/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 51.
    +4
    Aradan haftalar geçmiş insanlar evlerine dönmeye başlamıştı. Enkazlar yavaş yavaş toplaniyor, çürümüş ceset kokusu her kaldırılan enkazın ardından havaya kesif bir konu bırakıyordu. Alışmıştık bizde. O sokağın insanları olan bizler hayatın yeni şekillenen günlük rutinine ayak uydurmaya çalışıyor, asık suratlarımızın yerini ufak tebessumlere terk etmeye uğraşıyorduk. Benim yaşıtım çocuklar duruma pek haiz değildi. Ama aileler çocuklarını sokaklardan yavaş yavaş çekmiş, televizyonda kimsesiz kalmış çocukları kaçıran şebekeler turediginden hatta bunun için yurtdışındaki çeşitli ülkelerden özel illegal gruplar geldiğinden bahsediyorlardı. O sebeple çocuk sayısı azalmıştı sokaklarda . Bense ailemin bana tanıdığı sınırsız dışarı çıkma özgürlügune kaldıgim yerden devam ediyor , yağmur yagdiktan sonra sokağın kaldırimla birleştiği yerde oluşan local cukurlarin içindeki şu birikintilerine yerde gezen karıncaları atıyor, âdeta arsanın ordaki küçük uçuruma attığım çocuklar gibi çok garip bir haz duyuyordum .
    Yine bir şu birikintisi yine elimde etrafta karıncalar vardı. Sokakta hiç oyun arkadaşım kalmadığı için karıncalar üzerinde deney yaparak günümü geciriyordum. Aniden bir bakisin beni takip ettiğini farkettim. Pencerelerin birinde kapalı perdelerin arkasında koltuğuna oturmuş beni görebilen biri olmalıydı. Bunu nasıl başarıyordu bilmiyordum ama yapabildiğini hissediyordum. Yaşlı kadının penceresine doğru bakmaya başlamıştım bende .
    Depremden sonra hiç dışarıya çıkmamıştı yaşlı kadın. Bakkalin çırağına bir kaç günde bir saldığı sepetini de göremiyordum uzun zamandır. Ne olmuştu yaşlı kadına.
    Beni derin bir merak duygusu almaya başladı sonra. Sonra şunu farkettiğimi hatırlıyorum. Yaşlı kadını ne zamandır görmüyordum veya düşünmüyordum. Aklıma bile gelmediğini farkettim uzun zamandır. Bana yaşattığı garip duyguların ve korkuların daha büyüğünü kendim dahil herkeste gördüğüm o deprem sonrasında sanırım buna vakit bulamamistim.
    Nereden bilebilirdim yaşlı kadının kafayı yediğini. O depremin ve sonrasında her şeyin daha kötü olacağını
    Bilemezdim.
    Ama olmuştu.
    Bana sadace anlatacak bir omuru yaşamayı nasip etmişti Tanrı.
    Kim bilir bu hikayeyi bitirebilirsem çok uzaklara doğru uzun zamandır yelken açma fikrimi yerine getirebilirim.
    Bitmeli bu hikaye.
    Yaşlı kadın bitmeli ve gitmeli zihnimden.
    Yeni yeni zihinlerde bu hikayeyi okuyan talihsiz insanlarda yaşamaya başlarken, benden silinecegini umut ediyorum artık.
    Laneti başkalarına devrederek kurtulmayı ümit ediyorum .
    Evet kötülük yapıyorum biliyorum .
    Yapacağım
    Ve kurtulacağım.
    Evet artık şimdi gerçek hikaye başlıyor
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster