1. 5176.
    -1
    @4381 videoyu izledim... buradaki bideoda patlayan btr de şehit olan kişi,'jandarma binbaşı yavuz başayar' komutanımızdır... mekanı cennet olsun, hatta ismi, manisa kırkağaç 6.jandarma komando eğitim alay komutanlığına verildi.

    soruna gelince, teröristler orada ateş açarlarsa, yerleri beli olur... tahmini 2 yada 3 kişilerdir... geceden gidip mayın döşerler, yüksek yerde yatarlar pusuya, eğer ateş ederlerse yerleri belli olur ve imha olurlar o yüzden ateş açmazlar...
    ···
  2. 5177.
    +14 -1
    askerler araçlardan dışarıya çıktıklarında açık hedef durumundayken neden yukarıdaki teröristler ateş açmıyorlar. buradaki amaçları ne? yola dağılan, yukarıya tırmanmaya çalışan, tırmanmaya çalışırken düşen, kayalara siper alan askerleri vurabilirlerdi ama yapmamışlar. yani daha büyük kayıp verdirebilirlerdi. burada amaçladıkları başka bişey olmalı. asker olmadığım için tam kavrayamıyorum.

    açıyorlar ama biz göremiyoruz isabet alıyor mu asker almıyor mu? bence asıl amaç pusuyu atmak ve kaçmak. muhtemelen o ateş açan grup artçı geride kalan grup bir kısım o anda kaçmaya çalışıyor olabilir. oda askeri orada oyalamak niyetli olabilir. yani asıl vurucu güc usnusuru değil bana göre. asıl amaç pusu.
    ···
  3. 5178.
    -4
    @4382 kardeş bende o tugaya bağlı olarak görev yaptım, boludaki birlikler zamanında komple buraya kaydırılmış o durumu biliyorum, lakin dediğim gibi, anlattıklarını hiç duymadım ama seninde dediğin gibi, askeriye sonuçta belli bi düzen yok, durum neyse ona uydurulabiliyor.
    ···
  4. 5179.
    0
    ama dikkat ettiyseniz yada ben yanlış görmedimse gelip geçen mermiler gözüküyo videoda
    ···
  5. 5180.
    -1
    @4380 Eğirdir deki Astekler Ordunun her yanına gönderilir / gönderilebilir.. HAtta karakol komutanı.. hatta bölük komutanları olan vardır. Jandarma vs farketmez..

    Benim Eğirdir çavuş talimgahdan nasıl jandarma olduğuma gelirsek..

    1992 - 1993 de batıdan çeşitli birliklerden tam 15 000 asker doğuya kaydırıldı. Ben ankara mamak barış gücünde usta askerken oradan gittim. ustalığımda 3. ayımdı. (Gönüllü Seçtiler)

    Ve Dağ KOmando dan Piyade birliğine işte oradan da jandarmaya geçmiş olduk..

    O Yıllar karışık yıllardı.. Her şey olur.
    ···
  6. 5181.
    -2
    @4386 bu tarz durumlarda önemli olan, ateş üstünlüğü sağlamaktır. ateş üstünlüğü sağlayan taraf, pgibolojik olarak avantaj kazanır. yani insana güven gelir o an aha dersin bizimkiler ateşe başladı yani ordaki ateşi bizimkiler açıyo maksat ateş üstünlüğünü kazanmak.

    yani bi çok kişi eleştiri mesela dağa taşa sıkıyolar falan diye,ama herşeyin bi sebebi var lakin, davulun sesi uzaktan hoş gelir,bi gibim bilmiyolar atıp tutuyolar kardeş..
    ···
  7. 5182.
    0
    rezerve 29
    ···
  8. 5183.
    -10
    iyi ki askere gitmişsin amk. yeter huur çocuu yeter
    ···
  9. 5184.
    -1
    @4388 senin kara ananı, çirkin bacını onluk sistem ilk bulunduğunda ki onluklar onar onar gibsin.
    ···
  10. 5185.
    +1
    4384 o mesafeden ateş etmemeleri normal. çatışmayı aşağıdaki unsura bırakmışlar. bu kamerayı çekenler koordinatör. 5 dakika sonra helikomterin geleceğide belli. yerlerini deşifre etmek istememişler. bu 1. 2. cisi o mesafeden zaten anca kanasla vurabilirdi askeri. çünkü kameranın çekildiği yerden yol bayağı mesafe. bakmayın siz kameranın zoom yaptığına.

    ayrıca baskının amacı bu kamera görüntüsünü çekmek. yayınlamak. ve doğuyu bilmeyen anadolu insanın beyninde (az evvel sözlükte olduğu gibi) korku panik yaratmak.
    ···
  11. 5186.
    +18
    bu ateş üstünlüğü mevzuu hakikaten özellikle parmak basılması gerekn bir durum. zor durumlarda bazen komutanlarınız sırf asker kendine gelsin diye çatışma esnasında havaya bile ateş edebilir ki j.komd un dediği gibi bizim asker ateş etmeye başladık desin de kafasını çıkarsın. eğer bir kere sinersen çıkman çok zordur çünkü. dolayısıyla illa her attığını vuracaksın diye bir şey yok. sadece karşı tarafın ateş gücünü bastırmak için bile 1 1 buçuk saat dağa taşa ateş etme olasılığın vardır.
    ···
  12. 5187.
    0
    daha önce burda bezele mi ne öyle bi yerde şerefsiz binlerin karakola saldırı videosunu atmıştınız, herkes de izleyebiliyordu. abi bunun ne farkı var, hani bi şey söyleyeyim mi deyip de sonra neyse boşver der de inat edip söylemezler ya kıl olursun, şu an yaptığınız o resmen.. insan merak ediyo, heveslisi değiliz heralde ama yine de insanın aklını yiyo amk merak. bunu da yazdım ya zaten daha gibsen yollamazsınız amk biz de ölelim burda.
    ···
  13. 5188.
    +17
    yanlız başlığın altı komando tugayı gibi oldu hey maşallah.
    ···
  14. 5189.
    0
    karadeniz kütüklü olanlar doğuya düşüyo diye şeyler duyuyorum abi acaba öyle bişe biliyo musun.. trabzonda yaşıyorum dinlediğim askerlik anılarının çoğunda diyolar askerde trabzonlu olduğunu söyleyince daha bi iyi yaklaşıyolar sana trabzonluysan herkesin bilmesini sağla felan diyolar..(trabzon başta olmak üzere karadenizli olduğun bilinsin diyolar) var mıydı sizde öyle bi olay
    ···
  15. 5190.
    -4
    @1 , @4386 sevgili üst devrelerim. dediğim gibi,bir piyadenin jandarma olduğunu yada tam tersini ne gördüm, nede duydum, fakat sizinde dediğiniz gibi, askerlik yaptığınız dönem, zorlu dönemler ve acil durumlarda herşey olabiliyor.

    fakat sizde merakımı mazur görün çünki,bu şekilde ben orda askerlik yaptım diye atıp tutan çok ipne var,bu durumda benim zoruma gidiyor, elbet sizin zorunuzada gidiyordur.
    ···
  16. 5191.
    0
    @4395 alakası yok birader. hiç öyle bi ayrım yok. gittiğinde göreceksin her yerden her çeşit insan var
    ···
  17. 5192.
    0
    bide ben şeyi soracam askerde hiç böyle güneydoğulu-batılı-solcu-sağcı kavgası falan oluyormuydu o zamanlar ne bilim gidip ahmet kaya açan yada kürtçe şarkı dinleyen oluyormuydu yada askerler arasında kavga çıkıyormuydu bu nedenden dolayı biraz acayip bir soru oldu ama maksat muhabbet dönsün.
    ···
  18. 5193.
    0
    astek reyiz. senin de bize yeni yıl hediyen bu video oldu yani. eyvallah. bu yılbaşını hiç unutmayacağım.
    demek btr 80 işe yaramıyor bu durumlarda. daha güçlü bir araç var mı envanterde? tankla bile gidilse, o durumda yapılacak bişey yok mu?
    jammerdan etkilenmemek için uzaktan kumandalı değil de kablolu patlatıcı yerleştiriyorlar artık.
    her türlü patlamaya karşı dayanıklı bir araç yapmak imkansız mı?
    ···
  19. 5194.
    0
    @4398 dostum askerlik çok kutsal bi ortam, gittiğinde görürsün. aşırı kavga eden erler,2 dakka sonra kardeş gibi oluyo heleki zor bi yerde yaparsan, anlarsın ne demek istediğimi,ama özellikle bu tarz kavgalar çıkıyomu dersen öyle abartılacak bişe görmedim.
    ···
  20. 5195.
    0
    ya amk ben anlamıyorum izlemeyin beyler dedikçe daha çok merak edicekler izleyecekler neyin gizemini yapıyonuz internette milyon tane var saldırı videosu.bu videonun önemli tarafı propaganda videosu olması yani adamlar resmen prodüksiyon yapmış gitmişler yerleşmişler baştan sona kadar çekmişler yani demek istiyo ki buralar bizim amk amaç bu..
    ama asıl kimi gibmek lazım hep dediğim gibi suyun başındakileri bu zavallı asker ıssız dağların arasından geçiyo jackal'ın anlattığı gibi korkudan titriyo belki çok mu zor bu dıbına kodumun araçlarına jammer takmak ,sinyal kesici koymak. dıbını ırzını gibtiklerimin bak sinirlenim ellerim titriyo
    ···