1. 1851.
    +6
    @1543 evet abicim. askeri okul, yada teskere bırakacaksın. 3 sene hizmet vermen gerek ayrıca. yanlış bilmiyosan tabii. ama askeri okuldan olacaksın.
    ···
  2. 1852.
    +1
    abey birşey soracağım ben grafik tasarım okumayı planlıyorum(güzel sanatlar fakültesinden çıkacağım yani) geçen sene liseden mezun oldum

    grafik tasarımcı olarak mezun olduktan sonra kısa dönem mi yaparım yoksa uzun dönem mi yaparım
    ···
  3. 1853.
    +6
    @1546 yüksel ihtimal kısa dönem yaparsın kardeşim. öncelik (sağlık personeli dışında) mühedisler.
    ···
  4. 1854.
    +3 -5
    amk madalya takıyorlar zannediyorsunuz heralde asteğmenlere tak mu var asteğmen olmak istiyorsunuz. sans işi tamamen asteğmenlik.
    yeni asteğmenler genelde tabanca taşımıyor. sadece bolgede gorev yapanlar taşıyor. sarsılmaz verdiler ama birlik envanterinde hangi silah varsa yanlızca onu alırsınız. bende sarsılmaz vardı. genellikle 5 sarjor alırsınız kutukluğunuzde 4 bide tufekte olmak uzere. ama sırt cantasına ben atardım nolur nolmaz diye. 7 8 tane boluk başçavuşunun insafına kalmış. ama genelde 6 7 tane el bombası alırsınız. asıl onemli olan t40 muhimmatı ki onu olabildiğince fazla almaya çalışırsınız. hatta boluk başçavuşuna yalvarabilirsiniz.:D
    gerçi gibtir edin eğer asteğmen olursanız azıcık gurur varsa astsubaylara değil yalvarmak gibinize takmazsınız
    ···
  5. 1855.
    0
    abi yağmur ablayla tanışmanız nasıl oldu araba hikayesinden oncesini merak ettim
    ···
  6. 1856.
    0
    rezerve
    ···
  7. 1857.
    +26
    @1549 abi yağmur ablayla tanışmanız nasıl oldu;

    -orta okulu fatihte nişancı mehmet paşa okulu karşısında ahmet rasim vardı orada okurken aynı sınıtaydık, folklör ekibindeydik, cihan diye bi çocuk vardı, onun eşi oldu, bende cihanı tehtid ederek yağmuru eşip yaptım=)

    -o zaman sevgili olduk, ama orta okul işte saf bişey sevgili olmak ne demek bilmiyosun bile öle birbirine aitsin diye düşünüyosun.

    -lise zamanında ben pertevnihale gittim, o kabataşa gitti görüşemedik.

    -aynı ünide okuduk binalar farklıydı. ben beyazıtta o laleli fen edebiyatta. olaylar olurdu ikide bir okulda okulu işgal ederlerdi, şans eseri gördük birbirimizi ve benim üstün yeteneklerim sayesinde gerek gizlice kalbine sızma kalbine anice baskınlar (o zamandan komandoyum=)) gibi ataklarla gönlünü çaldım. şaka tabi uğraştım baya. baya hemde.

    -ondan sonra sevgili olduk, çok güzel senelerdi. bir keresinde dersteyken fen edebiyatta sivil polis var diye olay çıkmış okulda. polis okulu basmış, anfiden zıplayarak çıktım zaten 5 10 dakika mesafede. ki aynı okul olmasına rağmen giremezsin başka fakülteye zordur ist. üni. yardım güvenlik çemberini (o zamandan komanadoymuşum be) daldım okula sağcıların arasından geçtim solcuların arasından geçtim buldum bunu en üst katta anfi içinde tuttum kolumdan attım sırtıma mendili koydum ağzına çıkarttık dışarı.

    en artık bunada tav olazsa okulu yakardım heralde=) hikayenin özü budur kardeşim. 90ların başları karanlık dönemler ama, o dönem ohal bölgelerinde yok olan gençlik suçsuz gençliktir.

    o zaman bilgisayar yok, çocuklar dışarıda top saklanbaç oynuyo evlere çekilmemişler henüz, zor ama temiz günlerdi gençlik için. ünide okuma öyle kolay değildi. her gün bir sorun. ama güzeldi. ölmeseydi bugün ne olurduk bilmiyorum. şimdi tek başıma takılıyorum takılmazdım heralde.
    ···
  8. 1858.
    -1
    abi bir soru da benden, kısa dönemlere bir ayrıcalık falan yapıyorlar mı rütbeliler mühendislere falan? benim peder kaymakamken kısa dönem yapmış her akşam dışarı çıkmış, bölüğün ordaki ilçenin kaymakamıyla takılıyormuş atış bile yapmadan teskere almış. zor değil mi yani emir falan vermek adam sonuçta sivilde senin ananı gibebilir, atıyorum kaymakam-savcı falan?
    ···
  9. 1859.
    0
    Volatility abicigim ozele bakarmisin
    ···
  10. 1860.
    +60 -1
    @1552 abicim ben de bi soru sorayım sana,
    bu gerçek çatışmaların bilgisayar oyunlarından, dizilerden, filmlerden farkı nedir? ne kadarı doğru ne kadarı gerçek?

    kardeşim farkı şu, mesela bilgisayar oyunlarıdan farkı, save etmek yok, ölünce baştan başlayamıyosun.

    dizilerden ve filimlerden farkı, ölünce arkandan milyonlar değil yanlızca garip anacığın ağlıyo, ve anacığın ağladığı için milyon dolarlar kazanmıyosun. farklar budur.
    ···
  11. 1861.
    0
    Guzelmis basligi acan kardes
    ···
  12. 1862.
    +1 -1
    hikayeye ne zaman geçicez ??? bide beni giblesene amk
    ···
  13. 1863.
    +2 -8
    1995'i okudum kapadım sonra. çok uzun bin
    ···
  14. 1864.
    +16
    @1553 abi bir soru da benden, kısa dönemlere bir ayrıcalık falan yapıyorlar mı rütbeliler mühendislere falan? benim peder kaymakamken kısa dönem yapmış her akşam dışarı çıkmış, bölüğün ordaki ilçenin kaymakamıyla takılıyormuş atış bile yapmadan teskere almış. zor değil mi yani emir falan vermek adam sonuçta sivilde senin ananı gibebilir, atıyorum kaymakam-savcı falan

    hukukçu bir ersen kolay kolay sana bulaşmazlar. olduda tokat attı sivilde giberler doğru. ama sadece onlara değil kısa dönem üni mezunlarına bişey yapmazlar.

    hatta sadece onlara değil, genel kültürü olan bir çocuğu isterler. bir gün yanına alıp çay ve sigara ikram edip muhabbet ederse şaşırma. apaçilerle denyolarla uğraştığı için komutan efendi çocuklara çok değer verirler.

    yani efendi olursan kimse sana dokunmaz.
    ···
  15. 1865.
    +9
    @1557 bu gecelik hikaye yok kardeşim yarın devam edicez.
    ···
  16. 1866.
    0
    reserved güzel bu
    ···
  17. 1867.
    0
    iyi geceler reyiz. iyi geceler panpalar
    ···
  18. 1868.
    0
    osman paşa oradayken mi askerdin la?
    ···
  19. 1869.
    +1 -2
    yağmur ablanın ilk başlarda sana yüz vermemesinin sebebi neydi? çok güzel bir kız mıydı? etrafı hep ona ulaşmak isteyen erkeklerle mi doluydu? rakiplerin oldu mu? kıskandın mı? ilk ne zaman elini tutabildin ya da öpebildin? taktik ver gençliğe. romantik mi takılıyodun o dönem?
    ···
  20. 1870.
    0
    Ha bir de şey sorucam abi, uzmanlar astekleri iplemiyor ya teğmenler için durum nasıldı? 22 yaşındaki teğmeni ipliyorlar mı?
    ···