/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +1
    1.örnek: akciğerli balık
    fosillerle yapılan karşılaştırmalar, soyu tükenmiş olan birçok akciğerli balığın ve diğer hava soluyan balıkların 380 milyon yıl önce geliştiklerini göstermektedir. o zamanlar iklim sıcak ve kuruydu, bu yüzden göller büyük olasılıkla alçak ve durgundu. ciğerler balıkların yüzeyden hava alabilmeleri için gelişmiş olmalıdır. çok sonraları, hava soluyan bazı balıklar kısa süreliğine karaya çıkarak burada bol miktarda bulunan böceklerle beslendiler. günümüzde yaşayan çoğu balığın aksine bunların etli yüzgeçleri vardır. zaman içinde bu yüzgeçler bacağa dönüşmüş olmalıdır.
    ···
  1. 2.
    0
    Yararlı bir başlık olmuş akciğerli balık sakso çeker mi
    ···
  2. 3.
    0
    çok güzel lan
    ···
  3. 4.
    0
    Memeli oluyor lan bunlar
    ···
  4. 5.
    0
    Sirkan soğuk sularda vücut ısısını koruyabilmek için yağ kaplıdır
    ···
  5. 6.
    0
    2.örnek: skinkgiller
    skinkgilleri incelersek, normal bir kertenkelenin bacaksız bir kertenkeleye dönüştüğü evrim sürecinin her aşamasını görebliliriz. bu bize yılanların bacakları olan bir sürüngen atadan nasıl evrilmiş olabileceklerini gösterir. ilk aşamada bacaklar kücülür, ama yine de koşmak için kullanılabilir. skinkgiller istediklerinde bacaklarını kullanmadan da, yılan gibi hareket ederek ilerleyebilirler. bunun için bacaklarını düz tutup gövdelerine yapıştıırılar. böylece otların arasında kıvrılarak ilerlerler.`
    https://pgibolik . files.wordpress.com/2014/02/sphenops-sepsoides.jpg
    ···
  6. 7.
    0
    bu kadar örnek yeter size amk. evrime kanıt niteliğindeki bu aratürlere sahip çıkalım. belki ilerde evrimleşip güzel bir hatun olabilirler. siz de elinizini gibmekten kurtulursunuz dıbına koyduklarım
    ···
  7. 8.
    +1
    akciğerli balıklar su kuruyunca kendilerine bir koza yapıyolar. nemi içeride hapsediyorlar, dışlarını kapatıyorlar. herif bu şekilde yıllarca susuz yerde yaşabiliyor. ahanda bu da videosu.

    https://onedio.com/haber/...ri-cikaran-adamlar-755320

    ayrıca akciğerli balıklar evrime kanıt niteliğinde bir ara tür değildir. benim bildiğim geçiş grubu amfibiklerdir. ( kurbağa ve semenderler.) kurbağa larvayken solungaç solunumu yapar büyüdüğünde akciğer ve deri solunumuna geçer. karasal hayata uyum sağlar. bir de zıpzıp balıkaları bunlar karasal hayata uyum sağlayabildiği gibi yüzgeçlerini yürümek içinde kullanabilirler. ve sizlerin benim liselinin ilk okullunun hepsinin olduğu sizlerinde solungaç yarıkları vardı. anne karnında embriyo halinde iken solungaç yarıklarımız var büyüdükçe bunlar kapanıyor. ayrıca kuyruğunuz da var o da gidiyor. daha fazla bilgisi olan aydınlatsın. hadi eyv.
    ···