1. 26.
    0
    bakın bin kuruları 3 sene önce kısa bi süre yaşamış ve atlatmış biri olarak tavsiyelerimi yazayım.

    bu bi hastalık değil kafanızda uydurduğunuz kuruntudan ibaret. herkes yaşıyor kimi hafif geçiriyor kimi panik atak şeklinde. bende yaşadığım zaman akrabam vefat etmişti kız arkadaşımdan ayrılmıştım vs. zor zamanlarda karamsarlığa düştüğünüz zaman kaçınılmazdır.

    ilk 1,2 atak hayatınızı giber ama ondan sonra ne yapacağınız çok önemli. toplasan 3,4 atak geçirdim bugüne kadar da tekrar hiç yaşamadım. çünkü sosyal çevrem iyiydi eve tıkılıp kalmıyordum çabuk atlatmıştım.

    panik ataktan sonra özgüven kaybı ister istemez olacak. eğer binseniz ki sözlüğün çoğu öyledir üstüne gidin kaldığınız yerden devam edin ortamlarda kendinizi belli edin. içinize kapanık biriyseniz bir an önce bin olmaya çalışın ne kadar karamsar olursanız süreç o kadar uzun sürer.

    ister istemez takıntılar olacak kurtulmanız için ilaç verirler genelde kullanın ama bırakmayı da bilin. 6 ay kullandıktan sonra ben bi sabah kalktığımda kullanmayacam dedim aniden bıraktım. 1,2 hafta yalpalarsınız ama geçicidir.

    korkularınızın üstüne gidin ne bilim sinemaya gidin kapalı ortamlarda bulunun hız yapan arabayla gezin vs. ataklar varsa yapmayın tabi tam tersine sizi tedirgin eden ne varsa uzak durun. ancak atak gelecek mi atak gelecek mi diye dangalaklık yaparsanız kendinizi bitirirsiniz kafanızı rahat tutun.

    şöyle bir gerçek var atak geçsede kısa bi süre kiminde ufak tefek takıntı kiminde çarpıntı kiminde özgüven ekgibliği yaratır. düzeniniz biraz gibilir az çok bıraktığı incinlık üzerimde vardır hala. ama bunlar atak kesildikten sonra önemsizdir. kendinizi aciz gibi görmez güçlü olmaya çalışırsanız aşağıda belirttiğim gibi spor sosyallik vs. bunları da kısa sürede aşarsınız siz binler.

    eğer bilgisayar başında sabahtan akşama kadar oturursanız bi gibim yiyemezsiniz boğuşur durursunuz. mutlaka zütünüzü sandalyeden ayırıp kendinize zaman ayırın. mesela spor salonuna yazılın. göbekliyseniz eritin gibtiğimin göbeğini kendinizi ne kadar fit görürseniz o kadar iyi özgüven açısından. tekrar yazıyorum mutlaka spor yapın.

    özet geçmek gerekirse bu olayı çok ama çok fazla insan yaşıyor tek siz değil. kafanızı rahat tutup sosyalleşip spor yaparsınız kısa zamanda atlatırsınız.

    sorularınız varsa yazın bin kuruları yardımcı olurum her türlü
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster