1. 2126.
    0
    @1775 adam oradaki bütün oluşumların, operasyonların içinde bulunduğu için doğru yazıyor olamaz mı artı fotoğraflar falan da var bende izledim kan uykusunu ve gerçekten de adamın dediklerinin doğru olduğunu anladım
    ···
  2. 2127.
    0
    abi gelince sanırım bi açıklama yapman gerekecek adamda iyi yerden girdi yani
    ···
  3. 2128.
    -2
    @1776 adamın dediği çoğu şeyin doğru olduğunu kan uykusu belgeselinden anladım diyorsun.e bu adam kan uykusu belgeselinden kurgulamış zaten? bana böyle saçma bi argümanla savunma yapma lütfen.
    ···
  4. 2129.
    0
    reserved.
    ···
  5. 2130.
    +2 -10
    ya dıbına koyayım isteyen inansın istemeyen inanmasın gibimde değil. benim kızdığım tek konu bu kadar liseli olmayın. paçalarınızdan cehalet akmasın.bu ülkenin yakın geçmişini bu tarz saçmasapan hikayelerden öğrenemezsiniz.
    ne kadar da çok seviyorsunuz dramları. askerlik anılarını anlatacak olan adam neden sevgilisinin ölümünü falan filan anlatsın? ilgi çekebilmenin bir başka yolu. konunun başında kanserden öldüğünü söyledi ki siz o ölene kadar aralarında neler geçtiğini merak edesiniz. gerçi ben olsam bu 'hikaye'yi yazan, kızın ölümünü daha dramatik bir şekilde anlatırdım. sadece bu adam her şeyi iyi okumuş, araştırmış.emin olun bundan çok daha iyisini tamamen kurgulayarak anlatabilirim. edebiyatım buna fazlasıyla yeter. fotoğraflar hiçbir şeyi kanıtlamaz.

    madem inanmak istiyorsunuz operasyonlara katıldığına dair verilen belgelerin resmini çekip koysun?

    al bir de burdan yak. neyse daha fazla uğraşmak istemiyorum. sizler bu tarz şeylere inanmaya devam edin. ayrıca yorumlarınıza her zaman dikkat edin. herkesin fişlendiği bu ülkede 'askerlikten soğutucu yorumlar' yazmayın.
    ···
  6. 2131.
    +1
    @viceroy special kisa kardeş sen neyi ispatlamaya çalışıyosun. adam yalan atıyorsa atıyor kanıtlamak zorunda mısın yalan attığını. kelebek hikayesinin yalan olduğuna inandıysan zaten daha bişey demiyorum sana. hadi eyvallah.
    ···
  7. 2132.
    0
    bezelyed 72'
    ···
  8. 2133.
    0
    olayların benzer olmasında tuhaflık görmüyorum. aynı pkk aynı zamanlar aynı savaşlar. olayların benzersiz olması enteresan olurdu zaten.
    ···
  9. 2134.
    0
    ön sıralardan rezervasyon
    ···
  10. 2135.
    0
    rhısırvıhıeddıd
    ···
  11. 2136.
    -4
    hala mı yazıyorsun yeter amk...
    ···
  12. 2137.
    -1
    @viceroy special kisa; hikayeye 'yalan' diyen liseli askerlik yapmadığın belli.. yanyana mevzilenmiş askerlerin aynı yöne doğru yaptıkları atışta en büyük sıkıntısı g3 ten fırlayan sıcak kovanların birbirlerinin yüzüne, boynuna çarpması hatta koynundan içeri girmesidir.o acı fenadır fena..

    anlayacağın bu bir hikaye değil her çatışmada karşılaşılan bir durumdur, ondan sebep takunda boncuk bulmuş gibi sevinme..(1-1,5 m ye kadar fırlayabilir o mermiler.)
    ···
  13. 2138.
    +2 -2
    merhaba abi senin gibi birini bu sözlükte bulmak hakikaten güzel bir şey, bir elin parmağını geçmeyecek sayılı yazarlardan olduğunu düşünüyorum. hikayeni başladığın günden itibaren okuyorum ama arada iş ve okul olduğu için geride kalıyorum biraz. benim babam emekli asker, gerçi o muhabere teknisyendi ama yine de işin içinde neyin ne olduğunu bilir ve bizim fazla etkilenmeyeceğimiz şekilde anlatırdı. benim bir kuzenim kaptan ve 7 yıl önce askerliğini senin gibi şırnakta dağda yaptı. kaptan olupta şırnağın dağına da yollayabiliyorlar yani. o askerden döndüğü zaman birkaç ay kendine gelemeişti baya pgibolojik bunalıma falan girmişti. hatta Allah'ın adaletsiz olduğuna inanmaya başlayıp Allah'a inanmamaya başlamıştı. bir çok teröristle burun burunu gelmişler, hatta onun komutasında ki askerlerden hapiste yıllarca yatmış adamlar da varmış ki onlar en pgibopatları oluyormuş. hiç senin komutanda ki askerlerde de var mıydı hapishane tozu yutup kaybedecek birşeyi olmayan askerler? ayrıca bu tarz adamları sakin tutmaya mı yoksa atıyorum cephe de en öne mi koymaya mı önem veriyorsunuz? bir diğer kuzenim de askerliğini Afganistan da yapmıştı komando olarak onun fazla sorunları olmadı ama baya korktuğu zamanlar olduğunu anlatmıştı sadece tabi detayları bilmiyorum. bu arada bana düşmez biliyorum ama seni çok takdir ettim abi, yani yaşadıkların hakikaten yenilip yutulacak cinsten değil ama önce ki entrylerinden birinde demişsin annesi yatalak olan bir asker annesini konu komşudan birine bırakıyor ve asker de şehit düşüyor diye kimbilir onun gibi ne adamlar vardır Allah her zaman beterinden korusun demek istiyorum ama o şehit olan askerin annesini düşündükçe...

    fazla uzadı biliyorum ama bu tür askerleri yani aileden problemli askerleri operasyon anın da daha geri plan da tutma şansı olmaz mı peki, belki saçma bir soru oldu ama ne biliyim daha basit bölümler de tutulamazlar mı illa kendisi komando olmak istiyor diye açığı o adamla kapatmak yerine onu kantine, er gazinosuna, mutfağa ya da ne biliyim haberleşme alanından bir bölüme koymaları daha iyi olmaz mı geri dönüşü açısından? bu yazımla da gözlerini yorucam biraz ama kaç gündür yazamadım o yüzden böyle uzun oldu kusura bakma (: inşallah bundan sonra hayatın daha yolun da gider.
    ···
  14. 2139.
    -2
    @1780 senin gibi adamlar az kanka... amk hepsinin bunların ben.
    ···
  15. 2140.
    +7
    adam güzel anlatmışta bu amk liselileri yarak yarak sorularla gibmiş başlıgı yoh ben komando olmak istiyom ne yapmılıyım bu ne amk
    ···
  16. 2141.
    0
    hadi abi bekliyoz mektuba cevabı heyecanla
    ···
  17. 2142.
    0
    reserveeeeeeeeeeeeeeeeee
    ···
  18. 2143.
    0
    reserved
    ···
  19. 2144.
    0
    izlemek isteyenler için nefes filminden bir kesit.
    http://www.facebook.com/p...25&type=2&theater
    edit:abi sen izleyememişsin ama bu sahnesi gerçekten müthiş.
    ···
  20. 2145.
    0
    reerve sayfa 72
    ···