1. 201.
    0
    evet bana cevap verilmedigi son derece mandidar... andonian denildigi vakit herkes dut yemis bülbül.

    @29 bu da sana gelsin:

    türkiye topraklarinda 1,5 milyon ermeni diye bir sey yok.

    bütün osmanli topraklarinda ki osmanli sadece anadoluyu kapsamiyordu (!) 1,2 ile en fazla 1,4 milyon arasinda ermeni vardi oysa bugün soykirim rakkamlari 2 milyona kadar cikti.
    yanu bu su demek: ermenilerin istisnasiz hepsi öldürüldü sonra da öldürülen ermeniler tekrar öldürüldüler.
    türkiyede 50.000 ermeninin yasamasi soykirim kaniti degildir. lepsius'a göre 500.000 den fazla ermeni 1. dünya savasi esnasinda halep'e vardigi yazili. ona bakilirsa bugün karabagda kac tane azeri var veya ahiskada kac tane türk?

    cocuklugumdan bu yana soykirim rakkamlari 300.000'den (ki bunu türkiye kabul ediyor ve ayrica 1919 paris baris konferansinda boghos nubar pasa tarafindan da telaffuz edilmistir) tam 2 milyona kadar cikmistir. 2 milyon ermeni koca osmanli topraklarinda yasamamistir bile. bir de evlere senlik andonian dokümanlari var ki bastan asagiya d-ü-z-m-e-c-e.
    birileri yalan söylüyor. hatta iki taraf da yalan söylüyor. gercekler ancak vicdanli ve namuslu tarihciler tarafindan ortaya cikarilabilir yani var diye daytanlar da bsg yok diyenler de ama bunda kimsenin gözü yok. diaspora ermenilerinin bile.
    ···
  2. 202.
    0
    @18 doğru videoyla tüm alemi gibmiş
    ···
  3. 203.
    0
    http://inci.sozlukspot.co...1z-mallar%c4%b1na-boykot/

    @1 giberim seni bunu burdan uzun uzun açıklasam kimse okumaz gerek de yok türk milletinin nasıl bir vicdana sahip olduğunu herkes biliyor biz katliam yapıcak son milletiz osmanlıdan buyana bizim hoşgörülüğümüzün binlerce örneği var.(kral Franco misal)
    Wilson ilkeleri vardır anlaşmalar vardır ileriyi görerek çok doğru yapmışlardır.yoksa şuan anadolunun bir kısmında bir ermeni devleti vardı.Kimseye soykırım yapılmamıştır.Akıllı dursalarardı karıya kıza çoluğa çocuğa kaymasalardı insanları oturdukları yerlerde rahat bıraksalardı isyan ayaklanma çıkarmasalardı kimse onlara dokunmazdı.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz bin. Ermeni diasporası ermeni lobileri gibsin senin hastalıklı milletsiniz kusura bakmayın.Ermeni soykırımının da tek bir kanıtı yoktur ortaya atılan belgelerinde hepsinin sahte olduğu ortaya çıkmıştır.ingizler bile bunu açıkladılar yıl 2012 olacak sen hala ne diyon ne anlattırıyon bana oç
    ···
  4. 204.
    0
    @107 ulan yavşak neyinden utanıyon adam gelcek ananı karını gibip öldürecek eyvallah mı çekicen dıbına kodumun evladı ya onların utanması lazım dıbına kodumun ülkesinde 500 bin kaçak ermeni çalışıyor kim sokuyo bunları içeri böyle
    ···
  5. 205.
    0
    rizörvıd
    ···
  6. 206.
    0
    onu bunu bırakın da ikinci dünya savaşında kaç milyon sivil katledilmiş onu bi diyiverin hele ey medeni avrupam benim.
    ···
  7. 207.
    0
    @106 her entel geçinenin yaptığı gibi birinin lafını copy paste yapıp soykırımı kanıtlamış bravo alkışlıyoruz araştırmacı gazetecileri
    ···
  8. 208.
    0
    nedeni bu huur evlatlarının savaş halinde iken içeride kadınlarla çocukları öldürmesi
    nurettin paşanın bir lafı var

    bu ülkeden zo diyenleri temizledik lo diyenleride temizleyeceğiz
    ···
  9. 209.
    0
    hangi eleman isim ver araştıralım kayboldu kim kayboldu nereye kyboldu bunları bile bilmeden soykırım iddiasında bulunan sensin paşam daha kaç kişi olduğunu bilmiyonuz amk binler yüzbinler milyonlar havada uçuşuyo amk fabrika satın alıyonuz sanki ha @102 ye de biraz bak sayılara kafan pek çalışmıyo galiba.
    ···
  10. 210.
    0
    @1 huur çocuğudur aksini iddia eden ağır huur çocuğur sonuç ermeni(fransız) gibmek şart oldu
    ···
  11. 211.
    0
    giberim ağzınızı yüzünüzü bu ne lan böyle herkes 5er 10ar satır giriyor dıbına koduklarım ya
    ···
  12. 212.
    0
    giberim ermenileri
    ···
  13. 213.
    0
    @83 panpa tek bir slogandan yola çıkıp soykırım varsayımında bulunmak fransızlar kadar akla sahip olduğunu gösterir. haa gir bak dünya tarihinde bunun gibi her milletin binlerce sloganı vardır.
    ···
  14. 214.
    0
    @1iyi oku bunu sonrada cevap ver bana bir daha

    1-‘soykırım’: yunanca genos (ırk) ve latince cide (öldürme) sözcüklerinden oluşan, “ırk katliamı” anldıbına gelen genocide (jenosid) kavrdıbının türkçe karşıtıdır
    2-katliam : kendini savunma imkânı bulunmayan çok sayıda insanın acımasızca öldürülmesi olaylarıdır.

    buraya kadar sıkıntı yoksa devam ediyorum. verdiğin belgeden hiçbirşey anlamadım farsça muhteelen yada arapça ve ben 2sinide bilmiyorum.ama bu konyu araştırdım her sene 3-5 kez gündeme gelen bir konu sonuçta. karşı görüşlü çok kişiylede konuştum ve sonuç olarak şu sonuca vardım.
    ermeniler sürgün yoluyla gönderilirken, içinden geçtikleri köylerde tabikide doğal olarak saldırıya uğramışlardır ve ağır zaiyatlar vermişlerdir.sen bunu oyun mu sanıyorsun bir gurup insan yürüyor etraftan bunları öldürüyorlar, ölenler ölüyor diğerleri uygun adımda yürümeye devam mı ediyor? ermenileri öldürenlerde askerimiz değildir köylülerimizdir askerde bile 3-5 tane silah bulunan dönemde köylülerin silahla saldırmasını bekleyemezsin. velhasıl,karşılıklı adam kesilmiştir, ermeniler sürgünde oldukları için daha fazla zaiyat vermişlerdir okadar. şimdi en başa dön bir daha oku

    2-katliam : kendini savunma imkânı bulunmayan çok sayıda insanın acımasızca öldürülmesi olaylarıdır diyor sözlükte. dolayısıyla ortada bi katliam yoktur.1nci maddeyi oku şimdide bak katliam diyor oradada dimi?eee neymiş ozaman soykırım falan yokmuş.
    şimdi gelip onlar savunmasızdı saldırdılar canice öldürdüler ecü vecü üüü diyeceksen hiç deme gibtirgit biraz oku öğren.
    ···
  15. 215.
    0
    ulan ben de bunu anlamıyorum amk. olan olmuş ölen ölmüş tamam soykırım yaptık desek ne olur demesek ne olur? ki zaten tarih dediğimiz şeyde gerçek yoktur. sürekli değişebilecek bir şey amk. bugün soykırım yaptı diyenler yarın bir belge ortaya çıkmasıyla pardon yapmamışlar diyebilir. ya da tam tersi hiç farketmiyor. ermeniler halkı halkta ermenileri öldürmüş olabilir. bu olabilirler hep devam eder.
    gibtir edin bakın dalganıza amk.
    ···
  16. 216.
    0
    @1 in soykırım bir ıkrı imha amaçlı soykırılmasıdır teziyle zaten kendi tezini çürütyor. ermenilerin durumu soykırım amaçlı değil tehcir amaçlı yapıldı daha kelime anlamından çakozladın karşim.
    ···
  17. 217.
    0
    milleti galeyana getirme oç. açtığın başlığı gibeyim bu arada.
    ···
  18. 218.
    0
    @68 arşivleri açalım önerisine hep soğuk davrnaılmasının sebebi de budur karşim. soykırımı iddia ediyorsan bunu kanıtlayacaksın. bunu kanıtlayamıyorsan amacın farklıdır. avrupa da kanıtlayamıyor ermenistan da...
    ···
  19. 219.
    0
    @1 anasını ermeniler saatlerce gibmiş anlaşıldı
    ···
  20. 220.
    0
    @65 GERZEK ARKADAŞIM BENiM OSMANLININ SON ZAMANLARI YOKSULLUK iÇiNDE ZATEN ÜSTÜNE BÜTÜN DÜNYAYLA SAVAŞIYOR ARKA TARAFTADA ARKADAN VURAN ERMENiLER VAR NAPILMASINI BEKLiYORDUR
    HiÇ Mi BEYNiN YOK AMAÇIN MI FARKLI BiLADER ?

    BAK GENE DiYORUM TARiH O ZAMANIN TARiHi KOŞULLARINA GÖRE DEĞERLENDiRiLiR
    ···