1. 75.
    0
    sonunda what the f? oldum. stanley kubrick filmiymiş, şaşırmam geçti.
    ···
  2. 74.
    0
    ilk izlediğimde "jüpiter ve sonsuzluğun ötesi" bölümünü izlerken donup kaldığım, jeneriğin 5. Dakikasında falan anca kendime gelebildiğim film.
    ···
  3. 73.
    0
    Reyizi tekrar anayım dedim
    ···
  4. 72.
    0
    Yakın zamanda foto kimya tekniği ile piksel piksel ayıklanmış olarak yeniden vizyona girecektir
    ···
  5. 71.
    0
    Günümüz Hollywood filmleri seven ergenlerin beğenmediği film
    ···
  6. 70.
    0
    1968 yapımı bir filmde kendi açılan otomatik kapılar var düşün
    bu film külttür hacı ayrıca normal versiyonu bile hd kıvamındadır çekim tekniğinden dolayı.
    ···
  7. 69.
    0
    bir ara uyuyordum amk bazen filmi kaçırdım bildiğin düşüncelere daldım o an ise film alttan çaldı amk.

    uyumak için ideal bir film uykum gelmediği zaman bunu açıp uyurum öte yandan başını beğendim, bazı yerleri de güzeldi genelini eleştirmiyorum şimdilik çünkü pek anlamadım ileride belki tekrardan izleyip yeni bir yorum yapabilirim

    edit: @gibimkasindi nin verdiği linkteki videoyu izleyince çoğu şey yerine oturdu. vay be.. ama bazı sorularım kaldı lan hala, yani kübrick bir nevi reenkarnasyonu mu savunmuş bu filmde? ruhun ölümsüzlüğünden mi bahsetmiş? tam olarak son sahne böyle bir kafa karışıklığı yarattı bende. ikinci edit: aslında buna da cevabımı buldum bir panpamın yorumundan aklıma da yattı.

    ahaha lan birde galiba o küçük kız hani ay a giden ilk adamın kızı, doğum günü olanın işte amk. o kız da galiba kübrick in torunu ya da kızı amk
    ···
  8. 68.
    0
    maymunlar kesin türktür amk
    ···
  9. 67.
    -1
    2 kez izlediğim ve zar zor anladığım film. ilk izleyişte uyuya kalmayan muallakdir. özellikle ilk ve son 20 dakikası işkencedir. öyle böyle ama harika bir filmdir. izlemeyen de muallak olsun.
    ···
  10. 66.
    0
    müzikleri de en az film kadar sağlamdır.
    ···
  11. 65.
    0
    Izleyin ocler
    ···
  12. 64.
    +1 -1
    gözümü kırmadan üç saat izlediğim harika film. kesinlikle izlemenizi öneriyorum. ilk başlarda sıkıcı gibi gelebilir ancak sonradan öyle bir olay oluyor ki * koltuğunuza yapışıyorsunuz. Kubrick'in alt metinde verdiği insanlığa dair harika mesaj da her şeyin üzerine tuz biber ekiyor.

    Puanlayacak olursam :

    10 / 9,5

    Unutmadan ekleyeyim, bazı arkadaşlar ileri sararak falan izledim ve sıkıldım yazmış. Muhtemelen sıkılmalarının sebebi fazla ileriye sarıp asıl noktaları kaçırmaları, izlerken sakın böyle bir şey yapmayın. Tek saniye bile kaçırmayın.
    ···
  13. 63.
    0
    özet geçiyorum

    ilk 4 dakika 40 saniye siyah ekranın arkasında gerilim müziği var.

    sonra 2 dakika boyunca manzara resimleri

    maymunlar var onların nasıl evrimleştiğini falan anlatıyor 15 dakika boyunca

    26. dakikada altyazıyı koymayı unuttuğumu anladım

    adam var bi tane uzayda yolculuğa falan çıkıyor.

    jetgillerdeki Telefon var bunlarda

    o günün imkanlarıyla yerçekimi olayını falan yapmış kubrick (nolan burdan çaldı kesin o havada uçuşmalı sahneleri)

    görevler falan yapıyorlar 1:15:00 e kadar

    sonra uyudum bilmiyorum geri kalanını
    ···
  14. 62.
    +1
    film inanılmaz ağır bir tempoda ilerliyor. 2 saati aşkın bu filmde sadece 35 dakika konuşma geçen sahne var. bu film hem çekildiği tarihe hem de verdiği mesajlara göre bence bulunduğu yeri hak ediyor.

    filmden gerek felsefi gerek ise fikir olarak birçok sonuç çıkarılabilir. ben de bir iki kez izledikten sonra şöyle şeyler kaldı aklımda;

    • filmin maymun ile olan başlangıç sahneleri aslında darwinism temasının işlendiği yerler. gerçi bana göre filmin bütününde alttan alta darwinism veriliyor. maymunların su kavgası, kemik ile saldırmayı keşfetmeleri vs.

    • kemiğin havaya kalkıp uzay gemisi olması ile verilen geçiş mükemmel olmuş. tam usta işi..

    • siyah taşın ne oldugu hakkında çok fikir var ama filmin akışını da izlersek, siyah taş, bir döngüyü başlatan bir kıvılcım rolünde. maymunlar bu taşa dokunuyor. ve gelişimleri başlıyor. uzay gemisi yapıp uzaya gitmeye kadar evrilen bir süreç başlıyor. son sahnede gene yaşlı yanında bu taş beliriyor ve kendisi yeniden dünyaya bebek olarak geliyor. bu taşa tanrı simgesi verildiği de söyleniyor.

    • dekorlar ve efektler çok güzel. bizim siyah beyaz film çektiğimiz dönemlerde adamlar 46 sene önce inanılmaz bir iş yapmışlar.

    • hal 9000 aslında, insan kendi yaptığı aletler ne kadar kusursuz ve mükemmel olsa da, onlar insan kontrolü altındadır. ve herşeyin merkezi insandır felsefesini vurguluyor. zira frank hal'ı devreden çıkarırken, hal adeta ona yalvarıyor..

    • bu arada hal, dönemin en ünlü bilgisayar firması olan ibm'e bir göndermedir ismi.. alfabede ibm harflerinden bir önceki harfler konularak hal adı verilmiş.

    daha yüzlerce anlam çıkarılabilir bu filmden. gerek sonu gerek ise anlatımı her yoruma çok açık film. kubrick yıllar sonra bile bu filmde belli bir temayı işlemediğini yazarın yazdığını aynen aktardıgını ifade etti.
    ···
  15. 61.
    0
    filmi güzeldir ama kitabı ortalığın dıbına sokar sokar çıkartır.

    ccc dr floyd ccc

    ccc dave bowman ccc

    ccc hal ccc
    ···
  16. 60.
    0
    rezerved
    ···
  17. 59.
    0
    1968 yilinda cekilmis imdb sirasi 110 olan Stanley Kubrick filmi. Basrollerde, Keir Dullea, Gary Lockwood var http://www.imdb.com/title/tt0062622/
    ···
  18. 58.
    0
    2014de 2001 e bir yorum yapıyım böyle film olmaz olsun. bu nasıl bir beyinden çıkmadır. nasıl bir izleyiciyi sıkmadır. insanı aptal yerine koymadır.

    imgeleri saklayakda 1000 kere izleyince anlasınlar. adamlar site yapmış sırf filmi anlatsın diye. yok aga 1000 kere izle yine tüm filmde ne demek istiyo anlayamıyosun sürükleyici de değil izliyosan kubrick in adı için izliyosun iki review okuyunca da adama tapıp devam ediyosun hayatına
    ···
  19. 57.
    0
    kubrick'in 68 yapımı filmi. geçen sefer dvdsini adım diye sevinmiştim, eve geldiğimde daha önce yine almış olduğumu fark ettim bi üzüldüm.

    http://imgim.com/20131012_161322.jpg
    ···
  20. 56.
    0
    filmi de gibim yazanı yöneteni de bu ne dıbına koyim lan. üç buçuk saat beyin amcıklaması yaşadım başka hiç bi gibime yaramadı hatta ekşide yorumlarıda okudum da yine bi tak olmadı. katıldığım tek yorum filmi çektikten sonra yönetmende yapımcı da aga biz film çektik ama iyi mi yaptık kötü mü bilemedim demiştir.
    ···