1. 7526.
    +6
    bu ikiliye ek olarak, canlı müziğin önemli parçalarından olan bateri de epey renk katacak gibi duruyor, bizler bateristen bir dave lombardo performansı beklemiyoruz, amaç, ritim olsun, ses çeşitliliği olsun.. zaten genellikle soft takılacağımız için (slow demiyorum bak, soft diyorum) öyle bangır bangır, dangır dungur bir alt yapıya da ihtiyacımız yok.

    Benim sesime gelince, biraz arabesk gırtlağım vardır, onu pop a entegre ettiğim zaman genelde başarılı yorumlar çıkıyor, insanların hoşuna gittiğini gözlemledim. Neticede, her ne kadar batılılaşma çabasında olsak da, özümüz gereği bir şark milleti olup, en cool geçinenimizden en rakçısına kadar hepimizin kanında bir arabesk-fantezi sempatisi vardır.

    O nedenledir ki, şimdi o demet akalından, serdar ortaçtan şaşmayan polo gömlekli, kirli sakal, kısa saç takılan cool bradırlarımız ve tiki cadde kızlarımız Halil Sezai-emre aydın-model-gripin gibi arabesk esintilerin etkisiyle dalgalanıp durmaktadır.

    Arabesk deyince insanların aklında hemen Cengiz kurtoğlu, müslüm (baba) gürses filan canlanıyor.. tamam onlar da arabesk, ama sadece ufak bir kolu, ya da kısmı olarak tarif edebiliriz onları. Arabesk dediğin, Osmanlı imparatorluğunun 3 kıtada olan toprakları misali, her türlü müzik türünde kolu, etkisi olan çok geniş bir yaşam tarzıdır, her müzik çeşidinde de bu akımın temsilcileri vardır ve en enteresan olanı da, bu müzik çeşitlerinin en çok tutulan şarkıcılarının-gruplarının arabesk esintisi taşıyanlar olmasıdır.

    Gençler arasında en popüler olan rock-pop-rap müzik insanlarını şöyle bir düşününce ne demek istediğimi anlayacaksınız diye düşünüyorum.
    ···
   tümünü göster