1. 101.
    0
    @92 cevap versene @81'e lan. açıkladık işte bilimsel olarak mına koyim, noldu ağzın sadece laf mı yapmaya yetiyo? git kuran oku da öğren lan dinini.

    kur'an da ki bazı hataları yazayımda gör o "kutsal" kitabını. bide değiştirilmemişmiş, zütümle gülerim.

    allah rüzgarı keserse gemiler yüzemezmiş

    (bkz: Şura/ 32-33). Denizlerde yüce dağlar gibi gemilerin yürümesi de O’nun kudretinin delillerindendir.
    O, dilerse rüzgârı durdurur da onlar denizin üstünde durakalırlar. Elbette bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.

    (bkz: Lokman-31). Size varlığının delillerini göstermesi için, Allah’ın lütfuyla gemilerin denizde yüzdüğünü görmedin mi? Şüphesiz bunda, çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.

    muhafazid döneminin insanlarına gemilerden bahsedip, rüzgarın gücüyle nasıl engin sularda yol aldıkları ve bunun Allah’ın lutfu olduğunun söylenmesi etkili olabilir ve tasdik görebilir.
    Ama günümüz insanına bunlar söylendiğinde gülüp geçecektir.
    Çünkü artık yelkenli gemiler değil, motorlu gemiler vardır ve Allah, rüzgarı kesmiş olsa dahi gemiler yüzmeye devam eder.

    Bu ayetteki mantıksızlık, gemilerin yüzmesinin Allah’ın delillerinden olduğunun söylenmesidir.

    gökyüzünü allah tutuyormuş

    (bkz: Hac-65). Görmedin mi ki, Allah bütün yerdekileri sizin hizmetinize sundu. Ve emriyle denizde seyredip giden gemileri de.
    Göğü de izni olmaksızın yere düşmekten o tutuyor. Gerçekten Allah insanlara çok şefkatli, çok merhametlidir.

    milletlere göre helal/haram ayrımı

    (bkz: Enam-146). Yahudilere tırnaklı hayvanların hepsini haram kıldık.

    (bkz: Ali imran-93). Tevrat indirilmeden önce, israil’in (Yakup’un) kendisine haram kıldığı dışında, yiyeceklerin hepsi israiloğullarına helal idi. De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi Tevrat’ı getirip okuyun.“

    Mantığa bakar mısınız; “Yakup peygamber deve etini kendisine haram ettiği için tüm Yahudilere haram edildi ama o bizim için geçerli değil” deniliyor.

    muhafazid in karıları

    (bkz: Ahzap-50). Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. bütün bunlar sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

    (bkz: Ahzap-51).onlardan dilediğini geriye bırakır dilediğini de yanına alırsın Bıraktığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.

    //

    muhafazid şimdi yaşayıp peygamberlik yapsaydı ve böyle bir ayetle karşınıza çıksaydı bu size mantıklı gelir miydi?
    Ya da eşlerini alıp dolaşmaya çıksaydı; peşinde 10-11 tane cilbablı kadın olan bu adama inanır mıydınız?

    edit: ha bi de ek olarak, bu muhafazid sol elle yemek yemeyi falan yasaklamıştı dimi, sol el şeytanın eliydi. ulan mal herifler, bi iki dakka kafanızı çalıştırın. kuranın yazıldığı dil (evrensel ya dıbına koyim tek dilde+arap milliyetçiliği tavan!) arapça, solaklar içindir. çünkü sağdan sola doğru yazarsın. sağ elinle * yazarsan (kafanı çalıştır o zaman mürekkep vardı) elin hep mürekkep olur. çünkü yazarken sürtünür el yazıya. şimdi solak yazan elemanlara bak, ellerinin altı hep kalem lekesidir. nooldu dıbına koyduum fanatiği, dincisi, nooldu. sen bilgisayarın başından kalk ve namaz kıl oğlum, bu internet falan günah sana, bilim icadı bunlar!
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster