/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +1
    peygamber öldükten sonra o kadar çok insan slamı bırakıp (zaten ibadet şekilleri aynı) arap dinine geri dönmüş ki, ebu bekir tüm arap yarımadasını fethedip, insanları kılıç zoruyla dine döndürmek zorunda kalmış. kervan soyan, yahudilere yaranmak için kıblesini kudüs olarak belirieyen bir adama saygı duymamaları normal :D
    (bkz: ridde savaşları)

    slam dediğiniz şey, arap kabilelerinin güç mücadelesi sonucu ortaya çıkan bir dindir. muhafazid ölür ölmez diğer arap kabileleri kendine toprak kapmak için ayaklanmış.
    ···
    1. 1.
      0
      Aslinda olay o kadar basit degil hocam, hz.ebubekir döneminde zekat adi altinda vergi aliniyor, özellikle bir otorite altinda toplanmaya alişamamis bedevi kabileler isyan bayragini çekiyor, eger siz otorite boşlugunun olmadigi yerde otoriteyi saglamaya kalkarsaniz tepkiyle karsilanirsiniz, hz.ebubekirde bu tepkiyi sert şekilde bastiriyor. Kıblenin degismesi olayinin aslinda yasanilan süreçle paralel bir bağı var, yaranmaktan ziyade mekke döneminde bir baskı var. Medine döneminde değisiyor zaten kıble. Yanlisim varsa düzelt. Kıble degigibligini ben dedigiyle çelismek olarak algilamiyorum, nesihz-mensuh olaylari da var zaten. Kervan olaylarina da gelirsek ticaret yapmaktan men edilen müslümanlar, bunu müşriklerin aleyhine çevirmek için kervanlara baskin yapmişlardir ve bu doğrudur. Üstelik kervana baskin yapmakta öyle kolay değil. Zor iş.
      ···
   tümünü göster