi utandı, belki cesaret edemedi. Hani demişsin ya "bakire misin diye sorardım baştan?" bak reis, bu soruyu bu kıza sormayı kendime hakaret sayardım biliyor musun. Yani öyle güvenim vardı ki ona bu soruyu milyarları versen sadece bu kız için söylüyorum bunu ona soramazdım. Çünkü emindim ya o derece. Bak ben konuyu ailem ile paylaştım, tabi ki aileme bu kız bakire değil bundan ayrılıyoruz demedim. Sadece anlaşamadık ve bitti dedim. Altında annem babam çok sebep aradı. Yani dedi ikinizde mükemmel insanlarsınız nasıl bırakıyorsunuz? Soruyoruz sebep söylemiyorsun dediler. Nasıl söyleyebilirdim ki söyleyemem. Bu olay benimle toprağın altına kadar gelecek. Hani anneme babama bu kız böyle yapmış desem misal annem baygınlık geçirir asla inanmaz.

      Hatta dön tersinden annem kızdan şüphelenmeyi geç benden şüphelendi ya bana şunu dedi "oğlum sorun sende mi bak beni yanlış anlama ben senin annenim sen benim evladımsın. yani çocugum olmaz, etmez diye mi korkuyorsun?" dedi. bak o derece kızdan şüphesi yok annemin. bana kısır mısın muamelesi bile yaptı yani olabilir.. ailem üzüldü çünkü o da sağlıklı düşünmemiş olabilir o an hak veririm.

      tabi ben buna güldüm geçtim.

      anastaq basgan, ben bu hayatta çok büyük fedakarlıklar yaptım. eğer istersen pm'den onları da anlatırım. ama bi fedakarlığı daha yapacak gücüm yok be reis.

      hayalleri yıkılmış, duyguları zedelenmiş, isteksizleşmiş bir herif haline geldim ve o güç bende yok reis biliyorum bunu. Senin söylediklerinin hepsi doğru. Ama ben bedel ödemek istemiyorum daha fazla bu hayatta. Yarın belki daha fazla bedeller ödemek zorunda kalacağım bunu da kimse bilemez.

      Yani bu yaptığım gaddarlık değil beni suçlamayın lütfen. Ben kıza 1 senedir evlenelim diyorum ve bu sebepten erteliyor haklı mıdır evet haklıdır. Ama bana gelip "sana karşı olan tek sıkıntımı söyledim, hani evlenmek gibi bir düşüncen var ise ailem ile konuşabilirim." demesi bile can yakıcı.

      ben sana 1 senedir diyorum evlenelim diye ve hep erteliyosun. ve sıkıntını dile getirdiğinde evlenmek gibi düşüncen varsa ailemle bunu paylaşabilirim diyorsun. benim günahım ney 1 senedir reis?
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +8
        Biz burda olayı yaşamayanlar olarak işin ‘mantık’ kısmını, sen ise bizzat yaşayarak ‘duygu’ kısmını temsil ediyorsun bence. Bu iki kavram insanı insan yapan, diğerlerinden ayıran iki kavramdır. Tereddütsüzdür ki, insanı “güzel insan” yapan şey mantıktan ziyade duygularıdır. Entarimin ardından yaklaşık 50 dk geçti ama ben bu konuyu seninle beraber düşünmeye devam ettim çünkü ilgimi çekti, benimsedim.. Biraz daha senin pencerenden bakmaya çalışacağım.
        Hepimiz dünyaya bir kez geliyoruz. Sen de, ben de, kız arkadaşlarımız da... Ömrümüzden verdiğimiz yıllar geri gelmiyor, son pişmanlık fayda etmiyor. Hayatta bir duruşu, bir hayali vardır erkeğin. Evleneceği kişinin, çocuklarının, geleceğinin hayallerini kurar erkek. Belli ki senin evlenmek isteyeceğin hanım bakire olmalı. Benim de öyle kesinlikle. Böyle düşündüğümüz zaman bekareti ve karakteri birbirinden ayırmamak gerek. Neticede kız aradığın özelliklerden birine sahip değil. Yalnızca bir kere evleneceğiz şu dünyada. Değer birini bulmak lazım. Demek ki o kız değilmiş malesef aradığın kişi. Olsun, sağlık olsun. O kadınsız yaşamak, o düşüncelerle yaşamaktan daha kolay olacaksa senin için; desteklerim ayrılmanı.
        Kararının her zaman arkasındayım panpa, kendini en iyi sen tanırsın, bilirsin.
        Bu saatten sonra hemen ayrılır mısın, biraz daha sevgili olarak takılır mısın bilmiyorum orası tamamen senin ilişki anlayışına kalmış fakat şu kesin; kız hayallerini yıkmış, güvenini kırmış da olsa ona karşı çok sinirlenmemek lazım. Ayrılık bile olsa güzelinden olmalı.
        Ayrıca; ailene söyle bence panpa seni kendilerinden çok sevenler, senin sevdiğin kişiyi neden bıraktığın merakından çatlarlar. Sindire sindire söylemekte fayda var.
        Son olarak sama dubai, başına gelenler bana da ders oldu. Bu ibretlik olaydan herkes payına düşeni alıp yoluna devam etmeli. Sakın ola ki canını sıkma, sen çok daha iyilerine layıksın. Hayallerinden vazgeçme, ve hep mutlu ol. Allah yardımcın olsun dostum.
        ···
   tümünü göster