1. 11476.
    +11
    ..hafif irileşen gözleriyle yüzümü taradı..ne demeye çalışıyordum acaba?

    acımasız bir ses tonu ve ifadeyle devam ettim,

    "baya romantizm olmuştur ha?..gül aldı mı sana çingenelerden (: bak ben benimkine aldım mesela (:"

    şaşkın ve endişeyle, bir an gülümser gibi oynadı dudakları.. seğirdi mi demeliyim yoksa..

    peki ben durdum mu? hayır..

    "gecenin birinde.. belki bir buçuğunda.. elde biralar.. bizim açımızdan pek bilinmedik, ücra diyebileceğimiz bir yerde, kankam tolganın eski sevgilisi, kankam nilay, kankam necatiyle beraber takılıyor.. sevgililer gününde.. saat bir küsür bak ama.. elde de biralar var..sen mi buldun o mekanı yoksa necati mi?"

    yutkundu.. gözleri artık yuvasından fırlamak üzere, nükleer füze başlıkları gibi..

    "ne demek istiyorsun sen ya?" dedi titreyen bir sesle..

    "sen ne yapmaya çalışıyorsun?" dedim daha da üzerine giderek.. sert kızı mı oynacaksın bana öyle gözlerini de şişirip? bir de benim sert adamı nasıl oynadığımı gör o halde..

    "nasıl... tsigalko... ağzından neler çıkıyor farkında mısın.. bilmiyorum ama... şu an... ne... nasıl söylersin bunları ya?" dedi gözleri dolmaya başlarken.. sesi de yükselip, incelmeye başlamıştı..

    "ben gördüğümü söylüyorum? gördüğüm bu, ama belki de işin aslı bu değildir.. aydınlat beni?" dedim, duvara doğru yasladım sırtımı, sabırsız gözlerle izlemeye başladım..

    acaba nasıl açıklayacak diye beklerken, bu, sıranın arkasına astığı çantasını aldı, defterlerini filan bırakarak ayağa kalktı,

    "şerefsizlik yapma tamam mı?" dedi dudaklarını bastıra bastıra alçak tutmaya çalıştığı bir sesle, "yapma!" diye tekrarladı.. gözlerine dolmaya başlayan yaşlarla, uzun adımlar ata ata sınıfın çıkışına yöneldi..

    oh..

    biraz sıkışınca ağlayıp kaçalım..ne güzel dünya?..ne dedim şimdi ben beyler?..ha?..soru sordum insan gibi.. cevap versene verebiliyorsan?

    veremiyorsan da o taku hiç yeme..sen bilmiyor musun insanların bunu nasıl algılayacağını, ne konuşacağını?..bile bile ladese niye giriyorsun?

    kusura bakma nilay..ama müsaade etmem... ne seni, ne de bu güzel arkadaş ortdıbını, kimsenin elimden almasına izin vermem... senin bile..

    peşinden gidip koluna yapışsam mı diye tereddüt geçirirken, normalde görmek, bir saniye bile olsa fazladan zaman geçirmek için can attığım, ama o an için karşılaşmak istediğim en son kişi olan buse bizim sınıfın kapısında belirdi..
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster