1. 151.
    0
    @130 ümit konusunda katılıyorum, köy enstitüleri konusunda hemfikiriz. hakikaten milletimizin üzerindeki tembellik yenilir yutulur cinsten değil. herkes kolay yoldan nasıl para kazanırım bunun derdinde. son 10-15 yılda şans oyunlarının artışında nasıl bir istatistik vardır acaba. *

    kendi değerlerimiz var, kendi kültürümüz, politikalarımız, görüşlerimiz ne bileyim kendimize has sporlarımız bile var lan.( bu arada türk okçuluğunun da büyük bir hayranıyımdır. * ) bunları değerlendirmek çok kerizce geliyor bana. örneğin bugün ibn-i haldun hangi okulda öğretiliyor? varsa yoksa yabancıları öğreniyoruz, türk-müslüman bilim adamları, islamın ve türklerin altın çağından kimse bahsetmiyor. eğitim sisteminde bu yok. bu olmayınca gençlerimizde özgüven olmuyor, kendilerine model alabilecekleri bir insan yok. amk ben alman olsam fiziğe ilgim olsa einstein ı model alırım heveslenirim, türkiyede şimdi ne öğretiliyor ki gençler neyin yolundan gitsin?

    atatürk desen yerde yere vuran vura, hemen laik ateist vs. oluyor. mevlana desen, yunus emre, hacı bektaş desen alevi zındık kafir ya da şakirt oluyor. etiketlemeye çok alışığız. özgüven probleminin kendini en çok gösterdiği cümle şudur bence : "bir türk dünyaya bedeldir." hayır. bu ülkede bir türk 30.000 tl ediyor beyler uyandırayım.
    ···
   tümünü göster