1. 1.
    +13 -36
    yaklaşık 800 bin ermeninin ölüm yürüyüşüne çıkartılması ve yarısından fazlasının öldürülmesi hadisesidir. böyle bir olay yok diyenlerin referansı meb onaylı lise 3 tarih kitabıdır.
    ···
  1. 2.
    0
    kaynak ver panpa
    ···
  2. 3.
    +3
    var demiyorum yok demiyorum ama yarisindan fazlasi öldürüldüyse lepsius'un kitabinda 500.000 den daha fazla ermeni halep'e ulastigi niye yazili?
    tarih atmakla olmaz. tarih verilerle, belgelerle olur. bildigim su var: soykirima ugradik diyen bir millet var. benim milletim de soykirima ugradi, 6 milyon insan katledildi. hicbir allah'in kulu sahte belge düzenleme girisiminde bulunmadi oysa andonian düzdü de düzdü. talat pasa telegraflarindan ölüm emirlerine kadar bir sürü düzmece belge. ben de soruyorum: niye?

    oturun, arsivleri acin ve gercekler ortaya ciksin. yiyorsa elbet. yemiyor ki tasnak arsivleri hala kapali.
    ···
  3. 4.
    0
    bu arada düşünce özgrülüğü budur işte binler fransa ve türkiye örneği demokrasilerin arasındaki farkı çok iyi yanısıtıyor. bir adam burada ermeni soykırımı vardır diyor ama fransada yoktur demek suç sayılacak. ey canım avrupam benim. özgürlük hee
    ···
  4. 5.
    +3
    reserved yorum geliyor

    edit: lan gibim gibim konuşmayı ya..senin ordun batı cephesinde bilfiil en ateşli muharebeleri yaparken, yurt genelinde seferberlik ilan edilmişken sun tutup kahpelik yapacaksın benim cephede savaşan askerimin karısına bacısına tecavüz edeceksin mallarını çalacaksın... tutup isyan çıkarıp bu topraklar benim diyeceksin işgalcilerle birlikte olup sırtımızdan vuracaksın ben de sana gibtirgit dmiycem öyle mi?

    bak tosun anlaşılan biri seni iyi doldurmuş.. soykırım devlet nezdinde sistematik olarak yapılan bir eylemdir.. osmanlı hiçbirzaman ermenilere yönelik özel bir politika gütmedi..ama naptı toprağından kovdu.. kovamaz mı bal gibi kovabilir... hakkıdır da sonuna kadar! sen isyan çıkarırsan zütünden fişeklerler... bu kovulan tayfa karda kışta yürüdü mü? yürüdü... bunların çoğu yaşlı kadın ve çocuktular..ve haliyle soğuktan telef oldular.. peki gençleri? onlar kaldılar! dağlara çıktılar inlere girdiler yine de sinsi planlarndan vazgeçmediler...

    kahrolsun taşnak sütyun..
    ···
  5. 6.
    +5
    @1 orhan pamuğ'un kilodu
    ···
  6. 7.
    0
    birak simdi durup dururken su ermenileri alip goturelim dememisler dusen osmanliya bi tokat da biz vuralim ne koparirsak kardir diye fransizlarin gotune yapismislar hemen sora hicbisey olmamis gibi yasamaya devam mi etceklerdi hainlik yapmayanlar suan zaten bizle birlikte kardes kardes yasiyo digerleri kendi secimini yapmis
    ···
  7. 8.
    0
    @3 panpa arşivleri açalım tarihçiler tartışsın önerisine fransa hiçbir zaman olumlu yanıt vermedi @1 gibi farklı şeyler söyleme çabasındaki liselilere tanınan bu engin özgürlük hakkı da avrupanın neresinde olduğumuzu çok iyi gösteriyor.
    ···
  8. 9.
    +1
    @1 muhtemelen troll arkadaşlar çok gaza gelmeyin
    ···
  9. 10.
    0
    var böyle birşey.
    ···
  10. 11.
    +4
    ermeni soykırımı var diyen kahpenin çocuğudur. ermenistan ve saz arkadaşları bu konuyu hiç bir zaman tartışamamıştır. türk yetkililerin "gelin arşivlerimizi açalım" çağrılarına her defasında hayır demişlerdir.

    türk ordusunu katliam yapmakla suçlamak en büyük huur çocukluğudur.

    bugün anadolunun herhangi bir köyüne gittiğinizde 1915 yılında ermeni çetelerin türk halkına yaptığı işkenceleri katliamları dinleyebilirsiniz. yani bu binlerin yaptığı bağırarak suçunu bastırmaktır.

    elinde hiç bir belge olmadan soykırım var demek, bir fahişenin "bana tecavüz ettiler" demesiyle eş değerdir. adam olan delikanlı olan ispat eder. bulunan 3-5 mezarla sözde 1.500.000 ermeni nin öldüğünü nasıl iddaa edersiniz cahil cühela takımı?

    şimdi o yaranmaya çalıştıklarına gitte sana biraz daha ders versinler sonra yine gel.
    ···
  11. 12.
    +1
    @1 manukyanın oğlu.
    ···
  12. 13.
    +2
    @1sarkozy'nin sağ züt lobu
    ···
  13. 14.
    0
    eğer öyle bişey yaptıysak iyi yapmışız amk gebersin binler
    ···
  14. 15.
    +1
    @13 ün ilk cümlesi herşeyi anlatıyor. gel arşivlerimizi açalım diyoruz ama yok bu tarihi bir konu değil tamamen siyasi tamamen duygusal. avrupayı bana övenin de anasını gibeyim.
    ···
  15. 16.
    +2
    http://tinyurl.com/cqplxz2

    izleyin de feyz alın amk yavşakları...
    ···
  16. 17.
    0
    @10 a dikkat genşler
    ···
  17. 18.
    0
    @13 bak kardeşim öncelikle şunu belirtmek isterim ki ermenileri savunmuyorum yanlış anlaşılmasın.

    bak şimdi ermeni arkadaşım var diyorum "sizin hiç tv kanallarında böyle tartışmalar oluyor mu ? hayır soykırım yoktur diyen yok mu hiç ya" ne diyor bana biliyo musun?

    neden tartışalım ki ? biz kabul ediyoruz. tartışmaya gerek bile duymuyolar anlıyor musun ?

    kaç tane ülkende tarihçi var söyler misin bana ? ilber ortaylı hadi murat bardakçı başka ?

    ellerinde belge yok diyosun sanırım o yıllar rusyanın o bölgedeki üstünlüğünü bilmiyorsun bütün belgeler rusyada ermenilere verdi. mesela en büyük avantajları şu bak ;

    talat paşanın ıslak imzalı belgesi var ellerinde ;

    şunun gibi bir şey diyor ermeni çocuklarını toplayın şurdaki okula verin falan bakıyolar öyle bi okul yok bi mezar açılıyolar bir sürü küçük erkek çocuk cesetleri. şimdi bunu gösteriyorlar daha bir sürü. senin bilgin nedir? meb in kitapları mı?

    edit: bak ben vardır ya da yoktur demiyorum bunu bilecek kadar konuya hakim değilim. şu an ortada olanları yazdım.
    ···
  18. 19.
    0
    her yıl ısıtılıp önümüze sunuluyor , şöyle bir baktımda on tane ülke soykırım olarak görüyor ve parlemantolarına zütürüyor .
    kaynak olarak vikipediye baktım .
    ···
  19. 20.
    +2
    @1 muhtemelen liselisin
    eğer biraz araştırma yaparsan bunun bir tecrit olduğunu asıl soykırımı ermenilerin yaptığını hamile bir kadının karnından cocuğu cıkartarak öldürenler yine ermenilerdir.
    ···