/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    http://imgim.com/r%C3%BCy...k%C4%B1ndaher%C5%9Fey.jpg

    Evet beyler ilginç bir konuyla karşınızdayım. Bu başlıkta rüya hakkında bilgiler , gerçekler , tartışmalar , rüyanın hayatımızdaki önemi ve ilerde rüyayı kontrol etme gibi şeylerden bahsedeceğim. ilk önce bilimsel bilgileri verip daha sonra kendi yorumumu katacağım. Lafı fazla uzatmadan konuya giriyorum.

    insan ömrünün yaklaşık üçte biri uykuda geçer. Uykunun vücudun dinlenmesi , öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi gibi önemli faydaları bulunmaktadır. Uyku balıklarda , kuşlarda ve özellikle memelilerde önemli bir ihtiyaçtır. Yetişkin bir insana gerekli olan uyku süresi 7-8 saattir. Az alınan uykudan sonra halsizlik , yorgunluk , baş dönmesi gibi semptomlar görülebilir. Fazla uyku ise depresyonun habercisidir.

    Hepimizin bildiği üzere uykuda REM evresi vardır. Türkçesi hızlı göz hareketi'dir. Bu evrede gözler sürekli hareket eder. Bilim adamlarına göre uykuda rüyayı algıladığımız bölüm REM evresidir. Uyuyan birinin gözlerine dikkatli baktığımızda rüya gördüğünü anlayabiliriz. Göz bebekleri göz kapağının arkasında sürekli hareket eder.

    Bilim adamlarının kabul ettiği diğer bir teori ise rüyaların 7 sn gibi kısa bir sürede gerçekleştiğidir. Bu teorinin sebebi ise uykudaki deneklerin EEG (elektroansefalograf)'ye bağlanıp beyin sinyallerinin ölçülmesidir. -fazla detaya girmiyorum- Denekler uyumadan önce EEG cihazına bağlanıyor. Uyanıkken beyninin oluşturduğu sinyallerle REM evresindeki sinyallerin birbine çok yakın olduğu görülüyor.

    Daha fazla öğrenmek isteyenler internetten araştıma yapabilirler. şimdi geçelim rüya hakkındaki gerçeklere.
    ···
  1. 2.
    +1
    Rüyalar tarihte önemli yer kaplar. Peygamberlerden tutun , imparatorlara , kaşiflerden tutun ilim adamlarına kadar herkesin hayatının büyük bir bölümünü kaplar rüya. Örneklere gelirsek binlerce var herkes birkaçtane biliyordur. En güzel örenklerinden biri Fatih Sultan Mehmed Hz. Eyüb El-Ensari'nin şehid düştüğü yeri bulması için Akşemseddin'e ricada bulunur.
    Daha sonra Akşemseddin rüyada Hz.Eyüp'ün rumların hakimiyeti sona erdi benim yattığım yer rum ayakları altında ezilmekten kurtulacak dediğini duyar. Fatih'e durumu açılar ve Fatih mezarın nerde olduğunu sorar. Akşemseddin rüyasında ibranice bir taş gördüğünü söyler. Oraya vardılarında taşı görürler ve orası günümüze Eyüp Sultan Türbesi olarak bir rüya sayesinde gelmiştir. Sizde bildiğiniz örnekleri yazarsanız sevirinirim.
    ···
  2. 3.
    +1
    rezerved
    ···
  3. 4.
    +1
    Rüyalar gerçekten incelendiğinde insana bilinçaltındaki yansımaları ve gelecek hakkında ufak bilgiler verebilir. Eskiden padişahların rüya yorumcuları (tam adını bilmiyorum) olurmuş. Padişahlar bu kişilere rüyalarını en ince ayrıntısına kadar anlatır, fikirler alırmış. Seferden planları yaparken (askeri anlamda değil sadece fikir) rüyada bozgun görünce padişahlar o rüyayı müneccime anlattığı zaman müneccim olumsuz karar verirse plan direk iptal olurmuş. Bizimde hayatımda buna benzer küçük hadiseler gerçekleşir. Örneğin birgün arkadaşınızda kalmaya karar verdiniz ve bunu bütün gün planladınız. Rüyanızda doğal olarak arkadaşınıza gittiğinizi gördünüz ve kötü bir olay yaşandı. Burdaki önemli nokta olay değil olayın kötü olması. Diyelim ki evde yangın çıktı veya siz uyurken eve hırsız girdi vb. hatta hayalgücünüze oranla daha olağanüstü şeyler görebilirsiniz. Plandan sonra rüya gördünüz. Rüyayı gayet net hatırlıyorsunuz ve uyandığınızda uyku sersemi olarak gitmemeye karar veriyorsunuz. Sonra saçma bir rüyaya inanmamnız gerektiğini düşünüp o gece arkadaşlarınıza gidiyorsunuz. Başınıza bir olay gelmiyor fakat canınız birşeye sıkılıyor. Hiç eğlenemiyorsunuz. Sizce bunun rüya ile ilgili bir bağlantısı olabilir mi ? Ya da rüyada aynı ortamda kötü şeyler gördüğümüz için kendimizi kötü hissetmeye zorluyo olabilir miyiz ?
    ···
  4. 5.
    +1
    rezzzzzz
    ···
  5. 6.
    +1
    Çoğu insan rüyaları önemsemez. Hatta rüyaları sırf uykuda canı sıkılmasın diye gördüğüne inananlar var. Rüyayı film gibi düşünenler var. O insanların bilmediği şeyler var. Freud' a göre rüya ;
    Rüyalar insanın uyanık yaşamında arka plana itilmiş, sosyal ve etik değerlerle kontrol altında tutulmuş ya da bastırılmış düşünce ve duygularının uykuda bilincin rahatlamasıyla görsel açıdan ön plana çıkmasıdır. Rüyalar baskı altında tutulmuş dileklerin farklı kılıklardaki gerçekleşmesidir. Freud’a göre kötü rüyalar beyne sıkıcı ya da üzüntü verici deneyimlerden kaynaklanan heyecanları denetleyebilme olanağı sağlarlar.
    Hayatını insan pgibolojisine adamış bir adama göre rüya ;insanın gerçekte dışa vurmak istediği duyguların, yapmak istediklerinin bir yansımasıdır. Uyanıkken bilinçalıtmızı istemeden de olsa bastırmış oluruz. Rüyada ise kontrol bizde değildir. Bu da bilinçaltının serbest kalması anldıbına gelir. Size rüya uzmanı olarak arada tavsiyeler vereceğim. burdaki tavsiye :

    -Rüyanızda gördüğünüz işi veya eylemi yapmaya imkanınız varsa kesinlikle gerçek hayatta da yapın.

    Örnek olarak küçükken senelerce köyde bigiblet sürdüğümüzü varsayalım. Rüyanızda bigiblet sürdüğünüzü gördünüz. Bu bilinçaltının o eylemi yapmayı özlemesi anldıbına gelir. Gidin birkaç saatliğine bigiblet kiralayın ya da arkadaşınızdan ödünç alıp bikaç pedal çevirin. Hem kendinizin mutlu olduğunuzu hemde bilinçaltının tatmin olduğunu göreceksiniz.
    ···
  6. 7.
    0
    galiba yanlış altincide açtım gerekli yere taşırsanız sevirinirm yarın tüm hız devam ediyorum
    ···
  7. 8.
    0
    Reserved
    ···
  8. 9.
    0
    Rezervasyon
    ···
  9. 10.
    +1
    Uyurken duyu organlarımız çalışır fakat normalden daha az hissedilir. Vücudumuzun ve zihnimizin ertesi güne hazırlıklı başlayabilmesi için uykumuzu tam verimli almamız gerekir. Vücudumuz verimi tam almak ve bizi uykuda tutmak için elinden geleni yapar. Uyurken hissetmesek de çevremizde olan biteni algılarız. Uykunun bölünmemesi için vücut ve beyin ortaklaşa çalışır ve hislerimizi azda olsa engeller. Bazı durumlarda ise bu durumu kendimiz engellemiş oluruz. Örnek üzerinden devam edelim. Yeni bebek sahibi olmuş bir annenin derin uykusunun olduğunu düşünelim. Diğer ordadan gelen televizyon , konuşma , müzik gibi seslere tepki vermezken bebeğin uzaktan ağlama sesini duyduğunda anda uyanır. Bu durumu farklı bir kişi etrafında inceleyelim. Aynı evin kalabalık olduğunu düşünelim. Annenin 10 yaşındaki yeğeni de eve misafirliğe gelmiş. Herkes uyurken bebek ağlıyor. Çocuk bunu duyuyor fakat uyanmıyor. Vücut algıladığı seslerin uyandırma komutu olmadığına inanıyor ve bunu beyinle birlikte rüyaya çeviriyor. Çocuk rüyasında bebek görüyor. Ramazan ayındayız oruç tutanlar kendini davula uyanmak için hazırlıyor. Davul geldiğinde ise rüya görmek yerine hemen uyanıyor. Farklı bir örnekle açıklayalım. iki kardeş var biri senelerce köyde diğeri ise şehirde yaşamış. Şehirdeki köydekini ziyarete gidiyor ve sabah erkenden kalkmak üzere sözleşip uyuyorlar. Köylü kardeş horoz sesine anında tepki verip uyanırken, şehirli sesi duyduğu halde uyumaya devam ediyor. Biraz sonra şehirlinin kurduğu telefon alarmı çalıyor ve oda uyanıyor. Yani burdan çıkarmamız gereken sonuç vücut ve beyin uykudayken sesleri bir süzgeçten geçirir gibi geçirip ona göre tepki veriyor. işine yaramayan ses duyarsa uyku işlemine devam ediyor. Eğer ses daha önce görülmüş veya hayal edilebilen bir varlıktan geliyorsa beyin bunu sanki rüyada duymuş hissi veriyor ve uyumamızı sağlıyor.
    ···
  10. 11.
    +2
    Uplayalım daha fazla kişi gördün ilglenmeyenlere lucid anlatıcam rez
    ···
  11. 12.
    0
    Rezzžzzzzzzzzz
    ···
  12. 13.
    0
    hadi panpa bekliyorum
    ···