1. 26.
    +1
    rahat 6 ay yatarın var kardeş
    mahkemeyi oyalamak ve yanlış yönlendirmek.
    ayrıca hatırlamıyorum ayağıda züt ayak normal yaşama uygun değil
    bence git bir akıl hastanesinden akli durumu karışık raporu al hakimede nanik at mahkemede
    ···
  2. 27.
    0
    @46 la ben sana hakimin cinsiyetten bahsediyom sen ne diyorsun amk? ulan sapıtıyorsanız içmeyin şu meredi
    ···
  3. 28.
    0
    puuuuuu şerefsiz kız yok oğlan var diyo bide
    hakim seni muallak sanmış olm pekte yanılmamış hani püüüü sıfatına
    ···
  4. 29.
    0
    hapis mapis sanmıyom panpa avukat değilim de bu tür davaların çok uzadığını duymuşdum

    bi de suçu işleyen sen değilsin sonuçta sanmıyom ki sana bişey olsun
    ···
  5. 30.
    0
    büyük olasılıkla bir hafta felan hapiste yatırıp salarlar

    şaka şaka kardeş birşey olmaz ama kendine avukat bul durumunu ona anlat o kolayca halleder
    anne baba avukat benim o yüzden böle saçma birşeyden dolayı hapis yatmamak için avukat mecbur kardeş

    olayın küçüklüğüne bakarsak bir milyara felan patlar sana yaklaşık vicdanlı bir avukat bulursan puludur tülüdür avukat ücretidir
    vekaletnamedir
    öle yani
    ···
  6. 31.
    0
    ne akla okuduysam amıma koyyim
    ···
  7. 32.
    0
    @56 istanbulda okuyorum ama bölümüm uluslar arası ilişkiler

    ailem balıkesirli balıkesirde avukatlık yapıolar yani istanbulda da avukat tanımıyorum
    kardeş para vercek durumun yoksa ve avukat istiyorsan baroya dilekçe ver bedava avukat veriolar
    ama onlar pek ilgilenmio sırf devletten alcakları parayı çabucak almak için davayı hızlandırıolar
    ama senin durum küçük bişey zaten başvuradabilirsin insaflı bir avukat denk gelebilir yani
    ···
  8. 33.
    0
    @60 kardeş yapacağın en mantıklı iş avukat çünkü senin orda kendini ifade edememen birçok şeyi karıştırabilir
    ancak aile dostu felan akraba bul yada tanıdık avukat çünkü
    dava gasp davası diye kandırırlar 6 yedi milyar civarı fiyat söylerler

    ben babamla kavgalı olduğum birara başka bir avukata gittim yardım istedim
    adam bana boş kağıt imzalattı altına girdiği duruşma türünü yazdı çok küçük birşey için 4 milyar yazdı
    sadece dilekçe yazmıştı ve yalan attı fiyatta asla avukatın yanında fiyatla ilgili senet felan imzalama yasak zaten
    ama yapan huur çocukları var
    ···
  9. 34.
    0
    senin bu dosyanı ergenekon davasıyla birleştirirler kesin. 78 yıl sonra çıkarsın güzel kardeşim
    ···
  10. 35.
    0
    panpa öle hakimim ağam paşam gibi davranma kendinden emin konuş bi halt olmaz sen böle saygı gösterim dedikçe onlar bağırır çağırır...

    senin semt yanlıs isim yanlış yazıldı die onların hatası hakimde iste üste cıkmaya çalışmış ama sen mahkemelerini takip et müşteki süphelisindir büyük ihtimal,
    ···
  11. 36.
    0
    CK 267/5. fıkrasında iftira nedeni ile mağdurun süreli hapis cezasına mahkumiyeti halinde, mahkum olunan cezanın üçte ikisi kadar sanık hakkında hapis cezasına hükmolunacağı belirtilmiştir. TCK 49/1. maddesi gereğince; süreli hapis cezasının kanunda aksi belirtilmeyen hallerde bir aydan az ve yirmi yıldan fazla olamayacağı, düzenlemesi karşısında; sanığın bir mağdura suç eşyasını satın aldığı yolunda iftira da bulunması halinde mağdurun asgari altı ay hapis cezasına mahkum olması halinde sanığın TCK 267/5. maddesi gereğince mahkum olunan cezanın 2/3 ü oranında cezaya mahkum edilmesi gerekeceğinden sonuçta 4 ay hapis cezası ile cezalandırılması ve buna benzer sonuçta TCK 49/1. maddesi gereğince; asgari bir ay hapis cezasını gerektiren suçlar nedeni ile iftirada bulunması ve sonuçta TCK 267/5. maddesi gereğince iftira edenin 2/3 oranında ve neticeten 20 gün hapis cezasından başlayan cezaları alması sonucu doğacaktır. Oysaki TCK 267/1. maddesi kapsamında suçun yalın hali itibari ile bir şahsın mağdura iftirada bulunması ve mağdur hakkında soruşturma veya kovuşturma başlamaması veya soruşturma veya kovuşturma başlayıp mağdur hakkında gözaltı, tutukluluk veya koruma tedbiri uygulanmaması halinde sanığın bir yıl ila dört yıl arası hapis cezası ile cezalandırılması öngörülmüştür. Bu durumda iftira suçunu işleyen iki kişi düşünüldüğünde TCK 267/1. maddesi kapsamında suçun yalın hali ile iftirada bulunan bir sanık asgari bir yıl hapis cezası ile cezalandırılırken, iftira ettiği başlangıçta anlaşılmayan ve mağdurun hapis cezasına mahkum olmasına sebebiyet veren sanık hakkında TCK 267/5. maddesi gereğince asgari 20 günden başlayan hapis cezası uygulaması söz konusu olabilecektir.

    Yine TCK 267/5. maddesi gereğince, bir mağdura iftirada bulunan ve mağdurun hapis cezasına mahkumiyetine sebebiyet veren bir sanığın TCK 267/5. maddesi gereğince, asgari 20 günden başlayacak hapis cezasına mahkumiyeti söz konusu iken, bir mağdura iftira atan ve mağdur hakkında hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırım uygulanmasına sebebiyet veren sanık hakkında TCK 267/7. maddesi gereğince, asgari 3 yıl hapis cezası verilmesi gerekecektir. Buna ilişkin olarak yukarıda belirtildiği üzere, bir mağdura iftira atan ve hapis cezası ile cezalandırılmasına sebebiyet veren sanık hakkında hapis cezasının henüz infaz edilmemiş olması şartı ile asgari 20 günden başlayan hapis cezası verilmesi gerekecek ancak bir mağdura sadece idari para cezası verilmesini gerektiren suç isnat ederek iftira da bulunan sanık hakkında TCK 267/7. maddesi gereğince 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilmesi sonucu doğacaktır.

    Yukarıda belirtilen gerekçelerle; TCK 267/1-2. maddeleri ile TCK 267/5. maddesi arasında ve TCK 267/5 ile TCK 267/7. maddeleri arasında yaptırım miktarları bakımından dengesizlik bulunduğu bu durumun aynı suçun basit hali ile nitelikli hallerini işleyenler arasında hakkaniyete aykırı ceza uygulamalarına sebebiyet verdiği ve yasa önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğu, suç ile ceza arasında bulunması gereken adil dengenin korunamadığı ve bu yönü ile adalet duygularını zedeleyen düzenlemenin demokratik hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu kanaati ile Yüksek Anayasa Mahkemesine başvurulması yoluna gidilmiştir.

    SONUÇ VE iSTEM; TCK.nun 267/5, 267/6, 267/7. maddelerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 2, 10, 11, 38. maddelerine aykırılığı iddiası ile iptaline karar verilmesi arz ve talep olunur.”
    Tümünü Göster
    ···
  12. 37.
    0
    5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 272
    Yalan tanıklık
    (1) Hukuka aykırı bir fiil nedeniyle başlatılan bir soruşturma kapsamında tanık dinlemeye yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye, dört aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

    (2) Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

    (3) Üç yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçun soruşturma veya kovuşturması kapsamında yalan tanıklık yapan kişi hakkında iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

    (4) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişi ile ilgili olarak gözaltına alma ve tutuklama dışında başka bir koruma tedbiri uygulanmışsa, yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olması koşuluyla, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

    (5) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde; yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olması koşuluyla; yalan tanıklık yapan kişi, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna ilişkin hükümlere göre dolaylı fail olarak sorumlu tutulur.

    (6) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kimsenin ağırlaştırılmış müebbet hapis veya müebbet hapis cezasına mahkûmiyeti halinde, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis cezasına; süreli hapis cezasına mahkûmiyeti halinde, mahkûm olunan cezanın üçte ikisi kadar hapis cezasına hükmolunur.

    (7) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kimsenin mahkûm olduğu hapis cezasının infazına başlanmış ise, altıncı fıkraya göre verilecek ceza yarısı kadar artırılır.

    (8) Aleyhine tanıklıkta bulunulan kişi hakkında hapis cezası dışında adlî veya idari bir yaptırım uygulanmışsa; yalan tanıklıkta bulunan kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    ···
  13. 38.
    0
    ya dıbını gibiyim yazanların hepsi hukuk öğrencisi . yarım hocayla iş yapma dinden çıkarsın adam akıllı bi avukata danış .
    ···
  14. 39.
    0
    5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 272
    Yalan tanıklık

    (2) Mahkeme huzurunda ya da yemin ettirerek tanık dinlemeye kanunen yetkili kişi veya kurul önünde gerçeğe aykırı olarak tanıklık yapan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

    1-3 yıl yatarın var kardeşim ilk cezan ise 2 yıldan az karar çıkarsa para cezanıa çarptırılır ve 5 yıl içinde hiç suç işlememen lazım

    adana sulh ceza mahkemesi 2002/45876 nolu dosya gereğince emsal teşkil eden davanda 18 ay hapse mahkum edilirsin ilk cezan olursa paraya dönüştürülür ilgili emsal kararda 5.800tl para cezası 720 mahkeme harcı ve 30 tl damga pulu ile temyiz yolu kapalı olarak karar alınmıştır.

    var sen düşün gerisini
    ···
  15. 40.
    0
    Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs

    MADDE 288. - (1) Bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    (2) Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde verilecek ceza yarı oranında artırılır.

    Muhafaza görevini kötüye kullanma

    MADDE 289. - (1) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan mal üzerinde teslim amacı dışında tasarrufta bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Kişinin bu malın sahibi olması hâlinde, verilecek ceza yarı oranında indirilir.

    (2) Birinci fıkrada tanımlanan suçun konusunu oluşturan eşyayı kovuşturma başlamadan önce geri veren veya bunun mümkün olmaması hâlinde bedelini ödeyen kişi hakkında verilecek cezaların beşte dördü indirilir.

    (3) Muhafaza edilmek üzere kendisine resmen teslim olunan rehinli veya hacizli veya herhangi bir nedenle elkonulmuş olan malın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması nedeniyle kaybolmasına veya bozulmasına neden olan kişi, adlî para cezası ile cezalandırılır.

    (4) Bir suça ilişkin soruşturma veya kovuşturma kapsamında elkonulan eşyayı amacı dışında kullanan kimse, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
    ···
  16. 41.
    0
    Türk Ceza Kanunu 288 madde 1 bendi

    MADDE 288. - (1) Bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

    al zütüne sok ilgili maddeyi yardım etmeye uğraşıyorum
    emsal dava var amk 18 ay yatarın var işte hakim yeter ki istesin inşallah ilk suçundurda 6.000tl ile kurtarırsın yarraamm
    ···
  17. 42.
    0
    up dıs up dıs up dıs
    ···
  18. 43.
    0
    panpa gibayetçi olmussun büyük ihtimal o da senden şikayetçi olmuştur 6 sene önce
    sen duruşmada hatırlamıyorum demişsin hayır böle bi olay olmadı dememişsin,
    eğer mahkemede sıfatın müşteki olarak gözüküyosa iyi senin ceza alman için mahkeme senin adına suç duyurusunda bulunur ( savcılığa) çok büyük ihtimal savcılık dosyan hakkında takipsizlik kararı verir

    olabilecek en büyük şey bu gibi duruyo

    tabi eğer mahkeme hakkında suç duyurusunda bulunursa dosyayı takip et savcılığa fln git dosya hangi savcıya düşerse git konus de iste durum efendim fln dersin

    bu arada hangi adliye ?
    ···
  19. 44.
    -1
    T.c ilgili Sulh Ceza Mahkemesine

    Dava Numası:
    Davacı:... ili Cumhuriyet Başsavcılığı
    Davalı:...

    ... Nolu Davada Konu Olunan ve işlediğim isnat Edilen Suçların Tamdıbını Reddeder. Yasal Haklarım Saklı Kalmak Kaydı ile Davanın Zaman Aşımından Düşürülmesini Arz Ve Talep Ederim.
    ilgili Davada Emsal Teşkil Eden Mahkeme Kararları/Kanunlar/Kanun Hükmünde Kararnameler Aşağıda Belirtildiği Gibi ...
    Davaya Ek Olarak Sunulmuş.

    Emsal Karar:

    Olayda, kesin hüküm söz konusu olmadığından, 5252 Sayılı yasanın 9/3 maddesi uyarınca, dava zamanaşımına ilişkin düzenlemelerde karşılaştırılacaktır.

    5237 sayılı yasanın zamanaşımı hükümleri, 765 sayılı yasaya göre aleyhe değil, lehedir. Şöyle ki; olaya uygulanması gereken 765 sayılı yasanın 102/3 maddesine göre zamanaşımı 10 yıldır. ( 102/4 değil, zaten önerilerde 102/4 uygulanmış olması eleştiri konusu yapılmaktadır.) 5237 sayılı yasanın 66/e maddesi ise 8 yıllık bir süreyi öngörmektedir.

    Ancak bu durum tek başına belirleyici değildir. 23/02/1938 gün ve 29/9 sayılı içtihadı birleştirme kararı ile Yargıtay 9. Ceza Dairesinin 10/11/2005 gün ve 2005/6746-8599 sayılı ve Yargıtay 11. Ceza Dairesinin 14/11/2005 gün ve 2005/8751-11060 sayılı içtihatları uyarınca lehe kanun bulunacak ve lehe kanunun zamanaşımı hükümleri uygulanacaktır.

    Uygulamada, 765 sayılı yasanın veya 5237 sayılı yasanın lehe kabul edildiği örnekler bulunmaktadır.

    Lehe yasanın tespitinde, 5237 sayılı yasanın 53 üncü maddesi de dikkate alınması gereken bir faktördür.

    Saygılarımla

    Ad Soyad.
    T.c Kimlik No
    imza

    Al Yarram buda Savunma Dilekçen
    ···
  20. 45.
    0
    sabah 6 o kadar yanlışlık olur sen şimdi bişi yapmıyosun ilgili maddeden dava açılırsa yada ifadeye çağrılıyorsan devreye girecek adam hiç bişey yapmayıp takipsizlikte verebilir saygılı ol herzaman
    ···