1. 1.
    +8 -3
    şöyle talihsiz yorumlara denk geldim:

    • ** adamın hiç mi suçu yok? baksana sandalye ile saldırıyo. polise küfrediyo vs.
    • ** adamlar belli ki serseri, pkklı, esrarkeş vs. vs. iyi oldu.

    bakın beyler. adamın tamamen masum olduğunu söylemiyorum. hatası var belli ki. söylemek istediğim şey şu: polis, adamı ölçülü bir şekilde etkisiz hale getirmeli. sandalye ile saldıran bir adam var... onlarca polis var, onlarca cop ve de biber gazı var. böyle bir durumda aslında cop bile kullanmadan etkisiz hale getirilebilir adam.

    neyse asıl anlatmak istediğim şu:

    1-) adam polisin annesine, avradına, yedi sülalesine küfretse bile polis adama ateş edemez. ateş ederse bunun savunması "tahrik etti" olamaz.

    2-) adam daha önce yüz kadına tecavüz etmiş olsa bile, bin kişiyi öldürmüş olsa bile, 10 ülkeye atom bombası atmış olsa bile polisin yapmış olduğu bu hareket meşru gösterilemez.

    zira burada önemli olan insandır, yaşam hakkıdır.

    şimdi gibtirin gidin.

    düzeltme: bazı huur çocukları meşru müdafayı örnek gösteriyo. dıbını gibtiğimin salakları. meşru müdafa adı üstünde zaten. birinin hayatına kast ediliyosa o adamı o an öldürebilirsin. çünkü başka bir hayatı kurtarıyosun. gerizekalı mısınız nesiniz amk.
    benim dediğim şey şu: adam geçmişinde, bak geçmişinde adam öldürdü diye senin o adamı öldürmeye hakkın yok. birini öldürmeye hamle ettiyse öldürebilirsin. ama geçmişinde öldürdü diye "ölmeyi hak etti" diyemezsin.

    sonuç olarak bir insanın alması gereken en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. (meşru müdafa ayrı konu. meşru müdafa bir ceza değildir zaten. hayatını savunmaktır ve sadece olay anında olur. olaydan sonra adamı öldüremezsin)
    ···
   tümünü göster