1. 126.
    0
    @89 Burada önemli olan dünyayı kimin ürettiğidir. Dünyayı sermayedarlar değil üretici güçler şekillendirir. Bu sermayedarlar sömürü ile aşırı sermaye birikimine girerler ve zaman zaman bu sermaye birikimini akıtmak zorunda kalırlar bu durumda savaşlar inanılmaz harika şeylerdir. Fakat ki kapitalistler giderek kar oranları düşmek zorundadır bunlar marksizmin ince detayları fakat makineleşme ve makinelerin artı değer üretememeleride buna dahildir. Bu nedenle zaman zaman ve sürekli olarak krizede girerler. Kapitalizm bugün burjuva ideologları ve ekonomistleri tarafından da çok iyi bir model olmadığı bilinmektedir ve krizin kaçınılmaz olduğu bilinmektedir.

    Fakat şöyle bir durumda vardır ki bu sistemin temellerine bomba döşüyecek olmadığı zaman sistem kendisini yenileyecektir. işte bu noktada sistem çözümlemesi yaparak politika üreten komünist partilere görev düşmektedir. Komünist partiler üretici ve üretici olmayan asker polis gibi işçileride kapsayan toplumsal bir dönüşüme öncülük etmek zorundadır. Yani devrime.

    Kapitalistlerin gücü sadece bir yanılsamadır. Bir devrimden sonra hepisi darağacında hakettikleri yerleri bulacaklardır.
    ···
   tümünü göster