/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2
    işidliler sana göre Müslüman olmayabilir. ben ateistim ve bana göre işidliler Müslüman. senden en büyük farkı katlederek cihat yapıyor, kuran ne derse onu uyguluyor olmaları. diyeceksin benim okuduğum kuranda katledin vb ayetler yok. çünkü sen vahhabi değilsin. senin okuduğun kuran senin mezhebine mensup birinin yazdığı kurandır. kuran apaçık yazılmıştır denilir ama öyle değildir. mezhep farklılığı da burada ortaya çıkıyor. sen işidli birine göre kafirsin çünkü cihat etmiyorsun. işid neden daha önce ortaya çıkmadı demişsin bunun cevabı çok basit. komplo teorilerine gerek yok. yok islamofobinin tetiklenmesi için kuruldu falan boş şeyler. uygun şartlar geçtiğimiz 10 yılda oluştu da ondan çıkmadı. Suriye iç savaşı yaşanmasaydı işid diye bir şey duymazdık. işid yeni bir örgüt ama kesinlikle yeni bir ideoloji değil. vahhabilik 18. yüzyıldan beri var. ister kabul et ister etme işid Müslümanlığın en sert ve en uygulanan halidir. sünniliğe boşuna ılımlı islam denilmiyor.
    ···
    1. 1.
      +1 -4
      En başta okuyun sonra itiraz edin diye yazmama rağmen, önüme sanki hiç yazi dizisini okumamış gibi itirazlar geliyor. Cihadın kurandaki anlamina işaret ettim, söz konusu ayetleri uzatmama pahasına savaş ayetleri diye özetledim. işid mezhebi referansini vahabbi-selefilik olabilir, benim eleştirim mezhepsel değil, vahabbiler ve selefiler islamin diger kaynaklarini reddetmezler. Madem öyle kadinlarin ve çocuklarin oldurulmemesi gibi bir konuyu neden uygulamiyorlar.. ben diyorum ki mesele DiN MESELESi DEGiL SOSYO KÜLTÜREL SOSYO EKONOMIK.. uygun şart dedigin tam da burada yatiyor. Terör örgütleri yaptigi eylemi referanse etmeye çalışır. Tembel ateistlerin bu boyutu eleştirmesi daha kolay oldugu için bir kuyuya taş atar gibi bu mevzuya dalarlar. Kur'an'ın kureyş kıraatiyle yazımını da tüm müslüman camia kabul eder.
      ···
    2. 2.
      -3
      Aptal arkadaş.Her mezhep kuranı kendi kafasına göre yazmıyor kendi kaynaklarının hadis vs şeylerine göre mezhebini oluşturuyor.

      Mezhepler saçmalık zaten sadece kurana baktığın zaman sıkıntı yok.
      ···
      1. 1.
        +2 -1
        her mezhep kuranı kendince farklı yorumluyor :D?
        ···
    3. 3.
      +1
      bilgi ekgibliğin var. vahhabiler diğer tüm mezheplere şiddetle karşı çıkar hatta onlara kafir der. kadın çocuk öldürüyorlar deyip demagoji yapıyorsun ama işidli biri için hiçbir önemi yok. kafir kafirdir öldürülmelidir fikriyle hareket ediyorlar. diyelim ki kadın ve çocukları öldürmek onların çiğnediği bir kural. o zaman sana bakalım tüm kuralları uyguluyor musun?
      mesele din meselesi değil diyorsun da ortadoğu hiçbir zaman refah içerisinde olmadı zaten. bu durumun sebebi sence ortadoğulu insanların durduk yere birbirine kin beslemesi mi? yoksa mezhep çatışmaları mı?
      tembel ateistlerin eleştirmesi kolay diyorsun ama senin bilmediğin bir şey var ateistler tarafsızdır. mezhep olaylarında taraf tutmaları işlerine yaramaz zaten. çoğu şeyi biliyorum ve anlatıyorum şu an. hatta senin asla yapamayacağın bir şeye sahibim. tarafsız araştırıp öğreniyorum. sen kendi mezhebini asla kötülemeyeceksin başkalarına çamur atacaksın ama benim umrumda değil ben gördüğümü söylerim.
      sen hangi sıfatla tüm Müslüman camiası adına konuşuyorsun? saçmalıyorsun canım kardeşim.
      senin adamın gol diyo tekniğiyle tartışılmaz.
      ···
      1. 1.
        -2
        Ateistler tarafsiz aynen :D. Ben mezhepler anlaminda eleştiri yapılmaz demiyorum. Dinin uygulanan veya uygulanmayan kural ve kaidelerini ele alirken, farkli kaynaklara başvuruyoruz. Diyoruz bunun baglami ne, tarihte ne zaman uygulanmış.. sahabeler döneminde, tabiiün döneminde değişikliğe uğramış mı..biz tarihteki yanlis gordugumuz şeyleri de söylerken, fikirlerimizi oradan da temellendirebiliyoruz. Vahabbilik, selefilik gibi akımların fikri altyapisi çok iyi değil. Terör örgütlerinin ki hiç değil. işide katilan tiplerden bunu görmek mümkün..
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster