1. 526.
    0
    rezerve alalım
    ···
  2. 527.
    +1 -3
    devam komtan logar
    ···
  3. 528.
    +34 -1
    @zencefil yapragi kardeşim benim dönemimde her üni mezunu çoğunlukla olurdu çünkü o dönem yedek subaylıkta ve teğmenlike çok sirkülasyon vardı gerek şehitler gerek geri hizmete alınma ve gerekse yaranlamalardan dolayı.

    ama şu anda öyle değil çok şükür. fakat şu var bir mühendisin diğer bölüm mezunlarına göre yedes subay olma olasılığı çok fazla.
    ···
  4. 529.
    0
    devampanpa
    ···
  5. 530.
    0
    reservvv
    ···
  6. 531.
    -1
    reserved ak ilk defa orjinal bi hikaye
    ···
  7. 532.
    +1 -1
    @jackal sağolasın aydınlandım biraz. bu arada başın sağolsun diyemedim önceki mesajlarda acı bir durum allah kimseye göstermesin öyle acı.
    ···
  8. 533.
    0
    jackal reyis. bir asker gözüyle biraz da taktik stratejik artılardan ve eksilerden bahset. savaş sanatına gir. bu işi kökten çözmek için nasıl bir savaş taktiğin var senin. gk başkanı sen olsan nasıl emir verirdin. osman pamukoğlunun taktiğine ne diyorsun. i. başbuğ karşı çıkmıştı ona mesela.
    ···
  9. 534.
    +34 -1
    @admingiberimmodgiberim tamam kardeşim cevap veriyorum şimdi. ama önce şunu söyleyeyim olurda sen yedek subay olup o bölgeye gidersen takımın daki askerlerine ve özellikle ailelerine acıyorum.

    bu dediklerini hakikaten yaparsan sen zaten gidersinde, o çocuklar hepsi şehit olur. yedek subay olacak ve olmayı düşünen kardeşlerime şunu söylemek isterim.

    takımınızda ki tüm askerler, anaları babaları önce allaha sonra size emanet ettiklerini unutmayın.
    ···
  10. 535.
    -3
    s4 462
    http://inci.sozlukspot.co...@roadrunnergibenjackal/4/
    ···
  11. 536.
    +75 -2
    şimdi öncelikle ben asker değilim. askerlik görevimi yapmış bi vatandaşım. bu işi kökten dağdaki kadroyu bitirip çözemezsin, gerisi muhakkak gelir, yanlızca türkiyeden dağa katılımları engellersin ama aralarında iranlı ıraklı suriyelilerde var. onu çözmek için finans gelirini keseceksin.

    o bölgede tek taktik var her daim uyanık olacaksın. saldırı veya pusu yediğin zaman kayıplar hep ilk saldırı anında olur. ilk saldırı anını atlattıktan sonra bir an önce sakin olmaya bakacaksın. ve görerek ateş etmelisin bilinçli ateş etmelisin ki karşında ki sinsin.

    saçma sapan hareketler yaparsan karşında kine bir güven gelir ve ilk seni hedef alır. o dönemde osman pamukoğlunu taktiği çok büyük darbe vurdu bunlara. hızlı ve baskın şeklinde hiç beklenmedik anda. daha öncede bahsettim bunların savunacak bir mevzileri sınırları olmadığı için bu konuda zayıflar onları savunmaya zorlarsan ya kaçarlar ya teslim olmaya çalışırkar genelliklede ölürler.

    yani onların seni bulmalarını beklemiceksin sen bulacaksın. tabi pusu atıyolar oda ayrı bir konu.
    ···
  12. 537.
    +14 -1
    @admingiberimmodgiberim ulan senin gibiler var oldukça zaten bu cehennem bitmeyecek. at avrat silah, burnunun dikine git bunlar çok gerilerde kaldı. artık kafa çalışmalı kafa öyle filmlerdeki gibi asıp kesilecek ortam değil bunlar. yeri geliyo amkun çalısını bile çökmüş terörist görüyosun böyle bi pgibolojiden bahsederken senin gibi haydin turan başına diye naralar atan katıksız cahiller anca klavye komandosu olur. sakin ol bi,oku, araştır, kim neyi neden nasıl istiyor bi idrak et de sonra o çok gereksiz beyin kıvrımlarını bu işlere yorarsın.
    ···
  13. 538.
    -1
    @463 aydınlattığın için sağol panpa devam
    ···
  14. 539.
    +50 -2
    @465 e tabi ona katılıyorum zaafı olan adamı göndermiceksin oraya deli dumrul olanı göndereceksin ki görsün ebesnin dıbını.

    oraya eğitimi tam olan adam gitmeli, yani işi askerlik olan. öle vururuk keserim yıkarım yakarım adamı değil, bu gazla giden adam keklik gibi avlanır orada.

    ayrıca sadece vurarak öldürerek çözülecek iş değil bu. orada ki halka refah vereceksin pkk dan ümidi kessin. o halka biz burada yaşıyoruz iyi şartlarda okulumuz hastanemiz işimiz evimiz var ve pkk buna zarar veriyo dedirtirsen çatışmana bile gerek kalmaz.

    ama önce o şartları uygulaman gerek. oradaki vatandaşlarımızı arkana alacaksın. kepenk kapatmaya gelen o puştlar çevikten önce ilk o esnaftan dayak yediği zaman bu işler düzelir.
    ···
  15. 540.
    -2
    içim bi tuhaf oldu kız arkadaşına üzüldüm sana acıdım kardeşim ben de üniversite biterse seneye kısa dönem askere gidecem bakalım ben neler yaşıyacam
    ···
  16. 541.
    0
    o bölgeyi iyi bilirim, adam doğru anlatıyo.
    ···
  17. 542.
    +3 -68
    bu yaz gerillaya katılmayı düşünüyorum kısmetse
    şey sorucam bi çatışma ne kadar sürüyor karakol baskınlarında ve bi karakolda kaç asker kalır karakol ele geçirilirse askerlerin teslim olmaya hakkı var mı teşekkürler
    ···
  18. 543.
    0
    bende eski foça-şemdinli yapmıştım hatırlattın bi sigara yaktırdın amk.
    ···
  19. 544.
    0
    yaz panpa yaz.
    ···
  20. 545.
    +72 -2
    @470 valla o değişiyo, sizin ne kadar da öleceğinize bağlı, hemen ölürüm dersen 5dk, biraz daha sonra ölürüm dersen 10 dk ama salaklık yapıp jandarma özel harekatın olduğu yere yaparsan baskını onların insiyatifine kalmış gibebilirde anında sabaha bırabilir.

    bordo bereliye baskın yapacam dersen ne zaman başladı ne zaman bitti haberin olmaz.

    ayrıca ne yazıkki hiç bir gerizekalı karakolu ele geçirmeye kalkmadı. geçirse an itibariyle, tepelerine ineceklerini bilecek kadar zeka sahibiler.
    ···