1. 201.
    0
    http://www.kayseriebirder...s42283/File/03-hocali.jpg
    http://www.turksolu.org/102/fotolar/hocali3.jpg
    http://www.itusozluk.com/.../hocali-katliami_7277.jpg
    http://galeri.uludagsozlu...1-katliam%c4%b1_50067.jpg
    http://arsiv.gundem.be/ph.../photos/085/p_08505_o.jpg
    http://www.nethabercilik..../images/gallery/285_4.jpg
    alın lan soysuzlar biz ki sizi bu topraklarda besledik sonra gittinizi vatanınızda ateş topu oldunuz hocalı katliamında masum yürekleri yakdınız ulaan soysuzlaaaaaaar
    ···
  2. 202.
    +1
    @162 kesin cevabı vermiştir beyler. ermenilere belirli sebeplerden dolayı (bu sebepleri hepimiz biliyoruz) karşı verilen bir hüküm vardır bunu kimse inkar edemez. bu hüküm sonrasında binlerce ermeni yollarda, hava koşulları yüzünden ölmüştür fakat buna soykırım demek yanlıştır. soykırım kelimesi çok farklı anlamları ortaya çıkarır. zaten bütün karışıklıkta bu kelime yüzünden çıkmaktadır.
    ···
  3. 203.
    +1
    osmanli devleti, soykirim yaptigi halka, memleketlerine donmeleri icin yardim ediyor:

    alinti

    dâhiliye nezâret i celîlesine
    2 şubat sene [1]324 tarihli ve 1657 numaralı tezkire i aliyye i fahîmâneleri cevâbıdır. mukaddemâ mısır ve romanya ile bulgaristan'a firâr edip bu kere dersa‘âdet'e avdet eden ermeni katoliklerinden memleketlerine gitmek için hükûmet mu‘âvenetine muhtâcolanların esâmîsiyle memleketlerini mübeyyin beyoğlu mutasarrıflığı'nca tanzîm ve irsâl edilen defter leffen ve evrâk ı mersûle i‘âdeten takdîm kılınmış olmakla ol bâbda.

    alinti
    ···
  4. 204.
    0
    osmanli devleti soykirim yaptigi halkin belediye doktorlarinca tedavi edilmesini buyuruyor, okuyoruz:

    alinti

    c[evâb-ı] 11 temmuz sene [1]331 re’sü'l-ayn'a gelen ermenilerden hasta olanlarını tedâvi etmek üzere beledî doktorlarının i‘zâmı câ’izdir.
    fî 15 temmuz sene [1]331

    alinti
    ···
  5. 205.
    -1
    @1 helal olsun birader. hrant dink de bunları söylediği icin katledildi
    ···
  6. 206.
    0
    rezerve
    ···
  7. 207.
    +1
    hala helan olsun diyen huur cocuklari var. belgeleri gotune mi sokayim nabayim bilemedim ki amk.

    bu arada yukaridaki butun entrilerimde alintilar resmi belgedir.
    ···
  8. 208.
    0
    @172 hee hrant dink bunları söylediği için katledildi yani haklı varsayımına nasıl ulaşıyoruz anlamak mümkün değil. @1 in her iddiasına kendi çapımızca cevapları fazlasıyla verdik ama demogoji yapmakta üstümüze yok maşallah bak bu adam bunları burda söyleyebiliyor bu ülkede ama biz fransada kendi söylediklerimizi söyleyemiyoruz çünkü suç. darbe dönemleri ve 90 lı yılların derin devleti ve onun kırıntılarının katlettiği insanlar sizin her söylediğinizin doğru olduğu anldıbına gelmiyor. bi asala vardı bilir misin asalayı.
    ···
  9. 209.
    +2
    @1 bir gibtir git amk kanser hücresi gibi çoğalıyorsunuz. amk ikinci cumhuriyetçi, neo-liberal, evangelist huur çocukları. soykırımına bir sana iki, git başka yerde anlat derdini fransa, güney kıbrıs parlamentosunda falan takıl
    ···
  10. 210.
    +1
    @174 bunların zihniyet demogoji üzerine çalışır zamanında bunun gibi düşünen insanları derin devlet harcamış yalan değil hala onların meyvesini topluyolar şaşırıyolar böyle cevap falan verince lan nası olsa bir iki kişiyi daha katlederler hemen saklanırız ağacın arkasına modunda bu avrupanın züt yalayıcıları.
    ···
  11. 211.
    0
    neyin tribindesin huur cocugu seni neyin propagandasını yapıyosun
    ···
  12. 212.
    +1 -1
    ermenilerinde, türklerinde, kürtlerinde, tüm avrupanında dıbına koyum. ulan ne kek adamlarsınız nasıl oyuna geliyorsunuz.
    ···
  13. 213.
    0
    osmanli devleti komitelere bulasmamis ermenilerin tehcirini durduruyor:

    alinti

    ermenilerin ihrâcına nihâyet verilmesi hakkındaki teblîğât ı umûmiyyenin ba‘zı mahallerde; "ba‘demâ hîç bir ermeninin sevkedilmemesi" şeklinde telakkî olunarak bu sebeble tanınmış eşhâs ı muzırradan bir çoklarının teb‘îd edilmedikleri anlaşılıyor. ermeni sevkiyâtının te’hîri hakkındaki iş‘âr şimdiye kadar yerlerinden ihrâc edilmeyen ermeniler ve derdest i sevk bulunmayanlardan mâ‘adâsının, oldukları yerlerde bırağılmasına ma‘tûf olup yoksa hîç bir zamân öteden beri hükûmet'e karşı hıyânetleri ve komitelerle alâka ve münâsebetleri bulunan eşhâs ı muzırranın da sevkedilmemeleri demek olamayacağından bu kabîl kesândan vilâyet/livâ ve mülhakâtında kalmış ve ne sebeble olursa olsun sevkedilmemiş olanların derhâl toplatdırılarak doğruca ve mahfûzan zor'a sevkleri ve mikdârlarının inbâsı ta‘mîmen teblîğ olunur.

    alinti
    ···
  14. 214.
    0
    ikinci dünya savaşında katledilen 30 milyon insanın hesabını versin önce avrupa. öyle herşeyi almanyanın üstüne yıkmayla olmuyo
    ···
  15. 215.
    -1
    panpa senin gibi, işine gelmesede gerçekleri açıklayan insanlar az bulunur.

    @182 mal. Yahudilerede soykırım yapıldı. Tamamen yok mu oldular ?
    ···
  16. 216.
    +1
    @183 yazılanları bir oku ona göre cevap ver entel geçinen muallakler sizi.
    ···
  17. 217.
    0
    @1 panpa devletin arsivlerinde buldugum bi kac seyi yukariya koydum. okumayacigini bilerek koydum, demogoji yapacigini bilerek koydum.
    soykirim cok agir bi ithamdir bence. insanin bu sucu atalarina yakistirmak icin gotunu avrupalilara gibtirmesi de apayri bisey.
    ···
  18. 218.
    0
    @183 yemin ederim sinirden kendimi gibicem. sizin ben ta amina koyiim emi.

    daha da bisey demiyorum ben arkadas.
    ···
  19. 219.
    0
    belgeler yazışmalar herşey çok net ortada soykırım yalanını yutturamazsınız bize. olayın siyasi olduğunu anlamayacak kadar art niyetlisiniz çünkü
    ···
  20. 220.
    +1
    balkanlarda, kafkaslarda, anavatan anadoluda tarihin en büyük katliamlarını yaşayan bi millet olarak her zaman haksız durumda gösteriliyoz amk. zütümüzdeki donuda verelim rahatlayın amk. tamam ermenilerde büyük felaketler yaşamış kabul ediyorum ama olaylar karşılıklı gelişmiş tek bi tarafı suçlu görmek baya yanlış olur.
    ···