1. 51.
    0
    he yarram he osmanlı din devletiymiş . iki tarih kitabı okuyan bir şeyler yazıyor amk .
    ···
  2. 52.
    0
    rezerved
    ···
  3. 53.
    0
    Osmanlı ilk kurulduğundan fatih sultan mehmete kadar askeri otoritesini hiç yitirmemiş disiplinli ahlaklı bir devlettir. Fakat ne olduysa harem kavramından dolayı olmuştur. Osmanlıda cariyeler bile siyaset işlerine katılmıştır. Peki bu harem sistemi nedir ?
    ···
  4. 54.
    0
    EVET BAŞLIYORUZ BiLiYORSUNUZKi OSMANLI MÜSLÜMAN BiR DiN DEVLETiYDi.GÜNÜMÜZDE BiLiNEN BiR YANLIŞ VAR BAZI TÜRKLER OSMANLI BiZiM ATALARIMIZ V.B ŞEYLER DiYORDU FAKAT OSMANLI ARAP DEVLETiYDi. ACI AMA GERÇEK BUDUR. iLK KURULDUĞUNDA ARAP DEVLETi OLDUĞUNU PEK BELLi ETMEYEN FAKAT PADiŞAHDAN PADiŞAHA AKTARILANLARDAN ARTIK iYiCE ARAPLAŞMIŞTI.SOKAKLARDA iNSANLAR TÜRKMÜSÜN VB SORULAR SORARLARMIŞ.TÜRKLERi SEVMEYEN PADiŞAHLAR DA VARDIR.O KONUYA GELECEĞiZ
    ···
  5. 55.
    0
    rezerved
    ···
  6. 56.
    0
    @3 ironi yapma mk
    ···
  7. 57.
    0
    --spoiler--

    --spoiler--
    ···
  8. 58.
    +2 -2
    Yazım baya uzundur. Kimisi kendi bildiğim kimisi emin oldugum kimisi kulaktan duyulmadır dinleyecekler bi reseve alsın baslayayım

    edit : ya mal mal entry girenler var beğenmiyorsan gibtir git zorlama benim sabrımı oruspu dölü
    ···
  9. 59.
    0
    rezerved
    ···
  10. 60.
    0
    amk muhteşem yüzyılda o haremdeki karıları odalara atıyorlar sonra pompa üstüne pompa. seç beğen gib ohh misss.

    sonra vay efendim osmanlı niye çöktü. işte sebepleri :

    1) geri kafalılık amk. millet silah icad ederken bizim mallar hala kılıç kullanıyordu silaha gavur icadı diyorlardı zütlerine girdi gavur icadı.

    2) karılar amk. o haremi bana verecekler bende koy zütüne devletin derim, balkanlardan ülke ülke en güzel amları getiriyorlardı bunların yarrrağğna oturtuyorlardı. adam devletle nasıl ilgilensin am züt memelerden başını kaldıramıyorduki.
    ···
  11. 61.
    0
    bu gelişmeler sonucunda köylü, geçim sıkıntısı içine düşmüş, elindeki toprağı azalmıştır. borcunu ödeyemediğinden kendi topraklarında ücretle çalışır duruma gelen köylü, toprağını terk edip göç etmek zorunda kalmıştır.

    dirlik sisteminin bozulmasından sonra osmanlı toplumunu derinden etkileyen önemli bir faktörde coğrafi keşiflerdir. coğrafi keşifler sonucunda avrupa’ya getirilen gümüşün kaçak yollardan osmanlı topraklarına girmesiyle, paranın değeri düşmüş ve fiyatlar %200’lere varan artışlar göstermiştir. bunun sonucu olarak halk geçim sıkıntısı içerisine düşmüştür.

    işsiz kalan halk eşkıyalık yaparak anadolu’daki isyanlara katılmıştır.17. yüzyılın ikinci yarısına kadar devam eden celali halkı önemli ölçüde etkilemiştir.

    bu olumsuzluklara karşı devlet, köylünün mülkünü gasledenlere karşı mücadele ettiyse de tam başarılı olamamıştır
    ···
  12. 62.
    0
    osmanlı toplum düzeni ve barışı kanuni’nin son yıllarından itibaren bozulmaya başlamıştır. 1554’lerden itibaren taşra yönetimiyle ilgili olan dirliklerin büyük bir bölümünü ele geçiren kapıkullarının, merkezden bağımsız olarak çiftlik ve malikâneler kurmaları, resmi hüviyet sahibi yeni tip köy zenginini ortaya çıkarmıştır. bu gelişmelerden sonra tımarlı sipahilerin büyük bölümü dirliklerini kaybetmiş ve işsiz kalmıştır.
    ···
  13. 63.
    0
    @27 hanefiyim
    ···
  14. 64.
    0
    müslümanlar sarı, gayri müslimler ise siyah ve mor papuç giyiyorlardı. türkler'in ayakkabı çeşitleri arasında potin, çizme, mest ve terlik vardı.
    sarık en önemli baş örtüşüydü. kenarsız kadife başlığın etrafına bir tülbent sarılarak kullanılırdı. tülbenti sarış biçimi, kişilerin mevkilerini gösterirdi. bu durum mezar taşlarına bile yansımıştı. bunu i̇stanbul'da osmanlılardan kalma mezarlıkların mezar taşlarında hâlâ görmek mümkündür. farklı sarık biçimlerinin selimi, kallâvi, perişanı gibi özel adları vardı. gayri müslimler ise sarık değil, külah veya takke giyerlerdi.
    ···
  15. 65.
    0
    başlığı açan bin delikanlı gibi cevap ver.

    alevi misin
    ···
  16. 66.
    0
    osmanlı toplumu yerleşme yerine göre; şehirliler, köylüler ve göçebeler şeklinde üç gruba ayrılmıştır.
    1 - şehirliler: burada askerler, tacirler, esnaflar, seyyar satıcılar, seyyidler ve diğer ülkelerden osmanlılara sığınan amanlar yaşardı. şehirde yaşayan bu gruplar yönetim, adalet, eğitim, üretim, ticaret ve zanaat işlerine bakarak geçimlerini sağlarlardı.
    2 - köylüler: osmanlı ekonomisinin temeli, tarıma dayalı olduğu için nüfusun büyük bir bölümü köyde yaşıyordu. köylü, işlediği toprağa karşılık çift vergisi öderdi. kanunların yükümlülükleri dışında köylüler hür ve bağımsızdı. tımar beyleri, çiftçi aileleri, mukataa ya da kesim denilen işletme biçimiyle yer işleyenler, mülk sahipleri, müsellem ve muaflar köyde yaşayan toplumu oluşturmuşlardır.
    3 - göçebeler (konargöçerler): sürekli yer değiştiren göçebeler hayvancılıkla uğraşırlardı. osmanlı fetih hareketlerine paralel olarak bu konar-göçer aşiretlerin büyük bir kısmının yeni fethedilen yerlere yerleştirilmesi, buraların türkleşmesinde etkili olmuştur. göçebeler, devlete ağnam vergisi yanında kullandıkları otlak, kışlak ve yaylaklar için de vergi ödemişlerdir.
    ···
  17. 67.
    0
    padişah rusa ukraynalıya çaktığı için arap mı oldu yani imparatorluk ??
    ···
  18. 68.
    0
    2. konumuz osmanlı halkıdır. : osmanlı anlayışına göre, adalet, devlet, şeriat, hükümranlık, ordu, servet ve halk toplum yapısının temel dayanaklarını oluşturuyordu.

    osmanlı devleti’nde toplum, yönetenler (askeri) ve yönetilenler (reaya) olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
    ···
  19. 69.
    0
    @3 ilber ortaylı
    ···
  20. 70.
    0
    Harem kısmını istek üzere kısa geçiyorum normalde 10 sayfaya kadar giderdi.Öyle hemen savaşa atlamak yok uzun sürecek bu anlatım
    ···