1. 7301.
    +18
    -içerik gizlenmiştir.-
    ···
  2. 7302.
    +2
    https://www.youtube.com/watch?v=yykhFTJHKhA

    ulan ilk kez link koydum şuraya. olmadıysa kusura bakılmasın. uğraşın dinleyin.
    ···
  3. 7303.
    0
    atyracccc
    ···
  4. 7304.
    0
    sa abi ordaysan bir şey sorucam. şimdi bizim köyde askerin zamanında verdiği bi keleş var işte korucular için. neyse bunu baya kullandım ben bi ara diyeceksin mermiler kayıtlı değilmi orayı karıştırma bir yerden buluyoruz. neyse amk bunun o üstündeki nişangah mekanizmasını nasıl ayarlıcaz amk. domuz avına çıkıyoz yeminle 100 metreden koca hayvanı vuramıyom. normalde başka keleşle 50 metreden tenekenin ortasına 5 mermi topladığımı bilirim. aslında bu nişangah sorunu sadece o mesafe ayarıyla mı alakalı onuda bilmiyom ama heralde o etkiliyo. onu nasıl ayarlıcaz bi bilgin var mı
    ···
  5. 7305.
    0
    Ayraç amk
    ···
  6. 7306.
    +1
    Reis öncelikle koku mevzusuyla aldın zütürdün beni bana da çok olur araştırdımda ben bu durumu beyinde görsel-işitsel anıların kaydedildiği kısım ayrıymış kokunun kaydedildiği kısım ayrı eski hatun armani she nin çakmasını kullanırdı dıbına kodumun üniversitesinde bütün kızlar ondan pıslatıyo hertaraflarına çakma parfümcüler kampanya yapıyo sanırım bu arada tartışma uslûbunda kralsın argüman oluşturma bunları ifade etmen ve bunları karşındaki kim olursa olsun saygıyla anlatmanı ayakta alkışlıyorum. Yanmış bitmiş kül olmuş küllerinden yeniden doğmuşsun samimiyetime inanıp inanmamak sana kalmış reis ama keşke gerçek hayatta arkadaşım ne bileyim kuzenim filan olsaydın
    ···
  7. 7307.
    -5
    lexin lexin gerilla
    ···
  8. 7308.
    +2 -1
    reyiz nato hakkında yazdıklarını okuduktan sonra kendimi ifşa etmem farz oldu artık.
    http://inciswf.com/alllah.swf
    ···
  9. 7309.
    +13
    @scholar

    valla kardeşim keleşi pek fazla bilmiyorum ama tek tek atışta sıkıntı yaratırdı diye biliyorum. seri atış konusunda daha iyidir. belki ondan olabilir. gerçi seri atıştada sıkıntı yaratabilir=) nişangah tek tek atışları uzun süre yaparsan bozulurdu diye hatırlıyorum geçmiş zaman şimdi yanlış olmasın.

    hiç kullanmadım bu arada.

    bide atışlarda çok oynar o silah namlu falan belki bir sıkıntı olmuş olabilir.

    ayrıca seri atışta mesela namlu yukarı çeker ondan hedefte sapma olur kayar yani belki ondan da olmuş olabilir.

    dedim ya çok oynak namlusu,

    yani başka ne sebepten olabilir bilemem.
    ···
  10. 7310.
    +1
    anladım abi eyvallah. bide orada ki komutanların kişilikleri yönetim kabiliyetleri hayati derecede önemli burdan anladığım kadarıyla. ama bazen öyle subaylar görüyorum ulan diyorum asker olsam bunu tokatlarım kız gibi amk bundan nasıl emir alıcam. herkes sizin gibi değil. peki bu totoşlar oraya atandığında ne tak yiyolar amk.
    ···
  11. 7311.
    0
    abi dünde sordum saatlerce takip edip 7 8 pkklıyı öldürmek ya da haberlerde duydugumuz kadarı ile 500 kişilik askeri birlik dün gece 20 pkklı öldürdü diyor. bu ölen pkklıların sayısı bana hep çok çok az gelmiştir. ben mi yetinmeyi bilmiyorum yoksa o çekilen çileye eziyete zorluklara karşı gerçekten az mı ölen sayısı ?
    ···
  12. 7312.
    +11 -1
    @scholar totoş derken anlamadım? şeyden mi bahsediyorsun, bu orayı kaldıramayan komutandandan nazik olanlardan. onları diyorsan benim en çok küfür ettiğim ölünce mezarında ters dönsün inş dediğim üsteğmen vardı ama öle tırsma gibi bir durumu yoktu.

    vardır elbette öle tipler asteğmen ibrahim de biraz çıt kırıldım dı zaten kaldıramadı, ama benim üstüm olarak hiç görmedim. zaten uzmanlarda hiç rastlamadım.
    ···
  13. 7313.
    -1
    ne anıymış bitmedi mi la yıllardır. anlatıyor. abi bir özet geçsen şimdi 246 sayfayı okumayalım.
    ···
  14. 7314.
    +13
    abi dünde sordum saatlerce takip edip 7 8 pkklıyı öldürmek ya da haberlerde duydugumuz kadarı ile 500 kişilik askeri birlik dün gece 20 pkklı öldürdü diyor. bu ölen pkklıların sayısı bana hep çok çok az gelmiştir. ben mi yetinmeyi bilmiyorum yoksa o çekilen çileye eziyete zorluklara karşı gerçekten az mı ölen sayısı ?

    yani evet sayılar genelde böyle. ancak en az 10 günlük (sınır ötesi olacak ama) operasyon yapmazsan bu şekilde.

    şimdi az geliyor ama. çatışma alanları sokak gibi düşünme.

    mesela bizim takip ettiğimiz adamlarla çatışırken çatışma sahası en darı 200 metre aralıklıydı, dar bir alana girdiler bir tarafı boşluk bir tarafı sarp yamaç, bu yamaçla boşluk arası 150 200 metre civarı yani. büyük ve çok geniş bir arazi. ki çatışma sahası 4 5 km çapında gerçekleşti genelde,

    yani çok büyük arazilerde arada baya mesafe varken çatışıyorsun ki öle süngü tak hücum yap falan olmuyor. az da gelse normaldir. zaten değil 20 20 bin olsa hep diyorum kime yeter ki. sayı önemli değil bence. oralara takılma.
    ···
  15. 7315.
    0
    anladım abi zaten öyle nazik adamı jandarma komando subayı da yapmazlar heralde sonradan düşündümde mantıksız geldi zaten sorum. bide ordu artık eski zaaflarından çok uzak teçhizat olarak. bunu iyi takib ediyorum. mesela artık hk-33 ve g41 gibi g3 ün türevi olan daha etkili silahları kullanıyorlar. zaten termal kameralar yeni alınan taaruz ve personel helikopterlerini zırlı araçları gece görüş dürbünlerini hiç saymıyorum. peki hala bu karakol baskınlarına intikal ve müdahele konusunda niye yetersiz kalıyoruz. bu komutanların yetersizliğinden mi kaynaklanıyor acaba
    ···
  16. 7316.
    0
    reserved
    ···
  17. 7317.
    +15
    anladım abi zaten öyle nazik adamı jandarma komando subayı da yapmazlar heralde sonradan düşündümde mantıksız geldi zaten sorum. bide ordu artık eski zaaflarından çok uzak teçhizat olarak. bunu iyi takib ediyorum. mesela artık hk-33 ve g41 gibi g3 ün türevi olan daha etkili silahları kullanıyorlar. zaten termal kameralar yeni alınan taaruz ve personel helikopterlerini zırlı araçları gece görüş dürbünlerini hiç saymıyorum. peki hala bu karakol baskınlarına intikal ve müdahele konusunda niye yetersiz kalıyoruz. bu komutanların yetersizliğinden mi kaynaklanıyor acaba.

    yok bence yetersizlikle alakası yok. arazi çok taktan bir arazi. yani o karakola gidecek tek bir yol var. hadi 3 tane yol var diyelim. hepsinde pusu var.

    ki bazen karakolu basıyormuş gibi yapıp asıl hedefin desteğe gelen birlik olduğu çok oldu. bir kerede karadan gelmek çok tehlikeli ve çok zor.

    e havadan dersen şimdi helikopter hadi kalk denince kalkan bir şey değil. oraya gelip neden tim bırakamıyor gene pusu var özellikle taşıyıcı helikopterlerin vurulması çok yüksek ihtimal. anca bir kaç km uzakta bir yere askeri indirebilirler. o askerin gelmesi 3 4 km öteden zaten en az 2 saat. arazi yapısına göre daha da artabilir.

    yani aslında sen ne biliyorsan bende onu biliyorum. olmuyor yani o karakollar orada olduğu sürece bu olacak.

    birde bana göre devamlı intikal yapılmadığından olabilir. her zaman arazide kalınsa bunlar gelip bu kadar rahat karakolun dibine giremezler. sürekli intikal hep hareketli birliklar gezecek ama sürekli 7 24 vardiyalı mı olur nasıl olursa. çünkü rahat hareket edemesinler. o kadar yolu o kadar kalabalık bir grup rahat gelmez en azından bir timle girer birbirine.

    zaten şimdi termal kamera o bu bir çok şey var. bunlar nasıl görünmeden geliyor onuda anlamıyorum.

    dediğin gibi ayrıca orduda techizat olarak eski zaafından uzak. e bizim insanımızın huyudur. acı çeke çeke öğrenip düzeltiyoruz kötü yanlarımızı ne yazık ki.
    ···
  18. 7318.
    -3
    hala mı anlatıyon amk
    ···
  19. 7319.
    +3
    abi bu maymunlara cevap veriyosun ya sabrına hayranım senin uğraşma pkk biniyle o diyarbakıra gitsin ölen 3 huurnun cenazesine katılsın lilililililililili lil il lilili lili lillili muz atın bine
    ···
  20. 7320.
    0
    246. sayfayı bi temizleyin lan adam resmen kustu amk ayrıca hikaye devam ediyo değil mi abi
    ···