1. 5601.
    0
    Baba yorgun beyler reis dinlenmede dağılın yarın görüşürüz bana burada alaycı zütümcü yannan kafalıların olmadığını ispatladınız hepinizi yürekten tebrik ediyorum hayırlı akşamlar
    ···
  2. 5602.
    0
    Ayraccc
    ···
  3. 5603.
    0
    reserved
    ···
  4. 5604.
    0
    reversed
    ···
  5. 5605.
    0
    i reach
    ···
  6. 5606.
    0
    buraya ayraj
    ···
  7. 5607.
    0
    reserved
    ···
  8. 5608.
    -2
    @this is riks de konu hakkında bilgili olduğu için güzel bir tartışma olmuş..%95'ine de katılırım çok doğru şeylerden bahsetmiş.tek karşı durduğum nokta Atatürk'ün kafa yapısıyla bugünki askeri yapı ve ordu kafası arasında uçurumlar var. doğrudur "din" hakkında sıcak fikirleri yoktu fakat Osmanlıdan yeni dönüşmüş karman çorman bir azınlık grubla birlikte türk milletinin o anda yapıştıran etkenlerden biri "din" olgusdur. Yaşasaydı eminim ki ilerleyen dönemlerde zaten Türkiyenin tamdıbını bir Avrupa ülkesi kıvdıbına getirip %100 demokrat bir ülke haline getirecekti ve "din"in önemini daha aşağılara çekecekti.Gel gelelim işler terse döndü.. rüzgar şimdi farklı bir yerden esiyor..

    Benim duyduğum ve bildiğim Fetullah Hoca cemaatinin doğu ve güneydoğu anadoluda yoğun faaliyetlere giriştiği, çocukları okutmak okutturmak örgüte kaptırmamak adına ,insanları iş sahibi yapmak ve "din'e" doğru yönlendirmek adına eylemleri vardır.. Tabi cemaatin kendi adına ikincil planları vardır muhakkak fakat terörün son bulması adına etkili bir yoldur buda..
    ···
  9. 5609.
    +7 -6
    bi askerin nihai amacı savunma olduğu için analizlerini tehdit unsuru olarak gördüğü herşeyi bertaraf etme üzerine geliştirir. ben de hayatımın bir kısmını güneydoğuda geçirdim. orayı buradaki askerlik yapan abilerimizin gözünden görme fırsatım olmadı doğal olarak onların yaşadıklarını yaşamadım. ama bi sivil olarak da gözlemlerim sanırım önemli. çünkü benim orada bulunma amacım terörist öldürmek değildi, ki orada askerlik amacıyla görev yapan panpalarımızda benim gözümden görme şansını yakalayamadı.

    benim gözlemlerime göre iki halkı birlikte tutacak çatı kesinlikle din değil olması da mümkün değil. Bunu söylemek için bi tarafın dinden uzaklaşması sonucu terör oluşur sonucuna varmak lazım. pkk marksist olduğunu iddia eden bir örgüt olabilir ancak bu teröristleri dinsiz yapmaz. zaten pkkda propagandasını din teması üzerine kurmaz. salak mı yerel halkı küstürsün? panpalar şunu bilinki doğu insanının inancına bağlılı o kadar katıdır ki hurafeleri bile sorgulamaz inanışına devam eder. Şimdi "din çatısı önermesi" doğru ise, ve kürtler dinlerinden uzaklaşmadığı açık ise, bu türklerin dinden uzaklaştığı anldıbına gelir. o zaman şu sonuç çıkar: "terörün sebebi kürtler değil biziz, kürlerin suçu yok, çünkü dinden biz uzaklaştık". Bakın yanlış önerme nasıl yanlış bir sonuca ulaştırdı bizi. bu önermedeki ısrar da bizi iki tarafın birbirini dinden uzaklaşmakla itham edeceği bir pozisyona düşürür ve bu durum mezhep çatışmalarında görülür. güneydoğuda böyle bir durum var mı? yok; çünkü problemin kaynağı din değil. nedeni din olamayan sorunun çözümü de din olamaz. yat kalk laikliğe dua et çünkü bu sistemde devlet her dine eşit mesafede olmak zorunda, dolayısıyla işleyen laik bi sistemde böylesi problemlere yer yoktur..

    terör kürtlerin yarattığı bir sorun derseniz de sorunu bir halka yığarsınız. o zaman bunun adı direniş olur terör olmaz. sorunu halka yığmak otomatikman o coğrafyaya yıkmak anldıbına gelir. böylelikle yıllardır aynı saptamayı yapan bir pkk lı ile aynı sonuca varırsınız. Çünkü pkklı da yıllardır yaptığına direniş der terör demez. öyle ya siz pkk bir kürt örgütü der ve kürtlerden bu nedenle nefret eder ve ötekileştirirseniz çözüm şu olur: ya adamları asimile edip zorla türkleştirirsin, ya da afedersin hepsini öldürürsün ya da bölünür gidersin. e amk şimdi bu çözüm mü?

    beyler atamanız yapıldı, güneydoğuda bi yere gittiniz öğretmen olarak. Geleceğini garantiye almak için çabalayacak neslin sorumluluğunu siz yükleniyorsunuz. 30 kişilik sınıfta türkçe bilen sayısı ya bir ya hiç. doğruyu bilme- görme imkanları yok; çünkü ne tv var ne gazete. zaten olsa da anlamıyoki o dili. Sen o çocuklara türkçeyi öğretene kadar 5 seneni harcıyosun ki anca ilkokul 1 seviyesine gelebilsin. belli bu çocuk bu kulvarda yarışırsa rakiplerine göre geriden başlayacak. yarışması mümkün değil o koşullar altında. ama bi şekilde çalışıp karnını da doyurması lazım.

    pkk yüzünden mezraya çıkamıyolar, tarım ve hayvancılık bitmiş. bu durumda 5 sene boyunca ilkokul 1 seviyesinde türkçe öğrenmiş o veledin önünde iki yol var: ya dağa çıkmak ya da kaçakçılık. ne olacaktı ya amk doktor mu? o cahil veled hangisine katılır? panpa oturup düşünmez hangisine katılacağını çünkü analiz yeteneği gelişmemiştir onun, evde anası farklı konuşmuş okulda hocası. kafası karmakarışık, görmeyen bilemez panpalar. bu işten ekmeğini yiyecek silah/savaş ekonomisi ve uyuşturucu sektörü için potansiyel avdır bunlar. irdelemek lazım pkk'dan kim uyuşturucu alıyor ve devlete kim silah satıyor?

    cahil veledimize geri dönelim. bi tarafta işsizlik öteki tarafta hayatına göz dikmiş örgüt. pkk'ya katılırsa kötü, kaçakçılık yaparsa dolaylı yoldan kötü. sadece ülke için değil; kendi yaşamları için. şartlar bunlar beyler, bu şartlardan kimse vatana millete hayırlı bir evlat beklemesin. siz bu çocuğu hipermüslüman yapsanız kaç yazar? ayrıca devlet en son bu din hamlesini yaptığında hizbullah doğmuştu hatırlatmak isterim.

    uluderede mazot kaçakçılığı yaparken dolaylı olarak pkkya afedersin ske ske hizmet etmek zorunda kalan ve pkklı zannedilerek vurulan 34 kişinin yaşları: 12-12-13-14-15-15-15-15-15-15-15-16-16-16-16-16-16-17-17-18-19-20-22-22-22-22-23-23-23-23-27-27-32-40-40. sözlüğün yaş ortalamasından daha küçük ve hepsi aynı haneden. cesetleri paramparça; yöredekilerin yaşadığı travmayı düşünebiliyo musunuz? ne yazık ki terörü belli bir halka mal etmemiz sonucu ülkenin yarısı üzülmedi bu olaya ve geri kalan yarısı da nerdeyse sevinecek duruma geldi. cenazelerine bile sahip çıkamadık, e amk ortada mı kalıcak cenaze? bdp ve pkk bayrakları sallaya sallaya gömdüler mezara ölenleri. hükümet "tazminatlarını verdik ya, büyütmeyin bu olayı (!)" dedi, pkk da yaptı propagandasını; kısır döngüye bak amk. bu döngü terörist doğurmayacakta ne doğuracak? şimdi terör sorunun en büyük mağduru izmirde yaşayan ben miyim yoksa bu ölüp gidenler mi?

    Kısacası ben bu velete düzgün bir eğitim verebilseydim, eşit fırsatlar sunabilseydim ne dağa çıkardı ne de kaçakçılığa. yoksa çocuk doğar doğmaz pkklı mı olur amk? terör genetik mi? panpalar pkk'yı biz yarattık ya da devlet neden oldu demiyorum. ama teröre neden olan unsurları önlemek devletin elinde. vurgulamak istediğim şey çok açık: bu adamlar sizi anlamıyor, sizin dilinizi çözdüğünde de pkk zaten propagandasını çoktan yapmış oluyor. yani örgüt kürtlere devletten daha yakın durumda. oradaki cahil halk ne anlar ideolojiden, kimle daha çok muhatap olursa onun suyuna gider. sonuçta pkkya katılan her terörist aslında devlettin silah ve uyuşturucu sektörüne kaptırdığı bir sivildir özünde. çüküleri alayım?

    tabi çok boyutlu bir sorun başka bir çok etmen var örgüte katılıma neden olan. ben ençok rastlanılan üzerinde durdum.

    çözüm bence: fırsat eşitliği, devletin asker dışında da görünür ve anlaşılır bir şekilde temsil edilmesi.

    seviye çok yükseldi amk: am züt meme meme züt am züt meme.
    Tümünü Göster
    ···
  10. 5610.
    0
    oha amk tuğla gibi yazmışım lan. dur kendimi skeyim hemen
    özet geç bin!
    ···
  11. 5611.
    0
    //ayrac 191//
    ···
  12. 5612.
    0
    reserve
    ···
  13. 5613.
    -1
    Saatlerce okumanın sonucunda size yetiştim abi o kadar güzel yazıyosun ki hele sorulara verdiğin cevaplar çok bilgece sen oraya gidip sadece askerlik yapmamışsın ufkunuda geliştirmişsin kendini geliştirmişsin herşeye rağmen ayakta kalıp bize iyi kötü anılarını anlatıyosun saygıyla önünde eğiliyorum
    ···
  14. 5614.
    0
    rezerv sayfa 180 entry 4500
    ···
  15. 5615.
    0
    rezerve
    ···
  16. 5616.
    0
    reserved
    ···
  17. 5617.
    0
    184,ayraç
    ···
  18. 5618.
    0
    pkk kandan beslenen bir terör örgütü.haliyle ölen 35 kişiden nemalanması kaçırılamaz.35 kişinin öldügüne bdpliler çok sevinmiştir. http://www.focushaber.com...el-neden-guluyor--v-12560
    ···
  19. 5619.
    0
    rezerveddd.
    ···
  20. 5620.
    +7 -1
    @molotov atarim kardeşim devlet inan ki oraya buralardan daha çok yatırım yapıyor. sen hiç ege de marmara da bir köy okuluna hayırsever birinin okul yapıtıgını gördün mü ? ama biraz gezersen o dağ köylerini vs. doğudaki çocuktan daha muhtaç çocukların oldugunu görürsün. hem onlar çalmaz çırpmaz ailesi pkklı değildir. sadece hayvancılık yapar ekip biçer. hayatları bu kadar masumdur. o köye sen öğretmen doktor gönderirsen baştacı yaparlar o öğretmeni doktoru. ama doğuya gönderirsen %99 o öğretmen ya taşlanır ya bıçaklanır ya da gibtir edilir. sonra doğuda vergi ödemeyenlerin sayısı %60 70 den fazladır. benim paramla benim ilçemde ilimde yakınımda adam açken öğretmensizken okulsuzken niye oraya yardım yapılsın (ki benim vergimin en az %60 ı ile doğuya yatırım yapılıyor hep doğu hep doğu )

    sonuç olarak normal köylü insanımda cahil insan ama niye çalıp çırpmıyor kaçakçılık yapmıyor. en az oradaki kadar cahil insanlar da var buralarda merak etme. ama nedense kişiliklerinden insanlıklarından şereflerinden ödün vermiyorlar. vergisini ödüyor, vatandaşlık görevini yapıyor.

    neden doğudaki azıyor peki ? okulum yok eşit şartlar yok diye. ? geninde pislik itlik şerefsizlik var da ondan.

    şu önceki entrylerde kardeşimin birisi şiir yazmıştı

    kürde fırsat verme ya rab. dehre sultan olmasın,
    ayağını sıksın çarık, asla iflah olmasın,
    vur sopayı al ekmeği, karnı bile doymasın,
    ol çeşmeden gavur içsin, rum içsin kürde nasip olmasın

    vasiyetim oldur kim,
    kürd bin kere yalvarsa; inanma kanma,
    yakana bit, kapına kürt dadandırma.
    ···