/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 3.
    0
    Kuantumda atom altı parçacıklara irade atfetmeli miyiz diye sorgulatan deneyler var. ilgiliysen kuantuma bi bak bence
    ···
  2. 2.
    +2
    Bence ciks
    ···
  3. 1.
    0
    Birinde elektron ekgib de digerinde fazla da, eşitliyorlar değil mevzu. Nasıl olduğunu sormuyorum. Neden ekgib olanı tamamlamaya çalışan, olayın temelinde atomlarında bile kendini dengelemeye çalışan bir düzen var. O atomun bilinci yok ki istesin. Nötrken sıkılıp eeh giberler salıyorum tüm elektronları diyemiyor. Neden dünya güneşin yörüngesinden kopup gitmiyor? E ÇEKiM GÜCÜ VAR. Var da, niye çekiyor. Niye var o çekim gücü? Bu güç varsayımı tüm maddelere, kütlenin korunumuna, hayatta kalma içgüdüsüne etki ediyor.

    Neden nötrlükten çıkınca çekim gücü oluşuyor.
    - EE ARTILARLA EKSiLERiN DENGESi BOZULUYOR?
    Hadi ya vay amk. Okullarda eğer eşitlik bozulursa bir elektronunu diğerine verir ve eşitlenirler diye öğrettiler, siz de ok dediniz.
    Benim dediğim neden artı ve eksi ayrımı var, bunların doğası neden ayrıldıktan sonra birbirine ulaşmaya çalışacak şekilde.

    Yani ilk etapta cevabı kısa gibi gözükse de, cevap verdikce beyniniz, bu konuyla ilgili yeni sorular soracak. Çünkü buraları sorgulamadan "nötrlerler" diye kabul yaptırdılar. Bu olay yerle göğün ayrılmasından, hayatın neden var olduğuna kadar zütüren bir soru.
    ···