1. 5976.
    -2
    molotov güldürdün lan al şukunu ahahaha
    ···
  2. 5977.
    -2
    @5065 güldürdün lan
    ···
  3. 5978.
    +34
    geçen sene 94 yılının sonbaharında bu bölgede bir operasyon yapılmış 14 şehit vermişiz, ve bizim pusumuza düşmüşler attığımız pusuda 14 şehit vermişiz amk. adamların zaten zaiyatı 60 70 civarı düşünün biz haftanin kampına yaptığımız baskında o kadar terörist öldürdük. buradan anlayabilirsiniz olayın vehametini,

    ilk gece böyle taktan bir pgibolojide geçirdik saatleri,

    sabah oldu inanılmaz soğuk bir hava var, hani yere çiğ düşer mi öyle bişey denir, üstümüze düştü amk o bütün gece. hareket edemiyoruz amk.

    uzmana döndüm dedim,

    abi burada bu çocuk hayatta kalamaz asla yani ölmüştür o boşu boşuna arıyoruz,

    o zaman şehidimizi bulmak zorundayız dedi,

    e öle deyince işin rengi değişiyo, madem çocuk şehit bulacaksın aga. gebersende bulacaksın.

    e dedim ya örgüte kaçmışsa bu,

    o zaman da bulacaksın dedi,

    efendi gibi geri dönemeyiz yani dedim,

    cık yaptı kafasını havaya kaldırıp.

    yemin ederim hayattan soğutuyor bölge adamı.

    lan bir mağaralar var. oraya çıkmazsın yani

    düz bir duvar düşün 400 500 metre dümdüz bir duvar, o duvar üstüne çatlaklar var diyelim aha işte oralar mağaralar. lan zaten oraya adam nasıl çıkacakta nasıl mağaraya girecek, hadi girdi nasıl inecek amk. dümdüz bir yer lan tutunacak yer yok.

    uzmanım dedi başka bir yerden giriyorlardır.

    ha birde labirent gibi birşey çıktı başımıza yani öyle mi amk.
    ···
  4. 5979.
    -2
    takipcisiyiz dedeeeeee!!!
    ···
  5. 5980.
    -1
    http://www.youtube.com/watch?v=mYkYy03wPIY
    ···
  6. 5981.
    0
    arkadaşlar burada asteğmen komando olmak isteyen var bnde size eğitimi özetleyen bir dönem şiiri buldum atayım istedim.

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=aZDItvyW8eo)
    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=pSQxNy-Xe78)

    burada süleyman üsteğmen dediği adam ki bende bir entryde bahsetmiştim kendisinden ayyaşın önde gideni. ekrem teymen dediğimiz adamda yavşağın önde gideni. burada bahsedilmeyen ilker üsteğmen varki adamın önde gideni. 319. donem özetinde bahsediyor ondan. oyle uzaktan atıp tutmak kolay bu videolar eğlenceli gelecektirde cıkın camili yaylaya sivri tepeye görürsünüz neymiş ne değilmiş. 10 günlük tatbikat varki eğitimin sonunda allah dersiniz. unutmadan travers var boru gibi 2 tane büyük travers küçük travers. Unuttum kaçma kurtulma varki annenizin o kıymetli memelerinden emdiğiniz süt burnunuzdan gelir. Sporu yapamazsınız bunlar nasıl üni mezunu atışı yapamazsınız nasıl uni okudunuz. bir konu anlatırlar anlamazsınız sizi mezun eden rektorun diye başlar yavşaklar. sanki unide bize g3 le atış yaptırıyorlar amk. kıskanır yavşaklar sizle kızlarla gezerken onlar menteşede kamp yaparlar onu kıskanır yavşaklar. ki bu yanlızca eğitim kısmı. kura listelerini asarlar hani hiç yok tunceli hakkari pek abartmışlar dersiniz. o trabzon , denizli , edirne zütünüze girince anlarsınız. kaydırma gidersiniz.

    yüzbaşıyı (bl. komutanı) arasınız gel aslanım gel der. iyidir yüzbaşı sindirmiştir rütbeyi. tanıtır size tepeleri muhabbet eder askerin karşısına çıkarır tanıtır. ardından gelir kıdemli kol komutanı vardır ki genelde üsteğmen olur. yediniz yarağı. sindiremez içine rütbeyi. giber sizi devamlı.

    3. gününüz intikale çıkacaksınız korkarsınız komutan olarak ilk intikalinizdir. sigaranızı yakarsınız. daha askerlerin ismini bilmezsiniz. bir patlama sesi duyulur. sevinirsiniz çıkmıyoz intikale diye. ama nereye çıkmıyon gonderir yüzbaşı. sizi (buradan levent yüzbaşımı saygıyla anıyorum.) yolcular. ne yapacağınızı bilmezsiniz. etrafa mal mal bakarsınız. uzmandan astsubaydan yardım beklersiniz. tak yardım ederler. kuyunuzu kazarlar arkanızdan. üstelik astsubayınız sizden beterse yarağı yediniz. hiç tecrubesi yoktur. ama genede kuyunuzu kazar sanki sizi gibince subay yapacakalr zanneder yavşak.
    ···
  7. 5982.
    0
    Jackal komutanim... bu tip arama/tarama faaliyetlerinde neden bolgeyi iyi bilen korucular da katilmiyor???
    ···
  8. 5983.
    +47
    neyse sabah oldu, dediler durmadan 3 gece yürüyecez,

    dedim şaka yapıyor olmalısınız sayın dıbınıza koyduğumunun komutanı,

    harbi harbi bize ayrılan sürenin kalan tüm kısmında yürüyecez.

    beni vur dedim uzmana, vur dedim ya bitsin bu çile amk,

    lan şimdi intikal yaparken tamam uzun bir intikal olacak gene zütünden ter çıkacak ama yani tam olarak ne kadar yürüyeceğini bilmediğin için karşıda her gördüğün tepede heralde şurası, bence burası diye diye zamanı öldürüyorsun,

    ama zaman verince 3 gün 3 gece, aga ufacık tümsek sana oluyor 400 metrelik tepe amk.

    daha yürümeye başlarken küfür ediyorsunuz hay gibicem intikalinide arama taramanıda amk.

    neyse çıktık yola, bir tak yok etrafta, 7 8 saat yürüdük, in çık in çık, bazı yerler çıplak, saklanacak yerde yok ayaklarımızın büyüklüğünde taşlar var sadece, açık arazi amk, etrafı dev gibi tepelerden oluşuyor onlarında üstü aynen böyle açık,

    lan bir geriliyorsunuz açıkta yakalanacaz diye o gerginlik 2 kilo verdirir adama.
    ···
  9. 5984.
    0
    @5073 panpa 200 asker var zaten korucuya gerek duymaz bence
    ···
  10. 5985.
    +2
    http://imgur.com/RLEBB
    ···
  11. 5986.
    0
    her seferinde aliyorlar la korucu, bunda da vardir onlerde kesin
    ···
  12. 5987.
    +32
    kardeşim korucularda var elbette yanımızda ama, bakın dikkat edin bestler dereler bölgesinde sadece dereler köyü vardır o kadar. oradandan adam korucu olacam derse, ikinci gün ölür. bestler dereler bölgesini adam gibi bilen korucu zor bulunurdu.

    ha yanımızda ki korucular da elbette işlerinin ehli, zaten onlar olmasa kayboluruz söyliyim. elbette elimizde yer belirten haritalar falan var ama. çok garip bir yer yani. bir çok yer birbirine benziyor.
    ···
  13. 5988.
    +3
    hikayeyle birlikte güzel gider

    http://www.youtube.com/watch?v=1UPlyQow2rI
    ···
  14. 5989.
    0
    devammmmmk
    ···
  15. 5990.
    0
    isme bak bestler-dereler ne amk isminde meymenet yok
    ···
  16. 5991.
    +1
    öncelikle eline sağlık abi. salı günü finaller var ama olsun takibe devam. öncelikle şunu söylm her gün yağmur ablaya fatiha okuyom (anneni de unutmuyom bu arada) arada bi kafanın dağılması için soru cevap yapıyosun haklısın tabii. bide arada kendi yorumlarını falan katmısın da abi onalrı finallerden sonra okucam şimdi kafam karısmasın. devam et abi sen aldırma burdakilere sonuna kadar inanıyom sana.
    ···
  17. 5992.
    +32 -1
    o kadar yerden geçiyorsunuz, çoğu yer birbirine benzediği için istemsizce ulan buradan geçmedik mi? falan modlarına girmeye başlıyorsunuz.

    akşam oldu amk, hala yürüyoruz, böyle bir yürüme yok yani, baksan varya ne kadar mesafe yürüdük 10 km bile değildir amk. ama aralıksız 10 11 saat falan yürümüşüz,

    gecenin bir yarısı durduk (gecenin bir yarısı diyorum artık zaman menfumuda kalmadı) aga ayaklarım sırılsıklam oldu, bir çıkartayım dedim ayaklarıma bakayım dedim, lan ayak tabanım var ya yemin ediyorm boydan boya kalkmış o sert deri kalkmış boydan boya. abi görünce daha da acımaya başladı, sıcak zaten yanıyo, bende krem sürdüm ayaklarıma sırf soğutsun diye kafaya bak amk. kendi kendinizin doktoru oluyorsunuz bir yerden sonra.

    ayak tırnaklarım mos mor, mos mor olmuş ayak tırnaklarım böyle bir görüntü olamaz yani.
    ···
  18. 5993.
    +1 -1
    roadrunner akçay, seslice, fındık, gümüşyazı, buralara gittin mi hiç?
    çakırsöğütteki askerler buralara takviye ye gidiyor çünkü. hepsi zaten şırnakta ki tümene bağlı birlikler.

    birde sadece isimlerini söyleyerekten komutanlarını sayar mısın
    ···
  19. 5994.
    0
    ayraç.
    ···
  20. 5995.
    0
    /ayrac/
    ···